Zimski sportovi

Video: Seriji Colorada nema kraja, Montreal poražen na gostovanju kod Wilda

Branimir Korać • subota, 02.11.2013.
Video: Seriji Colorada nema kraja, Montreal poražen na gostovanju kod Wilda

U čak šest od osam noćašnjih susreta u NHL-u uspješniji su bili gosti. Jedine domaće pobjede ubilježili su Pittsburgh i Minnesota, a najbolja momčad lige, Colorado Avalanche, slavila je na neugodnom gostovanju kod Starsa...

Colorado nastavlja u odličnom ritmu. Posljednja pobjeda upisana je na gostovanju kod Dallas Starsa 3:2 u produžetku i to je čak 11. pobjeda Colorada u 12 odigranih susreta. Na vratima Avsa stajao je Semjon Varlamov, problematični vratar koji je svega dva dana ranije bio uhićen da bi unatoč tome ovdje upisao pobjedu.

Colorado je uoči posljednje trećine vodio s 2:0 golovima Paula Stastnyja i Gabriela Landeskoga, međutim u posljednjoj trećini domaćin je ipak uspio izboriti produžetak zahvaljujući Tyleru Seguinu i Alexu Goligoskiju. Tamo je Colorado bio bolji i s drugim golom Stastnyja stigao je do nove pobjede.

“Pokušao sam pucati kroz obranu, teško je zabiti ovakvim vratarima ako ne izvedete savršen udarac ili ako ne pucate kroz obranu, nemate šanse. Drago mi je zbog Varlamova, puino toga se događalo oko njega i momčadi u posljednjih 48 sati, ali pokazao je da kada je pred vratima, da je potpuno fokusiran na ono što radi“, komentirao je Stastny.

Montreal Canadiensi su unatoč dobrom nastupu protiv Minnesote upisali poraz. Na gostovanju u Minneapolisu uspjeli su se vratiti od 3:1 do 3:3, međutim nisu dovršili preokret i na kraju su upisali poraz 4:3.

Počelo je vatreno, u prvih šest minuta viđena su dva pogotka i to sa svake strane po jedan. Prvo je domaćin poveo golom Justina Fontainea, a zatim je Brendan Gallagher poravnao na 1:1. Do sredine posljednje trećine Minnesota je golovima Jasona Pominvillea i Nine Niederreitera povela s 3:1, ali Montreal je odgovorio preko PK Subbana i Briana Gionte. Iako je bio u psihološki dobroj situaciji i vratio se iz minusa, Montreal to nije iskoristio i Pominville je svojim novim golom pet i pol minuta prije kraja osigurao pobjedu Minnesoti.

“Nismo odigrali svih 60 minuta. Imali smo razdoblja u kojima smo igrali dobar hokej i vidjeli ste da smo tu bili uspješni, ali ova liga je jako teška. Za pobjedu morate biti dobri svih 60 minuta“, rekao je Gionta.

Prvi dvoboj Pittsburgha i Columbusa u svega dva dana otišao je na stranu Pensa. Iako nisu dominirali na svom ledu, dobar dio utakmice su proveli u svojoj trećini, Pensi su bili ubitačni i vrlo brzo su stigli do visoke prednosti i natjerali goste na povlačenje neraspoloženog Sergeja Bobrovskog na klupu. Na drugoj strani Marc-Andre Fleury je bio sjajan i upisao je 37 obrana.

Penguinsi su pitanje pobjednika riješili već u 25. minuti kada su bili na ogromnih 4:0 zahvaljujući golovima Chrisa Kunitza, Brandona Suttera, Krisa Letanga i Jasona Megne. Gosti su do kraja ublažili poraz pogocima Dereka MacKenziea i Ryana Johansena, ali nisu bili blizu povratku.

