Nogomet

Mršić: "Benko je zaslužio poziv u reprezentaciju, ali pokušat ćemo ga neutralizirati"

Vedran Babić • subota, 02.11.2013.
Mršić: "Benko je zaslužio poziv u reprezentaciju, ali pokušat ćemo ga neutralizirati"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon dvije uzastopne pobjede u Park mladeži vratio se optimizam. Uoči nedjeljnog okršaja s Rijekom trener Splita Stanko Mršić vjeruje u nastavak pozitivnog niza i dodatno približavanje mjestima koja vode u Europu...

Dvije vrijedne minimalne pobjede od 1:0 (Dinamo, Zadar) dovele su momčad Splita na petu poziciju prvenstvene ljestvice sa samo četiri boda manje od četvrtoplasirane Lokomotive. Ta razlika može se smanjiti na samo jedan bod ukoliko Lokomotiva izgubi od Dinama, a Crveni na svom terenu u Parku mladeži uzmu puni plijen protiv trećeplasirane Rijeke.

Početnih 11, izostanci...

Kako to obično biva na konferencijama za medije uoči utakmica, Stanko Mršić najavio je početni sastav svoje momčadi: Zagorac, Ibriks, Križanac, Glumac, Rugašević, Radotić, Dujmović, Paracki, Glavina, Roce i Bilić. Međutim, moglo bi doći do određenih promjena jer, kako je i sam Mršić izjavio, ozbiljno razmišlja o Tomaševiću, a Križanac i dalje ima problema s leđima. Uz to, Belle ima virozu, a ozlijeđeni su Vojnović, Mršić, Vrgoč, Baraban i Vitaić.

"Rijeka igra najstandardnije u ligi. Nemaju velikih oscilacija i samo su na bod od Hajduka i Dinama, ali može ih se pobijediti. Veseli me naša igra i atmosfera među igračima", izjavio je trener Splita Stanko Mršić.

"Vjerujem da ćemo dati sve od sebe i da ćemo nastaviti u pozitivnom tonu nakon utakmica protiv Dinama, Hajduka i Zadra. Utakmica protiv Dinama ostat će mi u sjećanju i zbog velikog broja navijača. Pozivam sve navijače da nas i protiv Rijeke podrže jednako kao i u tom susretu."

Ovog tjedna Rijeka je nastupila u osmini finala Hrvatskog kupa protiv Podravine, dok su Splićani na rasporedu imali prijateljski okršaj s Primorcem iz Stobreča u kojemu su priliku dobili igrači koji inače imaju manju minutažu. Iz te perspektive, Splitovci bi trebali biti nešto odmorniji.

Riječani su odmarali neke prvotimce, ali s obzirom na to da igra i rezultat nisu bili dobri, trener Matjaž Kek bio je prisiljen s klupe uvesti Sharbinija, Močinića i Benka. Potonji mu se odužio zabivši dva pogotka u kasnijoj pobjedi 3:1. Benko je ove sezone zabio čak 18 golova u svim natjecanjima, od čega deset u domaćem prvenstvu.

"Benko je po meni dobar igrač, on je to pokazivao još u Varteksu, ali bio je mlad i malo zaigran", kaže Mršić o najboljem strijelcu lige. "Zaslužio je poziv u reprezentaciju, ali vjerujem da ćemo ga disciplinom u igri i angažiranošću neutralizirati. On je tip igrača koji će 'istući' stopere i dolaziti u prilike, ali i mi imamo što za reći u toj priči. Tu su Križanac i Glumac, a možda i netko treći. Probat ćemo ih neutralizirati na bokovima te mu onemogućiti da uopće dođe u situaciju za gol."

Veznjak Tomislav Dujmović u posljednje se vrijeme diže i počinje pravdati svoj renome bivšeg reprezentativca Hrvatske.

"Bitka se vodi na cijelom terenu i smatram da ako dobijemo više od 50 posto sitnih duela imamo velike šanse za pobjedu. Svi nam teško stvaraju šanse kada se postavimo čvrsto i kompaktno. Samopouzdanje raste s pobjedama, imamo dobar niz koji treba nastaviti. Igramo kući i to je šansa da se dignemo na tablici."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis02.11.2013. u 18:50
    ispravljeno.
    cameosis
  • Obrisan korisnik02.11.2013. u 17:15
    Rijeka pobjeđuje!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.11.2013. u 16:10
    Sumnjam da će biti toliko izostanaka u momčadi Splita zbog "ozljeda i viroza", a i bolje da ne bude. Bolje je da odigraju u što jačem sastavu. Utakmica će nedvojbeno biti dobra jer se sastaju dvije najbolje momčadi sa Jadranske obale, a nadam se da će to isto prikazati i na terenu. Uz... [više na forumu]
    Obrisan korisnik