Zimski sportovi

Video: Ducksi u sjajnoj predstavi svladali Coyotese, prekinuta serija Colorada

Branimir Korać • četvrtak, 07.11.2013.
Video: Ducksi u sjajnoj predstavi svladali Coyotese, prekinuta serija Colorada
Foto: EPA

Četiri dvoboja koja su trebala rezultatski biti neizvjesnija odigrana su noćas u NHL-u. Do pobjeda su stigli Ducksi, Predatorsi, Blackhawksi i Rangersi i to potpuno nadigravši svoje protivnike...

Anaheim Ducksi su u susretu protiv odličnih Phoenix Coyotesa potvrdili zašto su u ovom trenutku među najboljim momčadima lige. Iako je iza njih dugačka gostujuća turneja, nisu na njoj zaboravili pobjeđivati, a povratkom na svoj led potvrdili su visoku formu pobjedom 5:2.

Shane Doan i Michael Stone u dva navrata su doveli Coyotese u prednost, međutim Ducksi su znali odgovoriti. prvo je poravnao Hampus Lindholm svojim prvim NHL golom, a zatim je na 2:2 izjednačio Ryan Getzlaf. Od samog kraja druge trećine kada je Corey Perry zabio za 3:2, sve je bilo na strani domaćina. U završnih 20 minuta prednost je porasla na 5:2 zahvaljujući golovima Cama Fowlera i Andrewa Cogliana.

“Nama je ovo bila druga utakmica u dva dana, no i oni su bili umorni jer su se vratili s dugačke gostujuće turneje stoga su snage bile izjednačene. Mislim da smo im sami poklonili pobjedu“, govorio je nakon susreta kapetan Coyotesa Shane Doan.

Seriji pobjeda Colorada došao je kraj. Avalanche je stao na korak od najboljeg otvaranja sezone Ottawa Senatorsa iz 2007. godine, a zaustavio ga je vrlo dobri Nashville koji uje u Denveru slavio sa 6:4.

Predatorsi su konstantno bili u prednosti, imali su i 4:2, ali je Colorado uspio poravnati na 4:4. Ipak, završnica je pripala Predatorsima koji su uspjeli slaviti sa 6:4. Pogotke za pobjednika postigli su Colin Wilson dva te po jedan Viktor Stalberg, Craig Smith, Paul Gaustad i Gabriel Bourque dok su za domaćina precizni bili PA Parenteau, Ryan O'Reilly, Paul Stastny i Matt Duchene.

“Sjajno je skupiti bodove i postići golove te osjetiti da sam ponovno za to sposoban. Prošlo je već dosta vremena od moje ozljede i mogu reći da sam se sada potpuno vratio. Kod gola za 5:4 osjetio sam igrača na leđima, odlučio sam brzo prebaciti pak na bekhend i uspjelo je“, komentirao je dvostruki strijelac Colin Wilson. Svakako treba izdvojiti i Ryana Ellisa i Davida Legwanda koji su upisali po dvije asistencije.

Očekivanu pobjedu upisali su Chicago Blackhawksi koji su s 4:1 nadigrali Winnipeg Jetse. Blackhawksi su iskoristili snagu svojeg prvog napada i otišli do pobjede protiv oslabljenih gostiju koji su još jednom nastupili bez ozlijeđenog Evandera Kanea.

Velike rezultatske neizvjesnosti nije bilo. Jetsi su izdržali do završnice prve trećine kada je Chicago golovima Jonathana Toewsa i Patricka Kanea pobjegao na 2:0, a nakon toga su Brandon Pirri i Patrick Sharp povisili na 4:0. Sve što su Jetsi uspjeli napraviti, bilo je smanjenje na 4:1 golom Devina Setoguchija.

“Imali smo nekoliko utakmica u kojima nismo 'kliknuli' kako smo trebali, ali mislim da smo sada na pravom putu. Što više ovako budemo igrali, to ćemo više prilika stvarati i biti opasniji. Još uvijek vjerujem da smo najbolja momčad lige“, rekao je Jonathan Toews.

Pittsburgh Penguinsi odigrali su blijedu utakmicu na gostovanju kod New York Rangersa. Poraženi su s uvjerljivih 5:1 i od početka susreta bilo je vidljivo da ovo neće biti njihova večer protiv vrlo motiviranog domaćina.

Završnica prve trećine je bila kobna po Penguinse i kasnije povratka nije bilo. Domaćin je u zadnje dvije minute prve dionice golovima Ryana McDonagha i Dereka Stepana pobjegao na 2:0, a kada je Brian Boyle svojim prvim ovosezonskim golom povisio na 3:0, bilo je jasno u kolikim su Penguinsi problemima. Kratko je nadu vratio Kris Letang smanjivši u powerplayu na 3:1, međutim minutu nakon njegovog gola kapetan Rangersa Ryan Callahan zabija za 4:1 i lomi utakmicu do kraja. Konačnih 5:1 postavio je Derick Brassard sredinom posljednje dionice.

“Nismo bili dobri, pružili smo im previše prilika. Od početka nismo igrali svoj hokej i dali smo im pobjedu na pladnju. Ovo izdanje nije bilo niti blizu onog gdje mi želimo biti i kako možemo igrati. Najgore je u cijeloj priči što smo i sve poklonili, dali smo im mogućnost da pobijede, poklonili im drugi gol i nismo bili niti blizu“, rekao je Dan Bylsma, trener Penguinsa.

NHL:
Anaheim Ducks – Phoenix Coyotes 5:2
Colorado Avalanche – Nashville Predators 4:6
Chicago Blackhawks – Winnipeg Jets 4:1
New York Rangers – Pittsburgh Penguins 5:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.11.2013. u 15:41
    Ducksi su na dnu lige u PP i PK, ali su toliko dobri i potentni 5na5 da su komotno na vrhu divizije i pri vrhu lige. 2 PPG-a u jednoj tekmi su im luksuz, još ako i to stvarno proradi... Getzy i Perry vode šou, sjajno ih je gledat zajedno, ali cijela ekipa pridonosi bodovima, nisu ko lakrdija kao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik