Nogomet

Gračan: "Nastavit ćemo tamo gdje je Kovač stao"

Bernard Jurišić • četvrtak, 31.10.2013.
Gračan: "Nastavit ćemo tamo gdje je Kovač stao"
Foto: FaH

Nenad Gračan danas je objavio listu igrača na koje računa u svom prvom izborničkom ispitu na klupi U21 reprezentacije. Hrvatsku u studenom očekuju dvije domaće utakmice protiv Švicarske i Latvije, a bivši izbognik Niko Kovač svom je nasljedniku ostavio lijepu situaciju na ljestvici...

Nakon što je Niko Kovač preuzeo uzde A reprezentacije, Nenad Gračan imenovan je njegovim nasljednikom za kormilom mlade hrvatske nacionalne selekcije. Bivši trener Rijeke, Hajduk, Dinama i Osijeka danas se prvi put pojavio pred novinarima u funkciji izbornika U21 momčadi.

"Velika je čast za mene što sam preuzeo mladu reprezentaciju, ali i obveza. Situacija je dobra, ali ne smijemo se zavaravati. Neće biti nekih velikih promjena, ali ćemo tražiti i dodatna rješenja".

Gračan je obavio razgovore s bivšim izbornikom i potvrdio da će i njegov pristup biti vrlo sličan:

"Puno sam razgovarao s Nikom Kovačem, on je u momčad unio odgovornost i disciplinu, kako u utakmicama, tako i na treninzima. I ja ću inzistirati na istim principima, nastavit ćemo tamo gdje je Niko stao", kazao je Gračan.

A Niko je stao na četiri pobjede iz četiri utakmice, uz impresivnu gol-razliku 13:0. 14. studenog u Puli će Hrvatska dočekati Švicarsku, a pet dana kasnije i Latviju. S eventualne dvije pobjede Hrvataska bi odradila glavninu posla u ovim kvalifikacijama.

Što se igračkog kadra tiče, ni Gračan nije radio neke velike promjene. Spomenuo je da je na listi bio i Hajdukov napadač Marko Bencun, ali je otpao zbog loma prsta na jučerašnjoj kup-utakmici u Mladini. Što se drugog Marka tiče, Atalantinog napadača Livaje, sankcije koje mu je odredio bivši izbornik Kovač vrijede i kod Gračana. Pozivnice za njega barem zasad neće biti.

Vratari: Matej Delač (Vojvodina, Srb), Oliver Zelenika (Dinamo), Simon Sluga (Pomorac).

Obrana: Mato Miloš (Siena, Ita), Toni Gorupec (Lokomotiva), Karlo Bručić (Lokomotiva), Dario Župarić (Pescara, Ita), Jozo Šimunović (Dinamo), Niko Datković (Rijeka), Igor Bubnjić (Udinese, Ita), Tin Jedvaj (Roma, Ita).

Vezni red: Filip Mrzljak (Lokomotiva), Josip Radošević (Napoli, Ita), Ivan Močinić (Rijeka), Hrvoje Miličević (Zrinjski, BiH), Marcelo Brozović (Dinamo), Mario Šitum (Lokomotiva), Petar Mišić (Lokomotiva), Marko Pjaca (Lokomotiva).

Napadači: Antonini Čulina (Spezia, Ita), Mislav Oršić (Spezia, Ita), Stipe Perica (NAC, Niz), Marko Pajač (Lokomotiva).

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • smotanihaker31.10.2013. u 23:28
    A koga bi on trebao zvati iz Hajduka osim Pasalica i mozda Mikanovica?
    smotanihaker
  • bozidar7831.10.2013. u 22:24
    Lider prvenstva nema nijednog reprezentativca U21??? Tko je ovdje lud. Pa gdje mu je mali Pašalić?
    bozidar78
  • Obrisan korisnik31.10.2013. u 18:22
    ne znam kolko je gračan dobar izbor, jer ne sjećam se uopće kad je zadnji put nekog trenirao, a kolko ima dodira s modernim nogometom..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2013. u 17:08
    udebljo se Neno...i ostario
    Obrisan korisnik