Zimski sportovi

Video: Smith spasio Coyotese i odveo ih do domaće pobjede protiv Kingsa

Branimir Korać • srijeda, 30.10.2013.
Video: Smith spasio Coyotese i odveo ih do domaće pobjede protiv Kingsa
Foto: EPA

Osam dvoboja bilo je na rasporedu noćas u NHL-u, niti jedan nije otišao u produžetak, ali uzbuđenja nije nedostajalo. U utakmici večeri Phoenix Coyotesi su slavili 3:1 na svom ledu protiv Los Angeles Kingsa...

Phoenix Coyotesi su na svom ledu svladali Los Angeles Kingse s 3:1, ali nisu briljirali. Spašavao ih je raspoloženi Mike Smith koji je obranio čak 41 pokušaj Kingsa i odigrao veliku ulogu u ovoj pobjedi. Iako bez Hanzala, Korpikoskija, Halperna i Klesle, Coyotesi su uspjeli izbjeći poraz.

Do prednosti su stigli u završnici druge trećine kada su s dva brza gola pobjegli na 2:0 zahvaljujući Dereku Morrisu i Shaneu Doanu. U 46. minuti Kyle Chipchura je povisio na 3:0 i priči je bio kraj. Sve što su Kingsi uspjeli napraviti, bilo je smanjenje na 3:1 preko Jarretta Stolla u zadnjih tri i pol minute.

“Bilo je teško uz niz neugodnih udaraca i odbijanaca. Međutim to je način na koji se u NHL-u zabijaju golovi, pak pred mrežu, nekoliko igrača u gužvu i nešto će se dogoditi. Moramo i mi to početi koristiti“, rekao je nakon susreta Ben Scrivens koji je skupio 30 obrana.

Chicago Blackhawksi su još jednom imali podosta problema s obranom, ali su se izvukli. Čak pet golova postigla im je Ottawa, ali to joj nije bilo dovoljno. Nakon što je na klupu poslan neraspoloženi Nikolaj Habibulin, a na vrata stao Corey Crawford, Blackhawksi su zaigrali bolje i otišli do pobjede.

Prva trećina završena je 1:1 nakon što je Chicago poveo golo Andrewa Shawa, a poravnao Milan Michalek da bi Ottawa u drugoj trećini „terorizirala“ Habibulina i pobjegla na 4:2 golovima Kylea Turrisa, Joea Corva i Mike Zibanejada. Marian Hossa je kratko držao Chicago u igri u tom naletu Senatorsa, a kada su se Blackhawksi oporavili, uslijedio je preokret. Hat-trickom Jonathana Toewsa Chicago je preokrenuo na 5:4, Shaw je dodao još jedan gol, a Senatorsi su uspjeli tek smanjiti na konačnih 6:5 preko Zacka Smitha.

“Postigli smo pet golova i u takvoj igri morali smo pobijediti. Moramo pokazati više drskosti i ponosa i maknuti pak ispred našeg gola. Na tom dijelu terena moramo biti puno čvršći“, detektirao je razloge poraza Craig Anderson koji je skupio 34 obrane.

St. Louis nastavlja s dobrim igrama dok je Winnipeg i dalje u negativnoj seriji. Međutim nije trebalo puno da se situacija okrene i da Jetsi ubilježe jednu od rijetkih pobjeda u posljednje vrijeme. Pokopao ih je pogodak Alexandera Steena u samoj završnici susreta.

Blues je imao prednost u dva navrata tijekom susreta, ali Jetsi su se vraćali, no nakon što je Steen zabio minutu prije kraja, vremena za povratak više nije bilo. Brenden Morrow i Alex Pietrangelo su bili strijelci prva dva gola za St. Louis, a golove za Jetse postigli su Blake Wheeler i Bryan Little.

“Alexander je vrlo pametan igrač i jako dobro razumije igru. Njegov pogodak je pokazatelj prave hokejske inteligencije. Bili smo dobri, čvrsti u obrani, ali morali smo kreirati više opasnosti pred golom“, rekao je trener Bluesa Ken Hitchcock.

Montreal Canadiensi su u još jednoj obrambeno jako dobroj predstavi svladali Dallas Starse s 2:1. Još jednom su pokazali čvrstinu u obrani, a nakon što je u prošloj utakmici na golu briljirao Peter Budaj, sada je briljirao Carey Price.

Canadiensi su sredinom druge trećine imali vodstvo 2:0 golovima Michaela Bournivala i Renea Bourquea da bi Cody Eakin krajem druge trećine smanjio na 2:1. Pokušali su Starsi doći do preokreta, međutim Canadiensi i Price su ih zaustavili u kreiranju većeg broja prilika.

“Moramo početi igrati bolje u utakmicama kada igramo dan za danom. Znam da je teško, ali prave momčadi to moraju. Ovi bodovi su važni stoga moramo napraviti sve da dolazimo do njih jer će nam biti teško ulaziti u serije u završnici sezone“, rekao je Eakin.

New York Rangersi polako podižu formu i najavljuju pohod prema višim pozicijama. U dvoboju protiv New York Islandersa slavili su 3:2 i bez Henrika Lundqvista kojeg je na vrlo dobar način odmijenio rookie Cam Talbot. Strijelci za Rangerse bili su Chris Kreider, Ryan McDonagh i Benoit Pouliot dok su pogotke za domaćina postigli Cal Clutterbuck i Peter Regin.

Flyersi i dalje igraju slabo i muče se protiv svih protivnika. Protiv Ducksa su bili na pravom putu, jako dobro su krenuli, ali onda su s tog puta – skrenuli. Matt Read i Vincent Lecavalier odveli su Flyerse do prednosti 2:0 nakon prve trećine, no poslije toga su domaćini zaigrali puno bolje i s dva gola Kylea Palmierija i jednim Andrewa Cogliana napravili su preokret.

119. pobjedničkim golom Jaromira Jagra u karijeri New Jersey Devilsi su s 2:1 svladali Tampu Bay Lightning. U utakmici velikih dostignuća Patrick Eliaš je odigrao svoju 1.100 utakmicu, Eric Brewer 900., a Jagr je postigao ukupno 648. gol i tako prestigao Phila Esposita. Čeh je zabio u 31. minuti i povisio na 2:0 nakon što je Adam Henrique doveo Devilse u vodstvo da bi konačnih 2:1 postavio Steven Stamkos u završnici druge trećine.

Fantastična večer Jamesa Reimera i Phila Kessela odvela je Maple Leafse do pobjede 4:0 protiv Edmontona. Reimer je s 41 obranom stigao do 11. shutouta u karijeri, a Kessel je predvodio Toronto s dva gola i dvije asistencije Jamesu van Riemsdyku i Nazemu Kadriju.

NHL:
Phoenix Coyotes – Los Angeles Kings 3:1
Chicago Blackhawks – Ottawa Senators 6:5
St. Louis Blues – Winnipeg Jets 3:2
Montreal Canadiens – Dallas Stars 2:1
New York Islanders – New York Rangers 2:3
Philadelphia Flyers – Anaheim Ducks 2:3
New Jersey Devils – Tampa Bay Lighting 2:1
Edmonton Oilers – Toronto Maple Leafs 0:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!