Zimski sportovi

Video: Canucksima velika pobjeda u San Joseu, Capitalsi ne znaju za poraz nakon kaznenih udaraca

Branimir Korać • petak, 08.11.2013.
Video: Canucksima velika pobjeda u San Joseu, Capitalsi ne znaju za poraz nakon kaznenih udaraca

U bogatom NHL programu u četvrtak istaknula se utakmica između San Jose Sharksa i Vancouver Canucksa. Sharksi su na kraju upisali poraz, a gosti su do pobjede došli zahvaljujući četiri gola u prvih 25 minuta...

I bez velikog učinka braće Sedin Vancouver Canucksi su uspjeli doći do pobjede na gostovanju kod San Josea. U vrlo dobroj predstavi Canucksi su slavili s 4:2 natjeravši trenera San Josea da već početkom druge trećine s gola povuče neraspoloženog Anttija Niemija i zamijeni ga s Alexom Stalockom koji je do kraja susreta obranio svih 21 pokušaj domaćina.

Već nakon 25 minuta igre na semaforu je stajalo konačnih 4:2. Sharksi su poveli već u drugoj minuti preko Joea Thorntona, no Brad Richardson i Mike Santorelli su kreirali preokret. Mike Brown je ubrzo još jednom vratio Sharkse u igru poravnavši na 2:2, ali u završnici prve i početkom druge trećine Chris Higgins i Zach Kassian vraćaju Vancouver u prednost i odvode ga do pobjede.

“Dobra je stvar za nas što smo pokazali da ne ovisimo samo o Sedinima i da imamo doprinos svih igrača. Ona će nam biti jako potrebna u narednim utakmicama jer nas očekuju velika iskušenja“, rekao je nakon susreta trener Canucksa John Tortorella.

Washington Capitalsi su stigli i do četvrte pobjede nakon izvođenja kaznenih udaraca. U sva četiri susreta ove sezone bili su uspješni, a sada su svladali Minnesotu Wild s 3:2 u dvoboju u kojem su gosti bili udaljeni svega tri minute od pobjede.

Rano su Capitalsi stigli do prednosti, s igračem više je u devetoj minuti bio precizan Alex Ovečkin, međutim nakon toga je Minnesota preuzela igru u svoje ruke. Preko Charlieja Coylea i Mikaela Granlunda napravila je preokret i držala prednost sve do tri minute prije kraja susreta kada Marcus Johansson zabija za 2:2 i produžetak. Tamo se vodila izjednačena borba u kojoj nije bilo pobjednika da bi prilikom kaznenih udaraca jedini bio precizan Nicklas Backstrom koji je u trećoj seriji zabio za pobjedu. Nakon njegovog gola Braden Holtby je obranio pokušaj Coylea i završio priču.

“Kod izjednačujućeg gola smo napravili fantastičan posao. Bili smo frustrirani jer je Minnesota igrala odlično i nije nam praktički dopuštala nikakve šanse. Iako smo vrlo teško dolazili do udarca, momčad je tu odradila sjajan posao i Marcus je pogodio“, rekao je trener Capitalsa Adam Oates.

Do vrijedne pobjede u produžetku stigli su Dallas Starsi koji su svladali Detroit Red Wingse s 4:3. Starsi su još jednom potvrdili kako igraju vrlo dobro u produžecima dok su Red Wingsi, koji su još jednom nastupili bez ozlijeđenog Johana Franzena, ostali razočarani jer su ispustili pobjedu iz ruke.

Vodio je domaćin 2:0 golovima Todda Bertuzzija i Adama Almqvista, međutim Dallas se uspio vratiti. Prvo je Shawn Horcoff na samom kraju prve trećine smanjio na 2:1 da bi Jamie Benn početkom druge trećine poravnao na 2:2. U posljednjih 20 minuta Detroit je još jednom stigao do prednosti golom Pavela Dacjuka, ali Cody Eakin 70 sekundi prije kraja donio je Dallasu produžetak gdje je 19 sekundi prije kraja Rich Peverley zabio za pobjedu.

“Ovo je jako težak poraz. Napravili smo puno dobrih stvari, u obrani smo odradili sjajan posao, ali nije bilo dovoljno. Nismo im dopustili puno prilika dok smo mi s druge strane imali stvarno veliki broj šansi za slavlje“, rekao je Henrik Zetterberg.

Calgary je uoči dvoboja protiv St. Louisa saznao kako neće moći računati na Curtisa Glencrossa šest tjedana, a njegov izostanak osjetio se na gostovanju kod Bluesa. Domaćin je slavio s 3:2 u susretu u kojem su gosti uputili svega 20 udaraca prema golu. Brian Elliott je obranio njih 18 i ubilježio 100. pobjedu u NHL karijeri.

