Zimski sportovi

Video: Coyotesi nastavljaju s odličnim nastupima, Blues slavio i u Montrealu

Branimir Korać • srijeda, 06.11.2013.
Video: Coyotesi nastavljaju s odličnim nastupima, Blues slavio i u Montrealu
Foto: EPA

Bogat NHL program donio je čak šest od ukupno devet utakmica koje su odlučivane nakon 60. minute. Među njima su i dvije najzanimljivije utakmice večeri, one između Phoenixa i Vancouvera te Montreala i St. Louisa...

S odličnim predstavama nastavili su Phoenix Coyotesi. Još jedna odlična utakmica Mikea Smitha na vratima (31 obrana) i još jedan ključni gol Antoinea Vermettea. Ovaj put su bili kobni za Vancouver Canuckse koji su poraženi s 3:2.

U izjednačenom dvoboju Phoenix je poveo preko Radima Vrbate već u drugoj minuti susreta, međutim Canucksi su uspjeli preokrenuti golovima Dana Hamhuisa i Ryana Keslera. Ipak, gol kapetana Shanea Doana odveo je utakmicu u produžetak gdje prilika gotovo da i nije bilo i pristupilo se izvođenju kaznenih udaraca. Presuda je pala u šestoj seriji kada je Vermette prevario Luonga, a zatim je Henrik Sedin izgubio kontrolu nad pakom i Coyotesi su slavili.

“U dobroj smo seriji i puni smo samopouzdanja što nam pomaže u tijesnim utakmicama. To je ono što stvara razliku, to je psihološka stvar. Što više samopouzdanja skupimo, to ćemo biti bolji. Kod mog gola sve je napravio Keith Yandle, malo braniča u ligi može napraviti to što je on sposoban. Pronašao me je savršeno, većina bi samo opalila po golu“, smatra Doan.

Identičan susret bio je i u drugom američko-kanadskom susretu, samo što su ovdje Kanađani upisali poraz kao domaćini. Canadiensi su se nadali pobjedi protiv St. Louisa nakon što su neuvjerljivo izgledali na posljednja dva gostovanja, međutim Blues je bio bolji nakon izvođenja kaznenih udaraca s 3:2.

St. Louis je bolju igru u prvoj trećini okrunio vodećim golom Alexandera Steena, međutim druga dionica donijela je preokret. Rene Bourque i Michael Bournival su odveli Canadiense do 2:1, ali domaćin nije uspio sačuvati vodstvo. Sredinom posljednje trećine Chris Stewart je zabio za produžetak. Niti ovdje u produžetku nije bilo golova stoga su odlučivali kazneni udarci, a tamo je jedini strijelac bio TJ Oshie u prvoj seriji.

“Nismo dobro izlazili iz svoje trećine i nedostajalo nam je to prvo dodavanje, navijači su bili s pravom frustrirani. Malo toga nam je polazilo za rukom“, komentirao je Brian Gionta.

U St. Paulu su u prvom planu uoči susreta bili vratari. Minnesota je krenula s Joshom Hardingom koji još nema poraza, a Calgary s rookiejem Retom Berrom. Na kraju je Harding odradio posao kao i dosad u sezoni, odlično, dok je Berra bio odličan u prve dvije trećine, a onda u trećoj primio tri gola.

Flamesi su poveli preko Jirija Hudlera već u šestoj minuti, no domaćin je do kraja druge trećine uspio preokrenuti rezultat golovima Mikke Koivua i Zacha Parisea. U trećoj dionici potpuni raspad gostiju i domaćin je golovima Justina Fontainea, Zenona Konopke i Parisea otišao do visoke pobjede.

“Moram pogledati snimku jednog ili dva gola kod kojih sam mogao bolje reagirati, ali ostali su stvarno bili iz odličnih akcija“, priznao je dio krivice Berra.

Uz još jednu odličnu predstavu Jamieja Benna koji je u devet gostujućih utakmica upisao isto toliko bodova, Dallas Starsi su slavili nakon kaznenih udaraca kod Bostona 3:2. Bruinsima su presudili njihovi bivši igrači koji su tradeani ovo ljeto, Tyler Seguin i Rich Peverley, jedini strijelci kod gostiju u raspucavanju.

