Košarka

Spahija: "Sram me zbog naše igre, ovo je bezobrazluk"

Iz Doma Dražena Petrovića:Filip Han • srijeda, 30.10.2013.
Spahija: "Sram me zbog naše igre, ovo je bezobrazluk"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon novog poraza Cibone u Eurokupu, ovoga puta od Artland Dragonsa, trener Cibone Neven Spahija bio je izrazito ljut na svoje igrače i razočaran onim što su prikazali na terenu. Najavio je drastične promjene u momčadi...

Loša igra Cibone čiji su igrači na trenutke izgledali kao da se uopće ne nalze na košarkaškoj utakmici, dovela je do novog europskog poraza, a takav je pristup ozbiljno naljutio Nevena Spahiju: "Prije svega čestitam protivniku na potpuno zasluženoj pobjedi, bili su bolji protivnik i trenutno su i bolja momčad od nas."

"Ono što mene brine je neshvatljiv odnos mojih igrača prema poslu za koji su plaćeni, ovo je bezobrazluk najgore vrste. Bezobrazluk tima koji ima veliku klupsku tradiciju. Klub to nije zaslužio, nisu to zaslužili ni navijači koji plaćaju kako bi gledali Cibonu."

Spahija je najavio da će uslijediti drastične promjene kako bi se situacija "prodrmala": "Ovako dalje više ne ide. Ja ću prenijeti ljudima u klubu moj stav o tome. Klub je u blokadi pa se ne mogu dovoditi novi igrači i čini mi se da neki igrači to sada iskorištavaju. Ako je trener problem, to će se riješiti za pet minuta. Ali ako se već treba gubiti, onda ću ja gubiti na svoj način."

"Izgleda da ovi igrači nisu raaspoloženi svaki dan davati sve od sebe, ali ja sad neću govoriti o imenima. Ja se više neću adaptirati, ako treba gubiti, gubit ću kako ja želim."

O konkretnim igračima i kaznama koje će uslijediti nije htio govoriti, no dao je neke naznake: "Poduzet ću sve mjere koje mogu, od individualnih razgovora i financijskih kazni, pa sve do otpuštanja igrača ako je potrebno. Kažem, ako je u meni problem otići ću iste sekunde, ali trenutno nije stvar u porazu, već u odnosu igrača prema poslu."

O samoj utakmici Spahija je rekao: "Nismo ostvarili ono što smo se dogovorili kroz sastanke. Mi se dogovorimo da do bonusa nema lakog poena, a dobijemo prvih šest poena iz reketa bez da radimo faul. Ne može se dogoditi da čovjek s post-upa zabija šuteve, a mi mu to dopuštamo bez da radimo faul. Ne možemo početi igrati obranu na kraju treće četvrtine i očekivati pobjedu. Neshvatljive su mi oscilacije iz utakmice u utakmicu i to moramo riješiti."

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Le Mans Sarthe81:74ČEZ Nymburk
Red October Cantu83:58Telenet Oostende
Cibona77:87Artland Dragons
1Red October Cantu 81+88
2ČEZ Nymburk 54+60
3Le Mans Sarthe 54+10
4Telenet Oostende 62+5
5Cibona 19-57
6Artland Dragons 27-106

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.10.2013. u 13:46
    bit ce da plate nisu sjele...oni koji govore o smjenama trenera zaista su dno dna..pa j... vam sve dršte se nogometa!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2013. u 11:38
    Kog će on to potjerati ?? I ko će onda igrati ? Ovi klinci koji ni minute do sad nisu dobili ? Oni su u blokadi i ne mogu nikog dovesti. Ekipa koju imaju mora igrati bolje i točka. Spahija je razočarenje.
    Obrisan korisnik
  • mala truba31.10.2013. u 11:36
    bravo za komentar ! gdje je problem? u 10 igraca ili treneru !?
    mala truba
  • Obrisan korisnik31.10.2013. u 10:00
    očigledno u ekipi nema kemije...liče mi na Hr repku, DO 2013. godine!ne razumijem...imaju čak 8 igrača od prošle sezone, kada je kemija stvorena. ne treba se puno uigravati...dovedena su 4 nova igrača, od kojih su janning i planinić igrali u euroligašima! dakle imaš jezgru od 10 kvalitetnih (ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2013. u 08:13
    oni mole Strawberryja da se vrati za pola milje dolara dvije sezone????? Pa covjek ako nije kontra ili neka jurnjava nemoze igrati ozbiljnu kosarku. Spahija me razocarao jer apsoluntno nije shvatio kakvu ekipu ima i sta mogu a sta ne. Kao da su se prvi put sastali a jos vise je zabrinjavajuce sto... [više na forumu]
    Obrisan korisnik