Tenis

Dodig poražen u drugom kolu, raspoloženi Almagro bez problema do pobjede

Branimir Korać • srijeda, 30.10.2013.
Dodig poražen u drugom kolu, raspoloženi Almagro bez problema do pobjede

Ivan Dodig nije imao previše šanse protiv Nicolasa Almagra. U drugom kolu Pariza Španjolac je bio prilično uvjerljiv, odigrao je vrlo dobar meč i na kraju je upisao zasluženu pobjedu 6:4, 6:3...

I u drugom ovogodišnjem dvoboju Nicolasa Almagra i Ivana Dodiga, Španjolac je bio bolji i upisao je zasluženu pobjedu. Almagro je dominirao susretom, bio je raspoloženiji i iskoristio je ukazane prilike.

Dodig je još jednom dobro servirao, ali nije mu to pomoglo da upiše pobjedu. 15 as servisa i za razliku od prošlog meča protiv Roger-Vasselina, postotak ubačaja prvog servisa iznad 50 posto, nije bilo dovoljno.

U prvom setu je sve bilo "čisto" do same završnice. Tada je Dodig počeo ulaziti u probleme, Almagro je stigao do prvih break prilika, ali tri kod 4:3 nije iskoristio i tu se Ivan izvukao. Međutim na servisu za ostanak u meču ponovno nije bio dobar, dozvolio je Almagru dolazak na 0:40 što ovaj nije propustio realizirati.

Španjolac je tako uzeo prvi set sa 6:4 i stigao do psihološke prednosti koju je znao iskoristiti u drugom setu. U njega je Dodig krenuo bolje i odmah zaprijetio Almagru oduzimanjem servisa, ali nije konkretizirao ukazanu priliku. Što nije njemu pošlo za reketom, pošlo je Almagru koji još jednom dolazi do 0:40, realizira odmah prvu break loptu i dolazi do ključnog breaka za pobjedu 6:4, 6:3.

Slika 1 od 1.

Za Ivana Dodiga tako je završena pojedinačna sezona i sada se može koncentrirati na obaveze na Mastersu parova gdje će u Londonu nastupiti s brazilskim tenisačem Marcelom Melom, njegovim stalnim partnerom.

Nicolas Almagro u trećem kolu igrat će protiv sedmog nositelja Stanislasa Wawrinke.

Foto: Luca Chiari

BNP Paribas Masters Pariz, drugo kolo:
Nicolas Almagro (Španjolska, 12) - Ivan Dodig (Hrvatska) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!