“Dali smo im previše prilika za igru pred našim golom. Dovoljno je pogledati Fleuryja i kako je branio, odradio je sjajan posao. Meni golovi nisu toliko važni, ali dobro je postići pokoji i skinuti pritisak s leđa. Nadam se da ću tako i nastaviti“, rekao je Sutter koji je do prošlog susreta s Bruinsima imao niz od 17 utakmica bez postignutog pogotka, a sada je nanizao dvije.

Unatoč vrlo lošoj drugoj trećini u kojoj su prosuli sve dobro što su napravili u prvoj, Detroit Red Wingsi su slavili u Calgaryju 4:3. Uz dobru prvu, bila je dovoljna odlična treća trećina da domaćin ostane bez ikakve šanse za pobjedu.

U prvih 20 minuta Pavel Dacjuk i Henrik Zetterberg su odveli Red Wingse do prednosti 2:0, međutim domaćin je odgovorio puno boljom igrom u drugih 20 minuta i poravnao je na 2:2 preko Chrisa Butlera i Seana Monahana. Ipak, u trećoj dionici Detroit je ponovno bio na visokoj razini i Tomas Tatar i Justin Abdelkader osigurali su mu pobjedu. Pogodak Curtisa Glencrossa je stigao prekasno da bi zakomplicirao utakmicu jer je do kraja bilo ostalo tek deset sekundi.

“Tatarov gol je bio nokaut za nas, ali pogriješili smo što se nismo skupili i pokušali odgovoriti. U utakmici je sve moguće, ona dugo traje i morate biti spremni na sve. Nismo klizali onako kako možemo. Ušli smo u njihovu zamku, usporili su igru i doveli nas u probleme, posebno nakon što su poveli“, rekao je trener Calgaryja Bob Hartley.

Flyersi su se propisno osramotili na svom ledu protiv Washington Capitalsa. Capitalsi bez Alexa Ovečkina slavili su s čak 7:0, a u nemoći Flyersi su zaradili čak 99 minuta isključenja od koji je samo vratar Ray Emery dobio 29 zbog tučnjave. Prvi hat-trick u karijeri upisao je Joel Ward, a među strijelcima su bili i dvaput Nicklas Backstrom te po jednom Jason Chimera i Troy Brouwer.

Tampa je nastavila s vrlo dobrim igrama i u gostima je svladala Carolinu s 3:0. Ben Bishop je s 31 obranom stigao do shutouta, a pobjedu Lightingu osigurali su Victor Hedman, Steven Stamkos i Alex Killorn. Hedmanov gol je bio posebno sretan nakon serije odbijanaca, a upravo on je okrenuo utakmicu na stranu gostiju.

Iako je Robin Lehner upisao čak 53 obrane, to nije pomoglo Ottawi da upiše domaću pobjedu protiv Islandersa. Njujorčani su slavili s 5:4 nakon izvođenja kaznenih udaraca, a junak njihove pobjede bio je Frans Nielsen koji je zabio gol za 4:4 i produžetak te zatim jedini pogodak u raspucavanju. Preostali strijelci za Islanderse bili su John Tavares, Matt Martin i Pierre-Marc Bouchard dok su za Ottawu pogađali Erik Condra, Mika Zibanejad, Bobby Ryan i Clarke MacArthur.

Odličnu večer za goste upotpunio je St. Louis koji je u gostima svladao Floridu s 4:0. Blues je došao do pobjede predvođen Brianom Elliottom koji je upisao 31 obranu i stigao do prve ovosezonske pobjede. Alexander Steen je nastavio odličan golgeterski niz, a Derek Roy, Chris Stewart i Alex Pietrangelo su mu se priključili.

NHL:
Dallas Stars – Colorado Avalanche 2:3 produžetak
Minnesota Wild – Montreal Canadiens 4:3
Pittsburgh Penguins – Columbus Blue Jackets 4:2
Calgary Flames – Detroit Red Wings 3:4
Philadelphia Flyers – Washington Capitals 0:7
Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lighting 0:3
Ottawa Senators – New York Islanders 4:5 kazneni udarci
Florida Panthers – St. Louis Blues 0:4

Foto: Wikipedia, FrenchKheldar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!