Tenis

Wawrinka i Gasquet popunili preostala dva mjesta za London, u Parizu dan bez iznenađenja

Vedran Babić • četvrtak, 31.10.2013.
Wawrinka i Gasquet popunili preostala dva mjesta za London, u Parizu dan bez iznenađenja

Poznata su i posljednja dva sudionika Barclays ATP završnice u Londonu. To su očekivano Stanislas Wawrinka i Richard Gasquet, koji su se plasirali u četvrtfinale Masters 1000 turnira u Parizu. U mečevima osmine finala nije bilo niti jednog iznenađenja - svi favoriti prošli su dalje pa je u četvrtfinalu tako sedam od prvih devet nositelja...

Stanislas Wawrinka i Richard Gasquet posljednji su putnici za London. Obojica su se u četvrtfinale plasirala identičnim rezultatom - 6:3, 6:2. Wawrinka je izbacio Nicolasa Almagra, a Gasquet Keija Nishikorija, koji je u drugom kolu izbacio Jo-Wilfrieda Tsongu i tako mu zatvorio vrata londonske O2 Arene.

Švicarskom tenisaču to će biti prvi plasman na završnom turniru najbolje osmorice, a ujedno će to biti i prvi put da će dvojica švicarskih predstavnika nastupiti na završnom turniru. Gasquet će pak nastupiti drugi put. Debitirao je 2007. godine kada je u skupini porazio Novaka Đokovića i izgubio od Rafaela Nadala i Davida Ferrera.

Na putu do Londona Wawrinki i Gasquetu prijetio je jedino Milos Raonic, no Kanađanin je poražen od Tomaša Berdycha 7:6 (13), 6:4 te će se morati zadovoljiti sa statusom prve zamjene.

Slika 1 od 1.

"Jako sam zadovoljan svojom današnjom izvedbom. Želio sam ostvariti dobar rezultat ovdje. Uvjeti mi se sviđaju. Ako igram dobro, odlučujem o svojoj sudbini", izjavio je Wawrinka, dok je Gasquet rekao:

"Možete pokušati reći da ne pratite druge rezultate, ali htio sam znati rezultat Raoniceva meča. Laknulo mi je kada sam saznao da nije pobijedio, tako da nisam bio previše napet u svome meču. Ove mi je godine bilo teže plasirati se nego 2007. Vjerujem da je današnji tenis na vrlo visokom nivou. Osvojio sam tri turnira i dogurao daleko na US Openu."

Prvi nositelj Rafael Nadal igrao je posljednji meč dana i u njemu pobijedio Jerzyja Janowicza 7:5, 6:4. Poljak se pokazao kao tvrd orah te je čak kod 4:5 u drugom setu imao dvije break lopte za povratak u susret. Nadal se u tom gemu mučio na svom servisu, napravio je i nekoliko dvostrukih pogrešaka, ali je ipak uspio privesti meč kraju bez daljnjih komplikacija. Španjolac će u četvrtfinalu igrati protiv Gasqueta.

Drugi nositelj Novak Đoković u tri je seta nadjačao Johna Isnera (6:7 (5), 6:1, 6:2). Srpski je tenisač bio impresivan na svom servisu - izgubio je samo 14 poena i nije se susreo s break loptom. Na Isnerov servis stvarao je mnogo šansi, ali u prvom setu nije realizirao čak šest break lopti. U 13. igri Amerikanac je slavio 7-5 i neočekivano uzeo prvi set.

Ipak, u nastavku meča Đokoviću se otvorilo. I dalje je nastavljao prijetiti Isnerovu servisu, no za razliku od prvog seta, počeo je koristiti svoje prilike. U drugom i trećem setu realizirao je ukupno četiri od deset break lopti.

"Bio sam frustriran kada sam izgubio prvi set, ali pokušao sam zadržati pribranost. Nije prvi put da sam bio u takvoj situaciji. Iskustvo mi je pomoglo vjerovati u pobjedu. Znao sam da čim napravim break da ću se opustiti i početi igrati bolje. Tako je i bilo", izjavio je Đoković, koji će u četvrtfinalu igrati protiv Wawrinke. U međusobnim susretima Beograđanin vodi 13-2, no taj podatak ne odaje pravu sliku nerijetko vrlo neizvjesnih i napornih mečeva.

Slika 2 od 2.

Peti nositelj Roger Federer pružio je vrlo kvalitetnu partiju protiv potencijalno opasnog Nijemca Philippa Kohlschreibera. Slavio je 6:3, 6:4, pritom spasivši sve tri break lopte koje je njegov suparnik imao. Švicarac je očekivano bio zadovoljan rutinskom pobjedom.

"Sretan sam kako sam igrao od početka do kraja. Bio sam konzistentan i priveo meč kraju kako treba."

Federer će u borbi za polufinale igrati protiv četvrtog nositelja Juana Martina Del Potra, koji ga je porazio prošlog tjedna u finalu Basela. Argentinac je apsolvirao Bugarina Grigora Dimitrova 3:6, 6:3, 6:4.

Branitelj naslova David Ferrer lako se obračunao s domaćim tenisačem Gilles Simon 6:2, 6:3 te će do polufinala pokušati doći preko Berdycha.


Ivan Dodig i Marcelo Melo izborili su četvrtfinale turnira parova pobjedom nad francuskom kombinacijom Jeremy Chardy - Gilles Simon 6:3, 6:2. Četvrtopostavljeni hrvatsko-brazilski par u četvrtfinalu će igrati protiv petih nositelja Rohana Bopanne iz Indije i Edouarda Roger-Vasselina iz Francuske.

Foto: Luca Chiari

ATP Masters 1000 Pariz, osmina finala:
Nadal (Španjolska, 1) - Janowicz (Poljska, 14) 7:5, 6:4
Gasquet (Francuska, 9) - Nishikori (Japan) 6:3, 6:2
Ferrer (Španjolska, 3) - Simon (Francuska, 15) 6:2, 6:3
Berdych (Češka, 6) - Raonic (Kanada, 10) 7:6 (13), 6:4
Federer (Švicarska, 5) - Kohlschreiber (Njemačka) 6:3, 6:4
Del Potro (Argentina, 4) - Dimitrov (Bugarska) 3:6, 6:3, 6:4
Wawrinka (Švicarska, 7) - Almagro (Španjolska, 12) 6:3, 6:2
Đoković (Srbija, 2) - Isner (SAD, 13) 6:7 (5), 6:1, 6:2

Parovi, 2. kolo:
Dodig/Melo (Hrvatska/Brazil, 4) - Chardy/Simon (Francuska) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac31.10.2013. u 23:31
    sutra će meč dana biti Wawrinka-Đoković
    teniosac