Rukomet

Krim uzvratio Metzu za poraz, Hypo porazio Baiu Mare

Jelena Bagarić • subota, 02.11.2013.
Krim uzvratio Metzu za poraz, Hypo porazio Baiu Mare

Nakon reprezentativne stanke koju su imale europske rukometašice zbog kvalifikacija za EURO 2014 Liga prvakinja ponovo je mogla početi. U subotnjim ogledima četvrtog kola Larvik i Györi lako su preskočili svoje prepreke, dok su Krim i Hypo uzvratili za poreze iz prošlog kola Baii Mare, odnosno Metzu.

Györi Audi ETO KC – Thüringer HC 29:22 (13:11)

Aktualne osvajačice Lige prvakinja i dalje ne posustaju. U svoj četvrtom ogledu u skupini A ponovo su bile bolje od svojih protivnice. Njemački Thüringer niti u drugom susretu nije imao šansu za pobjedu iako su dobro krenule u susret.

Prvih deset minuta odlično su igrale Njemice, te su povele sa 3:6. No, već tri minute kasnije rezultat je bio izjednačen i igračice Györa su počele lagano okretati susret na svoju stranu. Međutim, igračice Thüringera davale su im dobar otpor te su tek na samom kraju poluvremena došle u vodstvo.

U nastavku je igra njemačkog kluba polako počela raspadati, a Györi je pojačavao svoju igru. Već nakon pet minuta igračice Ambrosa Martina imale su pet pogodaka prednosti,a to im je bilo dovoljno da prelome susret. Najefikasnija bila je Katarina Bulatović sa sedam pogodaka dok je kod Thüringera dobru utakmicu odigrala Alexandrina Cabral Barbosa koja je postigla osam pogodaka.

Larvik – Balonmano Bera Bera 29:21 (15:9)

Kao što je bilo i očekivano, prošlogodišnje finalistice, igračice Larvika, upisale su još jednu uvjerljivu pobjedu nad španjolskom Bera Berom. U njihovom drugom susretu u skupini D, rukometašice Ole Gustava Gjekstada nanijele su četvrti uzastopni poraz španjolskim prvakinjama.

Od početka je bilo jasno da će Larvik pred svojim publikom upisati još jednu pobjedu nad objektivno slabijom Berom Berom. Norvežanke su dobro krenule u utakmicu i već nakon prvih 30 minuta napravile osjetnu razliku. U drugom dijelu su i igračice s manjom minutažom dobile priliku, no to nije utjecalo na konačni rezultat.

Prvo ime pobjedničke ekipe bila je Linn Jorum Sulland koja je postigla 11 pogodaka. Slijede ju Gro Hammerseng – Edin i Linn Kristin Riegelhuth Koren koje su dodale po četiri pogotka. Kod Bera Bere istakle su se Patricia Elorza Eguiara sa osam, te Alba Menendez Martinez s pet postignutih pogodaka.

Hypo Niederösterreich – HCM Baia Mare 23:20 (16:10)

Austrijske prvakinje revanširale su Rumunjkama za poraz koji su im nanijele u trećem kolu. Iako su prvom dijelu imale veliku prednost, Baia Mare bolje je igrala u drugom dijelu te je do posljednjih deset minuta rezultat bio neizvjestan.

Kao i u prvoj utakmici, Hypo je držao cijelo prvo poluvrijeme pod kontrolom i i bile su u stalnom vodstvu. Međutim, u nastavku, kao i u prvom susretu ovih dviju ekipa, rumunjski se sastav počinje postepeno vraćati u susret. No, Hypo je ipak uspio izdržati pritisak, te uzeti dva nova boda, te se trenutno nalaze na drugom mjestu skupine A.

Najefikasnija igračica utakmice bila je Alexandra Do Nascimento, koja je zabila gotovo polovicu golova Hypa (11). Rodrigues i Cavaleiro Fachinello zabile su po četiri. Kod gošći je Lena Jenica Rudics postigla četiri, a Melinda Anamaria Geiger i Adriana Nicoleta Nechita po tri.

RK Krim Mercator – Metz Handball 27:21 (13:11)

Rukometašice slovenskog Krima uzvratile Metzu za poraz od prije dva tjedna. U svojim su Stožicama ovaj puta došle do sigurne pobjede koja ih je lansirala na prvo mjesto skupine C. Rukometašice Tone Tiselja u ovoj su utakmici odigrale puno bolje, te nisu dopustile francuskoj ekipi da dođe do svoje druge pobjede.

Potpuno drugačiju igru predstavio je Krim u uzvrati protiv Metza. U trećem kolu na gostovanju u Francuskoj tijesno su izgubile, ali ovaj put nisu dopustile takav kraj. Iako se u prvom poluvremenu nisu uspjele odvojiti na veću razliku, u nastavku susreta to im je ipak pošlo za rukom te su s povećih plus šest zaključile ovu utakmicu četvrtog kola.

Slovensku ekipu predvodile su Neli Irman sa sedam te Andrea Penezić sa šest postignutih pogodaka. Kod Metza su se istakle Paule Baudouin sa sedam, te Nina Kamto Njitam s četiri pogotka.

Liga prvakinja - Grupa A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Györi29:22Thüringer HC
Hypo Niederösterreich23:20Baia Mare
1Györi 6192:143+4912
2Thüringer HC 6159:165-64
3Hypo Niederösterreich 6149:170-214
4Baia Mare 6140:162-224

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvakinja - Grupa A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Györi29:22Thüringer HC
Hypo Niederösterreich23:20Baia Mare
1Györi 6192:143+4912
2Thüringer HC 6159:165-64
3Hypo Niederösterreich 6149:170-214
4Baia Mare 6140:162-224

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!