Košarka

Bilbao stigao i do četvrte pobjede u Eurokupu, uspješni i Alba i Le Mans

Kristijan Musa • utorak, 05.11.2013.
Bilbao stigao i do četvrte pobjede u Eurokupu, uspješni i Alba i Le Mans
Foto: Kristijan Komarica

Počelo je četvrto kolo košarkaškog Eurokupa. Prve večeri odigrane su četiri utakmice, u kojima je nastupila čak pet francuskih predstavnika. Francuski okršaj odigran je u Parizu, gdje su domaći ostvarili prvu ovosezonsku pobjedu, dok je jedinu pobjedu van francuskih granica upisao Le Mans na gostovanju kod Artland Dragonsa u Quakenbrücku.

Bilbao je prva momčad s četiri pobjede iz isto toliko utakmica. U utakmici četvrtog kola španjolski predstavnik je svladao Elan Chalon s deset poena razlike (77:67) te se sada još uvjerljivije odcijepio od ostatka skupine B, u kojoj zagrebačka Cedevita u srijedu dočekuje talijanski Sassari. Baske su do pobjede predvodili German Gabriel s 16 poena (5/8) i šest skokova, dok je Antanas Kavaliuskas upisao 12 poena (5/8) i osam skokova. Hrvatski košarkaš Zoran Vrkić odigrao je 16 minuta i za to vrijeme zabio šest poena (1/2), dok Fran Pilepić u devet odigranih minuta nije uspio uputiti niti jedan šut. Napad poraženih predvodio je A. J. Slaughter s 19 poena (7/17), sedam asistencija i četiri ukradenih lopti. Josh Bostic ubacio je pak 13 poena (2/4).

Le Mans je u Ciboninoj skupini A svladao njemačke Artland Dragonse sa 79:67. Francuzi su dobar dio posla odradili u prvih deset minuta te su već u tom dijelu susreta imali prednost od 18 poena razlike. DaShaun Wood s 19 poena (6/13) i šest asistencija te Vaughn Duggins s 13 poena (5/9) predvodili su Le Mans, dok je najbolji kod Dragonsa bio Guido Grunheid s 11 postignutih poena (5/6). Pratio ga je Michael Wenzl s deset poena (4/8) i šest skokova.

Berlinska Alba dugo je lomila otpor Gravelinesa iz Dunkerquea. Nakon vrlo tijesnog prvog dijela, odigrana je zanimljiva treća dionica sa svega 14 postignutih poena (8:6 za Albu), dok su domaći osigurali pobjedu nešto bolje odigranom posljednjom četvrtinom. U konačnici su slavili 70:59, dok je najbolji redovima Albe bio David Logan s 17 poena (8/15) te je ujedno bio i jedini igrač momčadi s dvoznamenkastim učinkom poena. Pratio ga je tek Levon Kendall s osam poena (4/9) i osam skokova. Gravelines su predvodili John Holland s 16 (4/16) te Marcus Lewis s 14 poena (5/8) i osam skokova.

Francuski okršaj u Parizu su odigrali domaći Levallois i Asvel iz Lyona. Domaći su tijekom cijelog susreta bila dominantnija momčad te su u konačnici zasluženo slavili s 18 poena razlike (83:65). Pariz su predvodili Landing Sane (6/11, sedam skokova) te Nicolas Lang (6/11, pet skokova) s po 16 poena, dok je najbolji u redovima poraženog Asvela bio Chris Wright s 13 poena (4/7) i četiri asistencije. Ovo je prva pobjeda Pariza u Eurokupu te su unatoč ovoj pobjedi njihovi izgledi za nastavak natjecanja vrlo mali.

Skupina A:
Artland Dragons – Le Mans 67:79

Skupina B:
Bilbao Basket – Elan Chalon 77:67

Skupina C:
Paris Levallois – Asvel Villeurbanne 83:65

Skupina D:
Alba Berlin – Gravelines Dunkerque 70:59

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!