Košarka

Anadolu Efes do teške pobjede protiv Usaka, vrlo dobar nastup Zorana Planinića

Branimir Korać • subota, 09.11.2013.
Anadolu Efes do teške pobjede protiv Usaka, vrlo dobar nastup Zorana Planinića
Foto: EPA

U petom kolu turskog prvenstva Anadolu Efes je na svom parketu stigao do pobjede protiv Usak Sportifa 79:71, teže nego rezultat pokazuje. Zoran Planinić odigrao je jednu od boljih utakmica u dresu Efesa...

Nakon dva visoka startna poraza u derbijima protiv Fenerbahčea i Galatasaraya, Anadolu Efes je spojio tri pobjede. Treća je ostvarena protiv Usak Sportifa na svom parketu rezultatom 79:71.

Konačan rezultat sugerira da je Efes imao lagan posao, međutim baš i nije bilo tako. Usak je u posljednjoj minuti zaostajao samo dva poena, ali od tih 73:71 nije više ubacio niti jedan poen.

Chris Warren je u posljednjih 50 sekundi promašio tri trice, Justin Carter jednu, a na drugoj strani Duško Savanović i Konstantinos Vasileiadis su bili precizni.

Prvo ime utakmice bio je Semih Erden koji je ubacio 21 poen (8/12) i uhvatio osam skokova, a Zoran Planinić je za 29 minuta ubacio 17 poena (4/6 za dva, 2/3 za tri) uz pet asistencija i četiri skoka. U gostujućoj momčadi Elijah Holman je ubacio 14 poena (6/13) i uhvatio osam skokova dok je Orhan Haciyeva dodao 12 poena (3/11) uz šest skokova.

TBL, peto kolo:
Anadolu Efes - Usak Sportif 79:71

Poredak:
1. Kolejliler 4-1
2. Anadolu Efes 3-2
3. Fenerbahče 4-0 (-1)
4. Usak Sportif 3-2
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!