Zimski sportovi

Vesce i Dekanich nakon kaznenih udaraca odveli Medveščak do treće pobjede u nizu

Sportnet • petak, 01.11.2013.
Vesce i Dekanich nakon kaznenih udaraca odveli Medveščak do treće pobjede u nizu
Foto: Davor Sajko

U svojoj trećoj domaćoj utakmici ovaj tjedan Medveščak je upisao treću pobjedu zaredom, ovaj put pognutih glava Ledenu dvoranu napustili su igrači Metalurga iz Novokuznjecka, posljednjeplasirane momčadi lige, nakon izvođenja kaznenih udaraca...

Medvjedi su utakmicu počeli s visokim pritiskom na protivnika, redali su se udarci prema golu na ledu i uzdasi navijača na tribinama. U 13. minuti Nazarov je završio na klupi za kažnjene igrače, a to je bila prilika koju treći najbolji powerplay KHL-a ne propušta. Foster je opalio s plave linije, a Cheechoo je uspio iščeprkati odbijanac i ugurati ga iza leđa Sorokina.

U drugo poluvrijeme obje su momčadi ušle gladne pogotka, ali ni Medvjedi ni Novokuznjeck nisu uspjeli uspostaviti dominantnu igru u trećini svog protivnika. U 28. minuti imali su igrači Metalurga odličnu priliku dok je na klupi za kažnjene igrače boravio Martinović, ali Dekanich je odličnom reakcijom spriječio pak da uđe u gol. 31. minuta bila je sretna za Medveščak, Ellison je zabio za 2:0 nakon što je Ryan iščeprkao pak iza gola i dodao ga pred Sorokina. Metalurg se nije predao i već su iduće minute, unatoč igraču manje, uspjeli zabiti za 2:1. Dekanich je usporio udarac Ahmetova, ali pak koji je otklizao iza Dexa Galimov je uspio ugurati u mrežu. U 34. minuti Metalurg je izjednačio pogotkom Žafjarova, unatoč tome što su tribine zvižducima sugerirale prekršaj nad Dekanichem.

Igrači Medveščaka htjeli su čim prije doći ponovno u prednost nakon tri crne minute u drugoj trećini, i u 45. minuti to im je uspjelo, Katic je u situaciji 5-na-4 opalio s plave, a golman nije vidio pak i nije stigao reagirati. Samo dvije minute kasnije Žafjarov postiže svoj drugi pogodak utakmice za novo izjednačenje. Rezultat se nije promijenio do isteka 60 minuta, kao niti u produžetku, pa se ponovno pristupilo izvođenju kaznenih udaraca, u kojima je opet Medveščak bio uspješniji zahvaljujući pogotku Ryana Vescea i trima obranama Marka Dekanicha te tako upisao pobjedu 4:3.

KONTINENTALNA HOKEJSKA LIGA

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB - METALURG NOVOKUZNJECK 4:3 (1:0, 1:2, 1:1, 0:0, 1:0)

ZAGREB - Dom sportova. Gledatelja 6500. Suci: Baluska, Safiullov, Mjenjših, Sazonov.

STRIJELCI:

1:0 MED Cheechoo (Foster, Murley, 14) PP1
2:0 MED Ellison (Ryan, 31)
2:1 MET Galimov (Ahmetov, 32) SH1
2:2 MET Žafjarov (Martinov, Ahmetov, 34)
3:2 MED Katic (Ellison, 45) PP1
3:3 MET Žafjarov (47)
4:3 MED Vesce (65) PS

KHL MEDVEŠČAK: Dekanich, Vasiljević, Popovic, Thomas, Švarny, Walker, Glumac, Murray, Cheechoo, Vesce, G. Koren, Ryan, Murley, Martinović, Kane, Jessiman, Foster, Bjorkstrand, Carle, Ellison, Katic.

METALURG NOVOKUZNJECK: Sorokin, Hovinen, Giroux, Mantyla, Aksjonenko, Veličkin, Ahmetov, McLean, Valujskij, Viglazov, Kanarskij, Galimov, Didikin, Kartajev Vladislav, Turukin, Skutar, Martinov, Mitrjakov, Nazarov, Arzamascjev, Kosourov, Žafjarov.

ISKLJUČENJA: Medveščak 8, Metalurg 12.

UDARCI NA GOL: Medveščak 39, Metalurg 27.

Izvor: www.medvescak.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.11.2013. u 23:09
    treća za redom,a sad opet zaredat sa pobijedama.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.11.2013. u 21:31
    A kvragu, umor, slabiji protivnik, nadolazeca pauza - sve su to razlozi gubitka 2 boda :-( .. Sad kad se ekipa odmori, Linglet vrati bit ce bolje :-) Samo se nadam da ce Kyle brzo uigrati s ekipom .. Do tada ce nam Hannu itekako nedostajati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.11.2013. u 19:18
    jucerasnja utakmica bi bila dosadna i u EBEL ligi....samo kaj bi se tamo barem neko pomlatio i bio bi sretan sto sam ulozio novce i otisao na tekmu...nadam se da necemo plakat u trecem mjesecu za hrpetinom prosutih bodova...zig zag...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.11.2013. u 17:18
    "Mali" nam otkidaju bodove...to nije dobro. Ajde, bar smo uzeli dva boda ali i u srijedu i u petak smo imali dobivene utakmice i ili popustimo ili nam se dogode glupi golovi. A kako je gusto na tablici svaki bod je jebeno bitan za doigravanje..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.11.2013. u 12:00
    Ruska turneja počinje u Neftehimiku pa idemo u Ufu, zatim magnitorki i turneja završava u Čeljabinsku. ;)
    Obrisan korisnik