Zimski sportovi

Video: Ducksi slavili u Madison Square Gardenu, Jetsi potpuno nadigrali Red Wingse

Branimir Korać • utorak, 05.11.2013.
Video: Ducksi slavili u Madison Square Gardenu, Jetsi potpuno nadigrali Red Wingse
Foto: EPA

U jedina dva dvoboja prošle večeri u NHL-u pobjede su upisali Winnipeg Jetsi i Anaheim Ducksi. Ducksi su pobjedu odnijeli iz New Yorka dok su Jetsi na svom ledu potpuno nadigrali jake Detroit Red Wingse...

Anaheim Ducksi su u posljednjem susretu gostujuće turneje upisali pobjedu protiv New York Rangersa 2:1. Još jednu odličnu utakmicu odradio je mladi vratar Frederik Andersen koji je skupio 31 obranu i stigao i do četvrte pobjede u isto toliko nastupa.

Ducksi su vrlo rano poručili Rangersima da ih zanima samo pobjeda i već u prvih deset minuta su otišli na 2:0. Prvo je pogodio Corey Perry na asistenciju povratnika poslije ozljede Luce Sbise, a na 2:0 je povisio Kyle Palmieri. U drugoj trećini Rangersi su smanjili na 2:1 prvim ovosezonskim golom perspektivnog braniča Michaela Del Zotta, no više od toga nisu uspjeli napraviti.

"Ponekad su vam potrebne velike obrane vratara. U trećoj trećini nije bilo lako, ali dali smo sve od sebe da ne izgubimo i u tom razdoblju nam je puno pomogao Andersen", pohvalio je mladog Danca trener Ducksa Bruce Boudreau.

Winnipeg Jetsi su pred sobom imali teškog protivnika, bili su u negativnoj seriji, a osim toga ostali su zbog ozljede i bez odličnog braniča Marka Stuarta. U konačnici su se ipak "skupili", odradili jednu od najboljih utakmica sezone i potpuno nadigrali Red Wingse. 47 udaraca prema golu protiv momčadi kao što su Red Wingsi nije lako ostvariti, a Jetsi su u tome uspjeli.

Početna dominacija isplatila im se u 19. minuti kada je Bryan Little zabio za 1:0 da bi nakon toga uslijedilo razdoblje u kojem su Jetsi vršili pritisak, ali Red Wingsi zabijali. Prvo je poravnao Henrik Zetterberg, a onda je s igračem manje Danny DeKeyser postigao svoj prvi NHL gol za prednost Detroita. Ipak, pravda je zadovoljena u nastavku kada domaćin golovima Michaela Frolika, Matta Halischuka i Andrewa Ladda stiže do pobjede.

"U drugoj trećini sam se zapitao hoće li to biti jedna od onih večeri. Igrali smo dobro u prvoj trećini, a onda se nismo niti snašli, a već je bilo 2:1 za njih. Bilo bi jako teško prihvatiti poraz nakon što smo ovako odigrali. Veliki broj igrača je odlično odigrao i puno dobrih stvari smo napravili", komentirao je trener Jetsa Claude Noel.

NHL:
New York Rangers - Anaheim Ducks 1:2
Winnipeg Jets - Detroit Red Wings 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!