Zimski sportovi

Video: Kopitar donio pobjedu Kingsima, Red Wingsi slavili u Vancouveru

Branimir Korać • četvrtak, 31.10.2013.
Video: Kopitar donio pobjedu Kingsima, Red Wingsi slavili u Vancouveru

Četiri zanimljiva NHL dvoboja odigrana su noćas, a po dvije pobjede odnijeli su domaćini i gosti. Utakmica večeri igrana je u Los Angelesu gdje su gostovali Sharksi koji su poraženi u produžetku zahvaljujući golu Kopitara...

Bivši trener San Jose Sharksa Darryl Sutter osvećuje se svojim nekadašnjim poslodavcima za otkaz uručen prije deset godina na svakom koraku. Još jednom je s Kingsima srušio Sharkse, ovaj put nakon produžetka s 4:3 uz gol Anžea Kopitara u dodatnih pet minuta.

Sharksi su tijekom susreta tri puta vodili, ali domaćin se vraćao i na kraju slavio. Prvo vodstvo uslijedilo je nakon svega 13 sekundi igre kada je zabio Marc-Edouard Vlasic, a kasnije su za goste pogađali i Joe Pavelski i Logan Couture. Ipak, domaćin je zahvaljujući golovima Drewa Doughtyja, Jarretta Stolla i Justina Williamsa poništavao prednost da bi Kopitar na polovici produžetka zabio za pobjedu s igračem više poslije isključenja Justina Brauna.

“Ovo je bilo nešto najbliže play off utakmici u dosadašnjem dijelu sezone. Bio je to vrlo intenzivan susret s puno udaraca na tijelo i kao i obično kada igramo sa Sharksima, odlučuju situacije s igračem više“, komentirao je strijelac pobjedničkog gola.

Iako Daniel Sedin i dalje igra u velikoj formi, Vancouver Canucksi nisu uspjeli na svom ledu svladati Detroit Red Wingse. Imali su priliku i vodstvo, ali gosti su u drugoj četvrtini preokrenuli rezultat.

Sedin je krajem prve trećine doveo Canuckse do prednosti koju su održavali sve do 32. minute kada Daniel Alfredsson poravnava na 1:1. U samom finišu druge dionice svojim prvim NHL golom Tomas Tatar dovršio je preokret i zabio za konačnih 2:1.

“Ovo je bila jedna od onih utakmica u kojima je teško držati punu koncentraciju jer nemate puno posla. Moram čestitati dečkima ispred mene koji su odradili fantastičan posao i zaustavili protivnika“, rekao je Jimmy Howard koji je prikupio tek 19 obrana u novoj pobjedi.

Pittsburgh Penguinsi su započeli s poravnavanjem dugova s Boston Bruinsima pobjedom na svom ledu 3:2. Bruinsi predvođeni sjajnim Tuukkom Raskom izbacili su ih prošle sezone iz doigravanja, no sada su Pensi bili bolji. Velike zasluge za pobjedu idu i Marc-Andreu Fleuryju koji je fantastičnom obranom pokušaja Davida Krejčija u posljednjim sekundama spriječio da dvoboj završi u produžetku.

Pensi su poveli golom Chrisa Kunitza u drugoj dionici da bi odluka ipak pala u završnici. Prvo je na startu treće trećine Patrice Bergeron poravnao na 1:1, a onda su Brandon Sutter i Jussi Jokinen odveli Pittsburgh do 3:1. Neizvjesnost je vratio Jarome Iginla minutu i pol prije kraja, a priliku za produžetak propustio je već spomenuti Krejči.

“Gledajući želju i volju te atmosferu u dvorani, nisam bio siguran jesmo li u travnju, svibnju ili lipnju. Ovo je bio veliki pokazatelj našeg rivalstva i susret je pokazao što je naša želja već sada. naše ambicije se znaju, a za ispunjenje moramo biti bolji od najboljih“, komentirao je trener Pittsburgha Dan Bylsma.

Toronto Maple Leafsi su upisali prvu pobjedu na gostovanju kod Calgaryja još od 2002. godine. Slavili su 4:2, ponovno je briljirao Jonathan Bernier koji je prikupio 41 obranu, a napokon je do boda stigao i David Clarkson, svojeg prvog boda u dresu Toronta.

U odličnom susretu gosti su kažnjavali prostor koji su napadački orijentirani Flamesi ostavljali. U prvoj trećini Joffrey Lupul i James van Riemsdyk su odveli Toronto do 2:0 da bi Matt Stajan u drugoj trećini smanjio na 2:1. Ipak Maple Leafsi zahvaljujući golu Mason Raymonda ponovno bježe na dva gola prednosti što je još jednom smanjio preko Matta Jonesa, a svaku neizvjesnost je ubio Paul Ranger minutu i pol prije kraja pogotkom na prazan gol.

NHL:
Los Angeles Kings – San Jose Sharks 4:3 produžetak
Vancouver Canucks – Detroit Red Wings 1:2
Pittsburgh Penguins – Boston Bruins 3:2
Calgary Flames – Toronto Maple Leafs 2:4

Foto - Wikipedia, Derek Ortiz

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!