Zimski sportovi

Video: Horachek debitirao na klupi Floride porazom, Flyersi lako s Oilersima

Branimir Korać • nedjelja, 10.11.2013.
Video: Horachek debitirao na klupi Floride porazom, Flyersi lako s Oilersima

Prva dva dvoboja subotnjeg programa u NHL-u donijela su pobjede domaćina. Flyersi i Senatorsi uspješno su odradili posao protiv Oilersa i Panthersa koji se dosta muče s formom...

Florida Panthersi su promijenili trenera nakon lošeg ulaska u sezonu, no već prvi susret pokazao je da je pred Peterom Horachekom, dojučerašnjim trenerom AHL momčadi San Antonija, težak posao. U svom debiju poražen je kod Ottawe s 3:2.

Senatorsi su poveli već nakon dvije minute s 2:0. Prvo je Bobby Ryan potvrdio veliku formu i napravio sve, pripremio šansu Kyleu Turrisu, a ovaj nije pogriješio. Ovo je inače šesta uzastopna utakmica Ryana s barem jednim bodom. Vrlo brzo je Tim Thomas morao ponovno vaditi pak iz gola i to nakon što je Mika Zibanejad zabio za 2:0. Panthersi nisu odmah klonuli duhom već su u četvrtoj minuti smanjili na 2:1 preko Nicka Bjugstada. Dugo je na semaforu stajalo tih ekspresnih 2:1, a onda je u 26. minuti u powerplayu Clarke MacArthur povisio na 3:1. Panthersi su uspjeli do kraja susreta tek smanjiti na 3:2 preko Marcela Goca.

"Postajemo sve samopouzdaniji i bolji. Igrali smo vrlo dobro, a treba istaknuti i Robina Lehnera koji je odradio još jednu dobru utakmicu. Dobro je i to što smo ponovno zadržali protivnika na ispod 30 šuteva što definitivno olakšava posao našim vratarima. Još jednom smo bili odlični u penalty killingu, posebno u trećoj dionici kada smo u situaciji pet na tri Derekom Grantom, Marcom Methotom i Jaredom Cowenom reagirali sjajno", komentirao je trener Senatorsa Paul MacLean.

Polako su bodove počeli skupljati i Flyersi, a peta ovosezonska pobjeda stigla je protiv Edmonton Oilersa koji su svladani s 4:2. Nakon 21 utakmice bez pogotka, u strijelce se napokon upisao i kapetan Flyersa Claude Giroux, a u čvrstoj utakmici kod Oilersa je stradao Luke Gazdic s ozljedom ramena.

Flyersi su od početka susreta bili bolji protivnik i na kraju su zasluženo slavili. Poveli su u prvoj dionici s 2:0 golovima Jaya Rosehilla i Scotta Hartnella da bi u drugoj trećini smanjio David Perron. Ipak, treća dionica je ponovno pripala Flyersima koji golovima Girouxa i Vincenta Lecavaliera odlaze do pobjede 4:2, a drugi pogodak za Edmonton djelo je Taylora Halla.

"Vjerojatno su svi bili pomalo iznenađeni s teškoćama u realizaciji Flyersa ove sezone uz igrače kakve imaju. Bilo je samo pitanje vremena kada će proraditi", rekao je vratar Oilersa Devan Dubnyk koji je upisao 30 obrana.

NHL:
Ottawa Senators - Florida Panthers 3:2
Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers 4:2

Foto: Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!