Ostali sportovi

IAAF preskočio Sandru Perković, najbolja diskašica nije u konkurenciji za atletičarku godine

Branimir Korać • utorak, 05.11.2013.
IAAF preskočio Sandru Perković, najbolja diskašica nije u konkurenciji za atletičarku godine
Foto: Dejan Popek

Unatoč gotovo savršenoj sezoni, Sandra Perković nije dobila priznanje od strane Svjetske atletske federacije i nije među tri kandidatkinje za atletičarku godine. IAAF će nagradu dodijeliti Valerie Adams, Shelly-Ann Fraser-Pryce ili Zuzani Hejnovoj...

IAAF je danas objavio tri kandidatkinje koje su ušle u najuži izbor za atletičarku godine. Među njima nema naše Sandre Perković koja je apsolutno dominirala u disku tijekom cijele godine, upisala sedam pobjeda u Dijamantnoj ligi i uzela naslov svjetske prvakinje u Moskvi.

Ispred Perković su nominirane Novozelanđanka Valerie Adams, Shelley-Ann Fraser-Pryce iz Jamajke te Čehinja Zuzana Hejnova, a tko će biti proglašen najboljom atletičarkom sezone bit će poznato 16. studenog na IAAF-ovoj gala večeri.

Treba priznati kako je konkurencija bila uistinu snažna, Adams je i ove sezone bila sjajna u kugli te drži čak osam od devet najboljih rezultata sezone, najbolje rezultate sezone na 100 i 200 metara drži i Jamajčanka dok je Hejnova bila nedodirljiva na 400 s preponama.

Na žalost ne razumijem njihov odabir i malo sam razočarana izborom najboljih triju atletičarki jer je ipak ova sezona, kao i prošla, bila kako moja tako i za cijeli atletski svijet sezona iz snova, te se rijetko viđa dominacija koju sam ja imala ove godine. Rezultati koje sam postigla imaju svoju vrijednost. Cijelu sezonu sam po IAAF-ovim rezultatima bila prva atletičarka ove sezone. Nakon Moskve zauzela sam uvjerljivo treće mjesto na toj ljestvici, samo bod razlike za drugom nositeljicom. Shelley Ann Fraser Pryce je ove godine uzela tri svjetska zlata i nitko ne može biti u rangu s njom. Ali 100 i 200 metara su dvije skoro iste discipline čiji trening se puno ne razlikuje, a tu je i štafeta cijelog tima. Bacači ne mogu uzeti više od jedne medalje na velikom natjecanju jer je izuzetno teško trenirati dvije različite discipline u isto vrijeme i očekivati vrhunsku formu. Izmakle su mi obje nagrade. Ali zato ću sljedeću sezonu odraditi još bolje, imam velike planove i ako ih ispunim mislim da neće više imati izbora", prokomentirala je izbor Sandra Perković.

Dan ranije IAAF je objavio imena trojice kandidata u konkurenciji atletičara gdje nije bilo nikakvih iznenađenja. Za nagradu se bore Usain Bolt, Bohdan Bondarenko i Mohammed Farah.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 22:54
    Samo neka oni NE proglašavaju.......vidjet će idućih godina što su propustili.....
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG05.11.2013. u 15:18
    šteta, dojma sam da samo jedno drugo mjesto u cijeloj godini ipak zaslužuje biti u top3...
    Lovro-ZG