Zimski sportovi

Video: Niti Flamesi nisu mogli protiv Colorada, Sabresi stradali i u Anaheimu

Branimir Korać • subota, 09.11.2013.
Video: Niti Flamesi nisu mogli protiv Colorada, Sabresi stradali i u Anaheimu

Četiri susreta bila su na rasporedu u petak u NHL-u, a sva četiri su uspješni bili domaćini. Colorado je nastavio sa sjajnim igrama pobjedom protiv Calgaryja dok je Buffalo upravo suprotno, nastavio s lošim predstavama visokim porazom kod Anaheima...

Sjajna sezona za Colorado se nastavlja. Upisan je najbolji start u povijesti kluba u prvih 15 minuta i već sada je Avalanche osvojio bodova koliko mu je prošle sezone trebalo u čak 29 utakmica. U petak je svladan Calgary s 4:2 uz 30 obrana veterana Jean-Sebastiana Giguerea.

U ranoj fazi druge trećine Avalanche je već bio na 2:0 uz golove Ryana O'Reilleyja i Paula Stastnyja, međutim Flamesi se nisu odmah predali. Mike Cammalleri je dvaput vraćao na minus jedan, u međuvremenu je zabio i John Mitchell i Colorado je u zadnju dionicu ušao s 3:2. U posljednjoj trećini Calgary je bio opasniji, više je prijetio, no nije uspio poravnati da bi konačnih 4:2 postavio Matt Duchene na prazan gol tri sekunde prije kraja.

“Mislim da smo ih olako shvatili nakon prve trećine. U tom razdoblju smo dominirali, ali u nastavku smo ipak pali“, priznao je Duchene. Inače, Colorado je igrao bez pouzdanog Ryana Wilsona za kojeg se očekuje da će pauzirati oko dva tjedna.

Ionako slabi Sabresi u Anaheimu su bili dodatno oslabljeni neigranjem svojeg ključnog braniča Christiana Ehrhoffa i ako se tome doda i loša večer Ryana Millera, jasno je da je domaćin imao lagan posao.

Iako je Miller upisao 28 obrana u dvije trećine, primio je čak šest golova i treću trećinu je odgledao s klupe. Terorizirao ga je Ryan Getzlaf koji je stigao do prvog hat-tricka u karijeri iako je čak bio upitan za nastup zbog ozljede zarađene na jutarnjem treningu. Osim njega pogotke za Duckse postigli su i Cam Fowler, Dustin Penner i Andrew Cogliano dok je oba pogotka za Sabrese postigao Mihail Grigorenko.

“Bilo je i vrijeme, dugo sam čekao na ovo“, rekao je Getzlaf o hat-tricku i dodao: “Osjećamo se odlično i igramo odlično, kao onda kada smo osvojili Stanley Cup.“

Jedini susret koji nije dao pobjednika u 60 minuta bio je onaj između Toronto Maple Leafsa i New Jersey Devilsa. Maple Leafsi su slavili nakon kaznenih udaraca s 2:1. Maple Leafsi su napokon prekinuli post i stigli do pogotka, a zatim su bili uspješni i u raspucavanju.

Čak 110 minuta su čekali na pogodak, a onda je Phil Kessel u krasnoj solo akciji nadmudrio Coryja Schneidera i doveo Toronto u vodstvo u 49. minuti. Pet minuta prije kraja Michael Ryder je nakon velike pogreške vratara Jonathana Berniera ipak poravnao na 1:1 i odveo meč u produžetak. Tamo pogodaka nije bilo, izvodili su se kazneni udarci, a jedini uspješan bio je James van Riemsdyk u trećoj seriji nakon čega je Adam Henrique promašio i Maple Leafsi su slavili.

“Takve stvari u hokeju se događaju. Nije bilo osobe koja se lošije osjećala od Jonathana, dovoljno je bilo vidjeti njegovu reakciju nakon gola. Ali ostali smo čvrsti, nismo pokleknuli nego smo nastavili napadati. A pogodak Kessela je bio čudesan, bio je to onaj pravi stari hokej koji me je podsjetio na neka lijepa vremena.“, rekao je trener Maple Leafsa Randy Carlyle.

Uz 41 obranu i 11. shutout u karijeri Ondreja Paveleca, Winnipeg Jetsi su svladali Nashville Predatorse s 5:0. Sve je odlučeno već u prvoj trećini koja je otišla na stranu domaćina s 4:0.

Već nakon osam minuta igre Winnipeg je vodio s 3:0 golovima Bryana Littlea, Ollija Jokinena i Erica Tangradija i gostujući trener je odmah povukao na klupu neraspoloženog Cartera Huttona koji snosi dio krivice za primljene golove. Međutim niti promjena vratara nije puno pomogla gostima, Devin Setoguchi je povisio na 4:0 da bi konačnih 5:0 postavio Little u posljednjoj dionici.

“Ključ je u tome što nastavljamo igrati jednostavno. Izašli smo čvrsto i vrlo brzo stekli prednost i to je ono što moramo uvijek raditi“, rekao je Little.

NHL:
Colorado Avalanche – Calgary Flames 4:2
Anaheim Ducks – Buffalo Sabres 6:2
Toronto Maple Leafs – New Jersey Devils 2:1 kazneni udarci
Winnipeg Jets – Nashville Predators 5:0

Foto - Wikipedia, Resolute

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!