Rukomet

Budućnost još u igri za glavnu fazu, FTC teško preko Lublina

Jelena Bagarić • nedjelja, 03.11.2013.
Budućnost još u igri za glavnu fazu,  FTC teško preko Lublina
Foto: Ivana Strahija

Nedjeljnim ogledima u Ligi prvakinja kompletirano je četvrto kolo. Budućnost je na domaćem terenu uzvratila Midtjyllandu za poraz od prije dva tjedna i sačuvala je šansu za plasman u glavnu fazu. FTC je teško došao do pobjede nad Lublinom koji niti nakon četvrtog kola nije uspio doći do svojih prvih bodova. Sävehof je na sjeveru Europe u drugom dijelu slomio otpor Leipziga i zadržao priključak s Krimom.

Budućnost – Midtjylland 22:15 (12:10)

Ekipa Dragana Adžića očajnički je trebala pobjedu u četvrtom kolu Lige prvakinja kako bi zadržala šansu za plasman u glavnu fazu natjecanja. U svom naumu su i uspjele, u uzvratnoj utakmici svladale su Midtjylland od kojeg su prije dva tjedna izgubile.

Budućnost se od samog početka nametnula u susretu te je preuzela vodstvo. Gošće iz Danske stalno su bile u poziciji sustizanja rezultata, no niti u jednom trenutku nisu uspjele prijeći u vodstvo. Na poluvremenu su Crnogorke imale samo dva pogotka više na svom kontu, no u nastavku su u potpunosti uspjele slomiti danski otpor i revanširati im se za poraz iz trećeg kola.

Prvo ime Budućnosti bila je Milena Knežević s osam postignutih pogodaka. Uz nju valja spomenuti i vratarku Claru Woltering koja je skupila 15 obrana. Kod Midtjyllanda s pet pogodaka istakla se Stine Jörgensen, te Susan Torp Thorsgaard koja je dodala četiri.

MKS Selgros Lublin – FTC Rail Cargo Hungaria 24:26 (12:15)

Niti u drugom međusobnom susretu poljski Lublin nije uspio doći do pobjede nad mađarskim FTC-om. Poljakinje su sada jedine u skupini B koje nemaju niti jedan osvojen bod, dok se FTC ovom pobjedom bodovno izjednačio s Midtjyllandom na prvom mjestu.

Odlično su Mađarice kontrolirale cijelo prvo poluvrijeme, te su na odmor otišle s prednošću od tri pogodaka. Međutim, u drugom dijelu Lublin je podigao svoju razinu igre te su u posljednjih deset minuta stigle na samo pogodak zaostatka. No, do izjednačenja nisu uspjele doći, a iskusne Mađarice su u posljednjih nekoliko minuta postigle dva pogotka koja su im omogućila novo slavlje.

Mađarsku ekipu predvodile su <Zsuzsanna Tomori sa sedam i Monika Kovacsicz sa šest postignutih pogodaka. Osam pogodaka za Lublin postigla je Kamila Skrzyniarz a četiri je dodala Joanna Drabik.

IK Sävehof – HC Leipzig 30:23 (14:13)

Prvakinje Švedske nisu niti u uzvratu dopustile Leipzigu da dođe do iznenađenja. Sävehof je došao do svoje ukupno treće pobjede u skupini C i trenutno su izjednačene s Krimom koji zbog bolje gol razlike ipak drži prvu poziciju.

Prvi dio susreta bio je veoma neizvjestan. Rezultat je većinom bio izjednačen, a niti jedna ekipa nije pronalazila rješenje kako da se rezultatski odvoji. Na isteku prvih 30 minuta igračice Sävehofa ipak uspijevaju postići pogodak i otići na odmor s prednošću. U nastavku Leipzig više nije mogao držati visoki tempo koji su nametnule Šveđanke, te se njihova igra potpuno raspada. Igračice Sävehofa su tako bez većih problema privele utakmicu kraju i osvojile dva nova boda.

U redovima Sävehofa ponovo je najbolja bila Ida Oden koja je postigla osam pogodaka, a još po pet pogodaka dodale su Jenny Alm i Louise Sand. Kod Leipziga su se istakle Saskia Lang sa šest i Susann Müller s pet postignutih pogodaka.

Liga prvakinja - Grupa B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Budućnost22:15Midtjylland
Lublin24:26Ferencvaros
1Midtjylland 6156:139+1710
2Budućnost 6156:125+318
3Ferencvaros 6162:161+16
4Lublin 6140:189-490

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvakinja - Grupa B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Budućnost22:15Midtjylland
Lublin24:26Ferencvaros
1Midtjylland 6156:139+1710
2Budućnost 6156:125+318
3Ferencvaros 6162:161+16
4Lublin 6140:189-490

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!