Nakon 26 minuta igre St. Louis je vodio s visokih 3:0 golovima Vladimira Tarasenka, Maxima Lapierrea te 14. golom u isto toliko utakmica Alexandera Steena. Calgary se pokušao u posljednjoj dionici vratiti, ali je uspio samo smanjiti golovima Tima Jackmana i Mikea Cammallerija.

“Sve što smo trebali napraviti, napravili smo u prvoj trećini. Igrali smo sjajno, mislim da smo odigrali trećinu na svom maksimumu“, istaknuo je početak susreta domaći trener Ken Hitchcock.

Florida Panthersi se nalaze u slobodnom padu i upisali su sedmi uzastopni poraz. Ovaj je stigao u gostima kod Boston Bruinsa koji su lako slavili 4:1. Tuukka Rask je obranio 23 pokušaja gostiju, a jedini ga je nadmudrio Jesse Winchester nešto više od pet minuta prije kraja susreta smanjivši na 3:1. Strijelci za Boston bili su David Krejči, Brad Marchand, Torey Krug i Reilly Smith.

Uz veliku pomoć druge obrambene linije i njezina dva gola Ottawa je bila bolja od Montreala s 4:1. Canadiensi su poveli preko Andreja Markova, ali krajem prve trećine Bobby Ryan je poravnao na 1:1. U drugoj dionici proradila je u napadačkoj fazi druga obrambena linija domaćina, igrači s područja Ottawe Marc Methot i Mark Borowiecki napravili su potpuni preokret i odveli Ottawu do 3:1. Točku na i stavio je Kyle Turris 67 sekundi prije kraja.

Martin Brodeur je upisao 12. shutout u karijeri protiv Philadelphia Flyersa. Devilsi su slavili s 3:0 golovima Adama Henriquea, Cama Janssena i Jaromira Jagra dok je Brodeur ubilježio 21 obranu. Iako je najavljen njegov nastup, Steve Downie ipak nije mogao i Flyersi su bili oslabljeni u ovom susretu.

Do shutouta i to trećeg u karijeri, stigao je i Justin Peters koji je s 21 obranom pomogao Hurricanesima da upišu minimalnu pobjedu 1:0 protiv New York Islandersa. U tvrdoj utakmici pobjedu Hurricanesima donio je Radek Dvorak ranim golom u sedmoj minuti nakon kojeg više nije bilo promjena.

Bivši kapetan Blue Jacketsa, a sada zvijezda Rangersa Rick Nash, propustio je gostovanje Rangersa u Ohiju, no njegova sadašnja momčad ipak je bila uspješna i slavila je 4:2. Vrlo dobar posao za goste odradili su Cam Talbot s 32 obrane i Carl Hagelin strijelac dva pogotka. Po jedan su dodali Ryan Callahan i Ryan McDonagh. Pogotke za Columbus postigli su Fedor Tjutin i Ryan Murray.

38 obrana Bena Bishopa pomoglo je Tampi da dođe do vrijedne pobjede 4:2 protiv Edmontona. Iako je Steven Stamkos s dva gola predvodio Tampine strijelce, Bishop je bio taj koji je spašavao svoju momčad u kritičnim trenucima. Uz Stamkosa među strijelce su se upisali i Tyler Johnson i Valtteri Filppula dok su pogotke za Edmonton postigli Taylor Fedun i Taylor Hall. Ovo je bila važna pobjeda za Tampu koju sada očekuju tri teška gostovanja kod Detroita, Bostona i Montreala.

Los Angeles Kingsi su s 2:0 bili bolji od Buffalo Sabresa. Sjajno je funkcionirala obrana Kingsa na čelu s Jonathanom Quickom koji je utakmicu završio s 19 obrana za prvi ovosezonski shutout. Strijelci za Kingse bili su Mike Richards i Anže Kopitar.

NHL:
San Jose Sharks – Vancouver Canucks 2:4
Washington Capitals – Minnesota Wild 3:2 kazneni udarci
Detroit Red Wings – Dallas Stars 3:4 produžetak
St. Louis Blues – Calgary Flames 3:2
Boston Bruins – Florida Panthers 4:1
Ottawa Senators – Montreal Canadiens 4:1
Philadelphia Flyers – New Jersey Devils 0:3
Carolina Hurricanes – New York Islanders 1:0
Columbus Blue Jackets – New York Rangers 2:4
Tampa Bay Lightning – Edmonton Oilers 4:2
Los Angeles Kings – Buffalo Sabres 2:0

Foto: Wikipedia, Loxy

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Brodeur3008.11.2013. u 15:18
    Martin Brodeur je upisao 122. SO u karijeri (regularna sezona), 12 su dosli protiv Flyersa I upisao je 21 obranu
    Brodeur30