Tenis

Dodig i Melo preokretom u odlučujućoj dionici ponovno srušili braću Bryan!

Vedran Babić • utorak, 05.11.2013.
Dodig i Melo preokretom u odlučujućoj dionici ponovno srušili braću Bryan!

Drugi put u posljednjih mjesec dana Ivan Dodig i Marcelo Melo porazili su najbolji par svijeta, braću Boba i Mikea Bryana. Iako su u odlučujućoj dionici gubili 4-0, Hrvat i Brazilac kreirali su veliki preokret i došli na korak od plasmana u polufinale Barclays ATP World Tour Finalsa u Londonu...

Veliki podvig napravili su Ivan Dodig i Marcelo Melo u prvom kolu skupine A Barclays ATP World Tour Finalsa u Londonu. Iako su za protivnike imali Boba i Mikea Bryana, prve nositelje i najbolji par svijeta, slavili su 3:6, 6:3, 10-8.

Amerikanci su u match tie-breaku vodili 4-0, no Dodig i Melo nisu se predavali te su serijom 9-2 došli do vodstva 9-6. Prve dvije meč-lopte braća su uspjela anulirati, ali ne i treću.

Što se ranijeg dijela meča tiče, u prvom su setu Amerikanci imali break i vodili 4:1. Dodig i Melo su nadoknadili servis zaostatka, ali su kod 3:4 ponovno izgubili svoj početni udarac.

Drugi set bio je gotovo identičan, samo s različitim ulogama. Hrvatsko-brazilska kombinacija povela je 4:1, braća Bryan došla na 3:4, da bi im Dodig i Melo ponovno oduzeli servis za 5:3. Uslijedila je već opisana završnica u odlučujućoj dionici.

U svom drugom meču u Londonu Dodig i Melo igraju protiv Mariusza Fyrstenberga i Marcina Matkowskog. Poljaci su u svom prvom susretu bili bolji od Aisam-Ul-Haqa Qureshija i Jean-Juliena Rojera.

Barclays ATP World Tour Finals - London, skupina A (parovi):
Dodig/Melo (Hrvatska/Brazil, 3) - B. Bryan/M. Bryan (SAD, 1) 3:6, 6:3, 10-8

Foto: Luca Chiari

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.11.2013. u 10:22
    pricekao sam malo da vidim da li ce ipak nesto vise ljudi komentirati clanak...polako se dizemo u brojci,uskoro nam nitko nece biti ravan...dodo kralju,sta reci???svaka vam cast obojici,kombinirano gledajuci(parove i pojedinacno) ti si daleko najbolji igrac svijeta u ovoj sezoni,ukupni zbroj i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 19:07
    Tak ti i treba :)
    Obrisan korisnik
  • vlacng06.11.2013. u 02:38
    Nisam ocekivao nakon prvog seta, ali stvarno je Dodig odigrao neke maestralne poteze u najbitnijim trenutcima i zasluzeno na kraju pobijedio.
    vlacng
  • Obrisan korisnik05.11.2013. u 23:11
    svaka cast
    Obrisan korisnik
  • teniosac05.11.2013. u 22:52
    vrijedna pobjeda..
    teniosac