Tenis

Dodig malo komplicirao, ali na kraju ipak slavio u dva seta

Branimir Korać • utorak, 29.10.2013.
Dodig malo komplicirao, ali na kraju ipak slavio u dva seta

Ivan Dodig plasirao se u drugo kolo BNP Paribas Mastersa u Parizu pobjedom protiv domaćeg igrača Edouarda Roger-Vasselina. Hrvatski igrač mogao je i brže završiti meč, u drugom setu je imao veliku prednost, no onda je zakomplicirao situaciju i na kraju umalo pomogao Francuzu da se vrati u dvoboj...

Edouard Roger-Vasselin nije uspio nauditi Ivanu Dodigu u prvom kolu turnira u Parizu. Dodig je slavio u dva seta sa 7:6, 6:4 u susretu koji je mogao biti i brže završen, međutim nedostajalo je mirnoće u završavanju dvoboja.

Dodig je za nešto više od sat i pol igre odservirao 20 as servisa, ali je isto tako pokazao i nervozu napravivši čak devet dvostrukih servis pogrešaka. Omogućio je protivniku šest break prilika, ovaj je dvije iskoristio, ali nedovoljno za odlazak u treći set.

Prvu break loptu Roger-Vasselin je iskoristio već u prvom setu kada je poveo s 2:1, kod 3:1 je imao još jednu s kojom je gotovo mogao riješiti pitanje osvajača seta, ali kada je nije iskoristio, hrvatski tenisač je napravio break kod 3:2 i vratio se u set.

Otišlo se na kraju u tie-break gdje je neizvjesnost potrajala do samog kraja. Dodig je prvu set loptu imao kod 6:5 kada je i servirao, no ona je ostala neiskorištena, ali zato je iskorištena druga kod 7:6 za vodstvo 1-0 u setovima.

U drugom setu Dodig je igrao odlično do 5:2 kada je imao i dvostruki break, no onda je počeo žuriti, htio je što brže završiti meč i Francuz je to koristio. Vratio je jedan izgubljeni servis, a zatim je kod 5:4 imao 15:40 te kasnije još jednu break loptu, ali Dodig se izvukao, iskoristio svoju drugu meč loptu te prošao u drugo kolo.

U drugom kolu Dodig će igrati protiv 12. nositelja Španjolca Nicolasa Almagra. Njih dvojica su se susreli ove godine na zemlji Barcelone, a uspješniji je bio Almagro koji je slavio sa 6:1, 7:5.

Foto: Luca Chiari

BNP Paribas Masters Pariz, prvo kolo:
Ivan Dodig (Hrvatska) - Edouard Roger-Vasselin (Francuska) 7:6(6), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.10.2013. u 18:58
    ako nastavi ovako imat ce status nositelja na australian openu
    Obrisan korisnik
  • teniosac29.10.2013. u 18:56
    bravo Dodig
    teniosac