Benn je već u četvrtoj minuti donio prednost Starsima, ali niti minutu kasnije Torey Krug je poravnao na 1:1. Nakon vatrenog početka, mreže su mirovale sve do druge polovice treće trećine. Tada je prvo Milan Lucic doveo Boston do prednosti da bi dvije i pol minute prije kraja Vernon Fiddler poravnao na 2:2.

“Ne zanimaju me Seguin i Peverley i nisam ljut što su nam oni presudili, ljut sam jer smo izgubili. Prvih deset minuta je bilo dobro, a onda smo se vratili nekim lošim navikama. Kada tako igraš, uvijek ćeš pronaći način za izgubiti utakmicu, a mi upravo to radimo u posljednje vrijeme“, nezadovoljan je bio trener Bruinsa Claude Julien.

Washington Capitalsi su još jednom pokazali svoje napadačke mogućnosti. Vratio se Alex Ovečkin, a oni su lakoćom svladali New York Islanderse sa 6:2. Ponovno je presudila druga trećina u kojoj su Capitalsi ove sezone posebno ubojiti. Ovečkin je na povratku postigao dva pogotka, a po jedan su dodali oni koji dosad nisu zabijali Marcus Johansson, Alexander Urborb i Tom Wilson dok je među strijelcima svojim drugim golom ove sezone bio i John Carlson. Strijelci za Islanderse bili su John Tavares i Kyle Okposo.

Ottawa je prekinula loš niz od pet uzastopnih poraza slavljem kod Columbusa 4:1. Domaćin bez Nicka Foligna upisao je poraz zahvaljujući raspoloženom Robinu Lehneru koji je upisao 32 obrane. Jedini koji ga je svladao bio je RJ Umberger smanjivši na 2:1, a strijelci za pobjednika bili su Erik Karlsson dvaput te po jednom Clark MacArthur i Chris Neil.

Odlaskom na gostovanje, Oilersi su napokon pobijedili. Slavili su kod Floride u produžetku s 4:3 u susretu u kojem je Marc Arcobello postigao svoje prve NHL pogotke i to vodeći za 2:1 te pobjednički u drugoj minuti produžetka. Oilersi su vodili 3:1 golovima Arcobella, Philipa Larsena i Taylora Feduna, sve redom igrača kojima su ovo bili prvi pogoci. Ipak, Florida je odgovorila s dva gola Scottieja Upshalla, kasnije tragičara zbog isključenja poslije kojeg je u powerplayu Arcobello donio pobjedu Oilersima. Prvi pogodak Floride djelo je Marcela Goca.

Važnu pobjedu također za prekid negativne serije upisala je Carolina protiv Philadelphije. Vidjelo se koliko je Hurricanesima nedostajao Radek Dvorak i s njegovim povratkom su napokon slavili. Flyersi mogu biti frustrirani, poveli su kasno, u 57. minuti golom Scotta Hartnella, ali 53 sekunde prije kraja Jordan Staal je poravnao na 1:1 i odveo utakmicu u produžetak. Tamo je pobjedu Carolini donio Manny Malhotra svojim prvim golom u dresu Hurricanesa.

Ryan Miller je ponovno bio na sto muka sa slabom obranom Sabresa, morao je upisati čak 47 obrana da bi njegova momčad došla do tek treće ovosezonske pobjede i iznenadila u gostima San Jose Sharkse. Sabresi su slavili nakon kaznenih udaraca zahvaljujući golu Codyja Hodgsona u četvrtoj seriji. Martin Havlat, Tyler Kennedy, Tomas Hertl i Tommy Winngels zabijali su za Sharkse u 60 minuta, a strijelci za Buffalo bili su Drew Stafford, Cody McCormick, Tyler Ennis i Henrik Tallinder.

NHL:
Phoenix Coyotes – Vancouver Canucks 3:2 kazneni udarci
Montreal Canadiens – St. Louis Blues 2:3 kazneni udarci
Minnesota Wild – Calgary Flames 5:1
Boston Bruins – Dallas Stars 2:3 kazneni udarci
Washington Capitals – New York Islanders 6:2
Columbus Blue Jackets – Ottawa Senators 1:4
Florida Panthers – Edmonton Oilers 3:4 produžetak
Carolina Hurricanes – Philadelphia Flyers 2:1 produžetak
San Jose Sharks – Buffalo Sabres 4:5 kazneni udarci

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!