Nogomet

Mladina: "Jednog direktnog konkurenta smo pobijedili, sada je na redu Zadar"

Damir Žbulj • ponedjeljak, 04.11.2013.
Mladina: "Jednog direktnog konkurenta smo pobijedili, sada je na redu Zadar"
Foto: Martina Japundžić

Hrvatski dragovoljac u ponedjeljak pred svojim navijačima igra sigurno jednu od važnijih utakmica ovog dijela sezone. Protiv izravnog suparnika u borbi za prvoligaški opstanak, koji im u ovom trenutku odmiče pet bodova, potrebna je pobjeda i trener Davor Mladina najavio je kako će njegova ekipa napraviti sve kako bi stigla do sva tri boda protiv Zadrana.

U prvom međusobnom dvoboju ovih ekipa u zadru je bilo neodlučeno 1:1, no, ovog puta Dragovoljcima igra samo pobjeda: "Drago nam je da smo opet u Sigetu, jer su osjećamo komfornije, domaćinski. Nadam se kako će moji momci odigrati na razini na kojoj su bili. Protivnici su bili jači, nijanse su nas dijelile od pozitivnog rezultata, kojeg boda. Zadar smatram našim konkurentom i vjerujem kako ćemo, uz podršku na domaćem terenu, ponoviti dobru igru ite stići tako do pobjede," najavio je strateg Crnih iz Sigeta.

Rođendan Tigrova i Vucina Crna oluja

Hrvatski dragovoljac zajedno s 1. Gardijskom brigadom u utorak 5. studenog, dan nakon utakmice sa Zadrom, organizira feštu u Sigetu. Bit će to proslava rođendana Tigrova, svečanost počinje u 14 sati, a održat će se i koncert Najboljih hrvatskih tamburaša. Bit će predstavljena i nova himna Hrvatskog dragovoljca, Crna oluja, koju je napravio Siniša Vuco, svi su pozvani, a predsjednik kluba Ivica Perković najavio je kako će se zavrtjeti vol, koji je već trebao stradati prilikom proslave ulaska u Prvu ligu, no, ta je fešta bila odgođena.

Nakon slavlja protiv Osijeka sredinom rujna, Hrvatski dragovoljac osvojio je u pet utakmica samo jedan bod, ali se mora priznati kako su ih stvarno samo detalji dijelili od boljih rezultata protiv ekipa poput Lokomotive ili Hajduka, gdje su poraze upisali u sudačkoj nadoknadi: "Nijanse odlučuju, igrači su na dobroj razini što se tiče igre. Događalo nam se da dobijemo golove iz kontranapada na gostujućem terenu. Moramo poraditi na kontroliranom napadu. Zadar je neugodan gost, ali ja ne sumnjam u naše stvorene šanse pa se nadam kako ćemo i poentirati. Zaslužili smo da nam se i malo sreća vrati, jer smo zaslužili kroz primljene golove i poraze u posljednjim minutama utakmica, a bilo ih je."

Prema prikazanoj igri na travnjaku Mladina smatra kako njegova ekipa ima potencijala i za puno bolje rezultate: "Igrači su svjesni važnosti utakmice, no, ja vjerujem u njih i smatram kako možemo napraviti jedan pozitivan niz, samo fali jedan okidač. Volio bih da se to dogodi sada protiv Zadra. Smatram kako možemo igrati ravnopravno sa svima i u gostima i kod kuće i nitko si protiv nas ne može sa sigurnošću upisati bodove, niti vani ni kući. Jednog direktnog konkurenta smo pobijedili, Osijek, sada je na redu Zadar i ja se nadam kako ćemo nakon Zadra ući u jedan pozitivan niz kojeg ja očekujem od ove momčadi."

Polivalentni Danijel Zlatar svjestan je važnosti utakmice u ponedjeljak u Sigetu, koja bi mogla usmjeriti Hrvatski dragovoljac. Pobjedom love priključak sa izravnim suparnikom Zadrom, no, poraz ili čak remi ostavlja ih u dvoboju s Osijekom za posljednje mjesto na ljestvici: "Poznamo ih jako dobro. Direktni su nam konkurent na tablici i mi nemamo ništa drugo nego tražiti tri boda. Sva druga solucija nam ne odgovara. Iako ima još puno utakmica, ovo nam je jedna od ključnih."

Dvoboj Hrvatskog dragovoljca i Zadra na rasporedu je u Sigetu od 18 sati, a pravdu će dijeliti sudačka ekipa predvođena Osječaninom Damirom Batinićem.

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.11.2013. u 15:44
    rayo dragovoljac
    Obrisan korisnik