Rukomet

Čupić i Štrlek odveli Kielce do novog domaćeg slavlja, Wisla Plock također uvjerljiva

Zvonka Keliš • subota, 09.11.2013.
Čupić i Štrlek odveli Kielce do novog domaćeg slavlja, Wisla Plock također uvjerljiva

Uvjerljive i sigurne bile su i u osmome kolu PGNiG Superlige dvije najbolje poljske momčadi. Rukometaši Kielcea nastavili su svoj pobjednički niz u poljskome prvenstvu nadasve uvjerljivo slaveći nad ekipom Legionowa, a u novoj pobjedi veliku su ulogu ponovno imali hrvatski reprezentativci. Momčad Wisle Plock je, pak, također bila sigurna u svom novom ogledu te je uz upisala slavlje nad igračima Szczecina.

Vive Targi Kielce - KPR Legionowo 36:22 (19:10)

Poljski rukometni prvak te treća momčad Europe nastavila je s uvjerljivim i sigurnim nastupima u domaćem prvenstvu te je u sklopu osmoga kola PGNiG Superlige na svome terenu ugostila i svladala ekipu Legionowa. Odmah na startu domaćin je predvođen svojim Hrvatima Denisom Buntićem, Ivanom Čupićem i Manuelom Štrlekom poveo 4:3 nakon čega se svojim raspoloženim suigračima pridružuje i Željko Musa i domaća prednost vrlo brzo raste na +5 (9:4). Nije dugo trebalo istim igračima da odvedu svoju ekipu i na 15:5, dok se na odmor odlazi s vodstvom 19:10.

Nastavak susreta obilježava nova serija pogodaka domaće momčadi koju započinje Julen Aguinagalde i Kielce je vrlo brzo na sjajnih +13 (23:10). Iako su se u narednim trenucima gosti trudili pružiti dobar otpor, domaći su rukometaši naprosto bili bolji te su samo povećavali svoju prednost. Odvojili su se tako na 29:15 da bi na koncu upisali slavlje s 14 pogodaka razlike (36:22).

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Ivan Čupić sa sedam postignutih pogodaka, a po pet su dodali Manuel Štrlek, Julen Aguinagalde i Mateusz Jachlewski. Denis Buntić i Željko Musa zabili su po dva gola. Najbolji kod Legionowa bio je Pawel Albin sa šest golova.

Wisla Plock - Gaz-System Pogon Szczecin 33:21 (16:9)

U osmome kolu poljskoga prvenstva ni momčad Wisle Plock nije imala problema na putu ka novom sigurnom slavlju. Domaćin je bolje krenuo u susret te je sjajnim reakcijama vratara Marcina Wicharyja te odličnim kontrama svojih igrača poveo 8:2 nakon čega se lagano počinju buditi i gosti koji stižu na 8:13. No, sjajan je tada ponovno domaći vratar koji uz pomoć Kamila Syprzaka i Valentina Ghionee odvodi svoju ekipu do najveće prednosti u susretu (16:8), dok konačnih 16:9 s kojima se odlazi na predah postavlja netom potom Sjarhej Šilović.

Uvodne minute nastavka donijele su još odlučniju domaću momčad koja odmah odlazi na +10 (21:11) što, pak, daje priliku i mlađim igračima poput Mateusza Goralskog da postignu svoje prve pogotke u PGNiG Superligi. Domaći rukometaši do samoga kraja čuvaju stečenu prednost te na koncu upisuju slavlje 33:21. Odličan je kod Wisle Plock bio Valentin Ghionea s osam pogodaka, a Marin Šego sakupio je četiri obrane, dok se kod Szczecina istaknuo Wojciech Zydron sa sedam golova.

Foto: Anna Benicewicz-Miazga, vivetargi.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!