Tenis

Dodigu nominacija ATP-a, konkurenti Wawrinka, Fognini i Carreno Busta

Iz ParizaMaja Giljanović • četvrtak, 31.10.2013.
Dodigu nominacija ATP-a, konkurenti Wawrinka, Fognini i Carreno Busta

Napredak najbolje rangiranog hrvatskog igrača Ivana Dodiga koji je u tekućoj sezoni napredovao sa 73. na 29. mjesto, prepoznala je i Međunarodna teniska federacija i Međugorca uvrstila među kandidate za epitet igrača s najvećim napretkom...

Ivan Dodig u 2013. godini postao je najbolje rangirani hrvatski reket, a u svjetskim okvirima napredovao je 73. mjesta koje je zauzimao koncem 2012. godine do najviše 29. mjesta početkom listopada. Napredak 28-godišnjeg Međugorca prepoznala je i Međunarodna teniska federacija i i uvrstila ga na listu kandidata za igrača s najvećim napretkom.

Dodig, koji je porazom od Nicolasa Almagra u drugom kolu Mastersa u Parizu završio pojedinačnu sezonu, a još je ranije u paru s Marcelom Melom izborio je nastup na završnici i Londonu, u 2013. godini igrao je polufinala turnira igranih na sve tri podloge – na zemljanoj u Munchenu, na trevnatoj u Eastbourneu te na tvrdoj podlozi u Tokiju – pobijedio je među ostalima tada osmog tenisača svijeta Jo-Wilfrieda Tsongu, a i na Grand Slam turnirima, u Wimbledonu, prvi je put dogurao do osmine finala.

"Odlični rezultati u konkurenciji parova jako su mi pomogli i u pojedinačnoj igri", izjavio je 36. igrač svijeta i nadovezao se: "Ključ mog tenisa ove sezone je u konstantnosti. Igrači iz samog vrha vrlo su konstantni tijekom cijele godine i mislim da sam u tom segmentu napredovao, odradio sam puno bolji posao nego proteklih sezona. Tu je veliku ulogu odigrao i moj tim, odlični su, sjajna su mi potpora i moj napredak i u igri i na renkingu, velikim je dijelom njihova zasluga".

Uz Dodiga, nominirani su i Stanislas Wawrinka, Fabio Fognini i Pablo Carreno Busta. Wawrinka se ove sezone spustio sa 17. pozicije na kraju 2012. najviše do devetog mjesta, Fognini s 45. na 17., a Carreno Busta sa 715. na na 66. mjesto.

Foto: Luca Chiari

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!