Tenis

Impresivna izdanja Nadala i Đokovića, Federer se revanširao Del Potru

Vedran Babić • petak, 01.11.2013.
Impresivna izdanja Nadala i Đokovića, Federer se revanširao Del Potru

Polufinale ATP Masters 1000 turnira u Parizu u subotu će ponuditi dva odlična okršaja. Sastaju se Rafael Nadal i David Ferrer te Novak Đoković i Roger Federer. Nadal i Đoković ostvarili su lagane pobjede u dva seta, dok je Ferreru i Federeru trebalo tri seta...

Jedan set trajao je otpor Richarda Gasqueta protiv prvog nositelja Rafaela Nadala. Španjolac je poslije jednog sata i sedam minuta igre slavio 6:4, 6:1 i sada u međusobnim susretima vodi 12-0. U svim tim mečevima Francuz je osvojio samo tri seta. Posljednji 2008. godine.

Španjolac je tako izborio svoje tek treće polufinale u Parizu. 2007. godine izgubio je u finalu, a 2009. u polufinalu. Taj je turnir, dakle, jedan od dva iz serije Masters 1000 turnira koje Nadal nikada nije osvojio.

Slika 2 od 2.

U drugo finale u Parizu Nadal će se pokušati plasirati preko svog sunarodnjaka Davida Ferrera. Branitelj naslova u posljednjem je meču dana s 4:6, 7:5, 6:3 nadjačao Tomaša Berdycha. U napetom trećem setu oba su tenisača imala po jednu break priliku. Ferrer je svoju realizirao.

Drugi tenisač svijeta Novak Đoković odigrao je svoj najbolji meč ovog tjedna. S glatkih 6:1, 6:4 apsolvirao je Stanislasa Wawrinku, koji ga je u nekim prethodnim mečevima znao dobro namučiti. Nedavno je na US Openu Švicarac odveo srpskog tenisača do pet setova, baš kao i početkom godine na Australian Openu. No danas je Đoković jednostavno bio nezaustavljiv.

Nakon lagano osvojenog prvog seta, u drugom je Đoković realizirao jednu od pet break lopti te je anulirao sve četiri koje je imao Wawrinka. Ukupno je Švicarac prokockao šest takvih prilika u meču te je doživio i 14. poraz u 16. međusobnom susretu.

Federer o Đokoviću:
"Uvijek igramo dobro jedan protiv drugog. Obojica ćemo pokušati biti agresivni i preuzeti inicijativu. Draže mi je igrati protiv njega sada nego prije četiri mjeseca. Sada imam više samopouzdanja i opet vjerujem da mogu pobijediti."

Đoković o Federeru:
"Ova sezona mu je vjerojatno jedna od najlošijih koje je imao u posljednjih deset godina, ali i dalje vrlo opasan. Nikada ga ne smijete podcijeniti. Osvojio je 17 Grand Slamova i svi znamo kakvu karijeru imao. Nadam se da ću nastaviti igrati kao danas. Dižem se iz meča u meč."

"Jako sam zadovoljan intenzitetom svoje igre od početka do kraja. Pokušao sam biti što agresivniji na svakoj kraćoj lopti", kazao je poslije meča Đoković, osvajač Pariza 2011. godine.

U polufinalu će Đoković igrati protiv Rogera Federera. Švicarac se revanširao Juanu Martinu Del Potru za prošlotjedni poraz u finalu Basela pobijedivši ga 6:3, 4:6, 6:3. Pomalo nevjerojatno, Federeru je to tek druga pobjeda nad tenisačem iz Topa 10 u 2013. godini. Prvu je ostvario na prvom turniru na kojem je nastupio, na Australian Openu, protiv Jo-Wilfrieda Tsonge.

"To je dobra stvar za moje samopouzdanje. Takve mi pobjede trebaju u ovom trenutku. Odigrao sam odličan prvi set i šteta je što nisam stigao do ranog breaka u drugom. Treći set sam započeo bolje nego u Baselu. Bolje sam udarao loptu, kretao se i donosio prave odluke. Jako sam zadovoljan", kazao je Federer.

U međusobnim dvobojima s Del Potrom Federer sada vodi 14-5, no bila je to prva pobjeda nakon tri uzastopna poraza. Prije Pariza, Švicarac je posljednji put slavio u onom znamenitom polufinalu Olimpijskih igara prošle godine (19:17 u trećem setu).


Slika 1 od 1.

U konkurenciji parova Ivan Dodig i Marcelo Melo ostvarili su svoju šestu uzastopnu pobjedu. Nisu nastupali otkako su osvojili Šangaj sredinom listopada, a sada su u Parizu izborili novo polufinale. Porazili su Rohana Bopannu i Edouarda Roger-Vasselina 7:6 (5), 3:6, 10-4.

Za plasman u svoje drugo uzastopno finale hrvatsko-brazilska kombinacija morat će ponovno pobijediti braću Boba i Mikea Bryana, baš kao što su to učinili u polufinalu Šangaja.

ATP Masters 1000 Pariz, četvrtfinale:
Nadal (Španjolska, 1) - Gasquet (Francuska, 9) 6:4, 6:1
Ferrer (Španjolska, 3) - Berdych (Češka, 6) 4:6, 7:5, 6:3
Federer (Švicarska, 5) - Del Potro (Argentina, 4) 6:3, 4:6, 6:3
Đoković (Srbija, 2) - Wawrinka (Švicarska, 7) 6:1, 6:4

Četvrtfinale parova:
Dodig/Melo (Hrvatska/Brazil, 4) - Bopanna/Roger-Vasselin (Indija/Francuska, 5) 7:6 (5), 3:6, 10-4

Foto: Luca Chiari

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.11.2013. u 12:08
    Jako ružna izjava, isto bi bilo kao kad bih ja sad napisao da mi se jebe za tog hercegovca iz bosne i brazilca????
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.11.2013. u 11:01
    jebe mi se za tog srbendu, rađe mi napišite članak o dodigu i melu
    Obrisan korisnik