Zimski sportovi

Ellison u izvođenju kaznenih udaraca donio pobjedu Medveščaku

Ana Legradi • srijeda, 30.10.2013.
Ellison u izvođenju kaznenih udaraca donio  pobjedu Medveščaku
Foto: Davor Sajko

Zagrebačkom Medveščaku je nakon Amura došao i drugi gost s Dalekog Istoka, Admiral iz Vladivostoka.

U 8. minuti Medvjedima se osmjehnula sreća, odličnu priliku imali su gosti nakon što se pak Barryju Brustu nezgodno odbio iza mreže te je došao do Gyngea koji je s male udaljenosti iskosa promašio prazan gol. Hugh Jessiman je u 11. minuti doveo Medveščak u vodstvo. Primio je Kaneovo dodavanje na plavoj liniji, majstorski se oslobodio svog čuvara i plasirao pak ispod golmanove rukavice.

Početkom druge trećine Admiral je opasno pritiskao i gotovo da nije izašao iz trećine Medveščaka dok je Švarny boravio na klupi za kažnjene igrače, ali domaćini su se uspjeli obraniti.

Pola minute igrale su obje momčadi u punom sastavu, a onda je Gynge završio na klupi za kažnjene, a Medvjedi iskorištavaju igrača više. Carle i Vesce su izigrali obranu Admirala i proslijedili pak na drugu stativu Ellisonu koji nije imao težak posao pospremiti ga u nebranjeni dio mreže za 2:0.

Krajem druge trećine, u još jednoj power play situaciji za Medvjede, do paka je uspio doći Ugarov koji je pojurio prema Brustu i pokušao ga nadmudriti, ali domaći broj 33 se dobro postavio i obranio taj udarac, a nakon odbijanca još i udarac Lisina, u dosadašnjem dijelu sezone najopasnijeg pojedinca u redovima kluba iz dalekog Vladivostoka.

Nakon vrlo dobre prve dvije trećine, u posljednju je Medveščak ušao loše i u samo pet minuta prokockao svoje vodstvo. Za 2:1 Bortnikov je zabio nakon odbijanca u situaciji s igračem više, a isti igrač je i izjednačio utakmicu.

Medvjedi su se nakon tog gola probudili i počeli igrati puno bolje, ali mreže se do isteka 60. minute više nisu tresle. Pobjednik nije dobiven niti nakon produžetka, tako da se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca u kojem je Medveščak bio bolji zahvaljujući pogotku Ellisona.

KHL, 30.10.2013.:
KHL Medveščak - HC Admiral Vladivostok 3:2 (1:0, 1:0, 0:2, 0:0, 1:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Lovro-ZG31.10.2013. u 22:02
    Brust je jednostavno takav golman. Jučer je zajebo, al nas je dosad puno puta spasio i pomogo u držanju pločice sa svojim "glupostima" poput odlaska za pločicom do ograde. To je njegov način igre i unatoč tim "glupostima" on je odličan golman. Što se tiče podebljanog, osramotili bi se protiv bilo... [više na forumu]
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik31.10.2013. u 12:37
    pa kad imamo papke od bekova, neko mora cistit prostor oko gola....Barry kožu im oderi!!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2013. u 12:18
    ne mogu napisati - poraz kad to nije! brust je direktni krivac za izgubljeni treći bod! u hokeju golman je stup obrane i on daje sigurnost u igri, a ne klaun i šarlatan kao brust koji unosi nemir i paniku u čistim situacijama! ne mogu vjerovati da mu dvorana skandira, a on nas je skoro koštao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2013. u 08:56
    glupo mi je kad se piše da su pobijedili! Rezultat je neriješen a dodatni bod je osvojen nakon raspucavanja! A krivac što nisu osvojena 3 boda je golman
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2013. u 08:18
    Upisana 2 nova boda. Šteta za taj jedan koji su nam otkinuli ali kako je tekma tekla mogli smo ostati bez svega. Promašili su 2-3 zicera, Barry je bio (nepotrebno) nervozan ali i obranio par jebenih udaraca... Na Zapadu je takva gužva od 4 do 12 mjesta da bi se moglo desiti da će svaki bod biti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik