Zimski sportovi

Video: Bruinsi i Coyotesi se vraćali iz minusa da bi upisali pobjede nakon kaznenih udaraca

Branimir Korać • petak, 01.11.2013.
Video: Bruinsi i Coyotesi se vraćali iz minusa da bi upisali pobjede nakon kaznenih udaraca

U sva tri noćas odigrana NHL susreta pobjede su ostvarili domaćini. Boston Bruinsi i Phoenix Coyotesi su za to trebali kaznene udarce i to nakon što su dopuštali protivnicima da stvore prednost i budu bliži pobjedi...

U velikom dvoboju u Bostonu Bruinsi su ugostili Anaheim Duckse i slavili nakon kaznenih udaraca 3:2. U slavljeničkoj večeri u kojoj su uz Bruinse u prvom planu u TD Gardenu bili Boston Red Soxi, pobjedu domaćinu osigurao je Jarome Iginla koji je jedini bio precizan u raspucavanju.

Dva puta su se Bruinsi vraćali iz minusa i nisu bili daleko od poraza. Ducksi su poveli golom Devantea Smith-Pellyja već u drugoj minuti da bi poravnao Carl Soderberg sredinom druge trećine. Kada se činilo da će se s 1:1 ući u posljednjih 20 minuta, Mathieu Perreault je vratio prednost na stranu Ducksa koji su pobjedu u džepu držali sve do tri minute prije kraja kada Zdeno Chara u powerplayu zabija za 2:2 i produžetak. Tamo golova nije bilo, a u raspucavanju je Iginla jedini pogodio dok je na drugoj strani Tuukka Rask obranio sva tri pokušaja Ducksa.

“Ovo je treća utakmica zaredom u kojoj zarađujemo isključenje u samoj završnici i za to smo kažnjeni. Krenuli smo odlično, Boston nam do 18. minute nije zapucao na gol, ali ako ne zabijete svoje prilike, momčad visoke kvalitete kao što je Boston, znat će vas kazniti“, rekao je trener Ducksa Bruce Boudreau.

Phoenix Coyotesi su se izvukli iz teške situacije na domaćem ledu protiv Nashvillea. Nakon očajnog starta i ranog zaostatka 3:0, uspjeli su preokrenuti meč i na kraju slaviti poslije izvođenja kaznenih udaraca.

Predatorsi imaju za čim žaliti. Vodili su 3:0 golovima Matta Hendricksa, Erica Nystroma i Davida Legwanda, međutim domaćin je imao odgovor. U drugoj trećini je smanjio na 3:2 preko Jordana Szwarcza i Dereka Morrisa, Paul Gaustad je 15 minuta do kraja povisio na 4:2, ali Shane Doan i Antoine Vermette su dovršili povratak. U produžetku nije bilo golova, a zatim je jedini pogodak u raspucavanju postigao Mikkel Boedker u petoj seriji za pobjedu domaćina.

“Sami smo sebi 'pucali u nogu'. Takve stvari se događaju, morali smo u ovoj utakmici uzeti pobjedu u 60 minuta.“, rekao je Nystrom koji je bio strijelac drugog pogotka Predatorsa nakon mekane igre Laurija Korpikoskija pred svojim golom.

Nakon što su saznali da narednih deset dana neće moći računati na Dominica Moorea, New York Rangersi su krenuli po pobjedu protiv Buffalo Sabresa. Dvije momčadi s lošim ulaskom u sezonu ponudile su susret u kojem su se istaknuli vratari, a na kraju su Rangersi bili ti koji su odnijeli pobjedu 2:0.

Henrik Lundqvist je stigao do 47. shutouta u karijeri obranivši svih 29 pokušaja Sabresa, a na drugoj strani Buffalo je od težeg poraza spasio Ryan Miller s 44 obrane. Pobjedu Rangersima osigurali su Derrick Brassard i Chris Kreider golovima u prvoj polovici utakmice.

Buffalu je ovo treći uzastopni poraz i treća utakmica da nije postigao pogodak. “Svi moramo biti puno bolji i čvršći da bi prekinuli ovu agoniju. Što je previše, previše je. Moramo više igrati jedan za drugoga i imati puno bolji pristup utakmicama“, frustrirano je ustvrdio Miller koji nije uspio spasiti svoju momčad.

NHL:
Boston Bruins – Anaheim Ducks 3:2 kazneni udarci
Phoenix Coyotes – Nashville Predators 5:4 kazneni udarci
New York Rangers – Buffalo Sabres 2:0

Foto: Wikipedia, Fullobeans

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!