Zimski sportovi

Video: Tampa nakon gotovo 20 godina slavila u Detroitu, Pensima poraz kod Bluesa

Branimir Korać • nedjelja, 10.11.2013.
Video: Tampa nakon gotovo 20 godina slavila u Detroitu, Pensima poraz kod Bluesa

Niz jakih dvoboja odigran je u subotu u NHL-a ,a s posebnim zanimanjem očekivao se susret Detroita i Tampe. Red Wingsi su na svom ledu do ove utakmice bili nezadrživi za Lightning, međutim serija poraza gostiju je ipak prekinuta...

Nakon osam sezona provedenih u dresu Detroit Red Wingsa, Valtteri Filppula vratio se u Joe Louis Arenu i to u dresu Tampe. Tampa nije u Detroitu slavila gotovo 20 godina, ali sada je napokon prekinula taj niz i odnijela pobjedu u produžetku 3:2.

Domaćinu nisu pomogla dva pogotka kapetana Henrika Zetterberga, na drugoj strani su bili precizni Ryan Malone i Steven Stamkos koji su kompletirali rezultat u 60 minuta. Otišlo se u produžetak gdje je Teddy Purcell kapitalizirao pogrešku Kylea Quinceya pred golom Jimmyja Howarda koji je s 31 obranom odradio dobru utakmicu, ali nije spasio svoju momčad.

“Na kraju smo osvojili bod u utakmici u kojoj smo mogli lako ostati bez ičega što je dobro za nas.Ne sviđa mi se što smo gubili raspored i davali im prilike bez razloga. Dosta nas je usporila njihova brzina u kombinaciji s našom nemogućnosti da odmaknemo pak od našeg gola. Bili su puno brži od nas. Kod gola u produžetku smo imali pak u posjedu, ali Quincey je išao oko gola, njihov igrač je bio brži i dogodio se pogodak“, komentirao je trener Red Wingsa Mike Babcock.

St. Louis Blues je jedna od rijetkih momčadi kojima Sidney Crosby nije nikada u karijeri zabio pogodak. Tako je bilo i u subotu. Pensi su poraženi u St. Louisu s tijesnih 2:1, a Crosby nije upisao niti bod.

Nakon što nije bilo pogodaka u prvoj trećini, u 23. minuti Ryan Reeves je doveo Blues u vodstvo, međutim šest minuta kasnije Jussi Jokinen iz powerplaya poravnava na 1:1. Sredinom treće dionice St. Louis je stigao do pobjedničkog gola, svoj prvi pogodak ova sezone udarcem kroz gužvu postigao je branič Kevin Shattenkirk.

“Pittsburgh nas je natjerao na igru na maksimumu kroz svih 60 minuta. Mislim da smo bili sve bolji što je utakmica više odmicala, u drugoj trećini smo bili iznimno dobri, ali u trećoj smo briljirali. Igrali smo vrlo pametno i čvrsto, obje momčadi su bile na najvišoj razini. Bila je to prava play-off utakmica“, smatra trener Bluesa Ken Hitchcock.

Vancouver Canucksi su upisali težak gostujući poraz kod Kingsa. Robertu Luongu malo je toga pošlo za rukom pa je sredinom druge dionice zamijenjen, ali je već bilo kasno. Kingsi su već tada bili na visokih 4:1.

Naznake teške večeri za Canuckse stigle su već u prvoj trećini kada je domaćin poveo s 2:0 golovima Jordana Nolana i junaka Tylera Toffolija koji je donedavno igrao u AHL-u. Na startu druge trećine Dan Hamhuis je smanjio na 2:1, ali su brzo odgovorili Mike Richards i Justin Williams te ponovno Toffoli za konačnih 5:1.

“U prve dvije trećine smo ih pritiskali, ali nismo mogli zabiti. Kada utakmica završi s 5:1, mislite da je protivnik pregažen, ali mislim da je Quick spašavao Kingse u ključnim trenucima. Imali smo padove i za njih smo brutalno kažnjeni“, rekao je trener Canucksa John Tortorella.

Daleko su Coyotesi bili od svojeg najboljeg izdanja u susretu protiv Washington Capitalsa. Unatoč tome uspjeli su slaviti nakon kaznenih udaraca s 4:3. Capitalsi su imali nekoliko prilika pet na tri dotući protivnika, ali nije išlo.

Počelo je dobro po Phoenix koji je golom Shanea Doana poveo s 1:0, ali onda je uslijedila vrlo loša druga trećina u kojoj su Capitalsi potpuno dominirali. Napravili su seriju 3:0 golovima Troya Brouwera, Johna Carlsona i Joela Warda i kada su trebali završiti posao, primili su pogotke. Domaćin se odbio predati i preko Laurija Korpikoskija i Doana izborio je produžetak. Tamo nije bilo golova te su odlučivali kazneni udarci gdje su precizni bili Antoine Vermette i Mikkel Boedker za pobjedu Coyotesa.

“Uzeli smo bod, sada smo razočarani, ali sigurno ćemo sutra shvatiti da je to dobar bod. Imali smo jednostavno previše isključenja, morali smo znati da će nam se to vratiti i kazniti nas“, rekao je trener Capitalsa Adam Oates.

Vrlo čvrstu utakmicu odigrali su Boston Bruinsi i Toronto Maple Leafsi, a slavili su domaćini 3:1 uz 33 obrane Tuukke Raska. U prvoj trećini Bruinsi su ostali zbog ozljede bez Adama McQuaida, ali su i bez njega otišli do pobjede. Zdeno Chara je doveo Bruinse u vodstvo da bi krajem druge trećine poravnao Joffrey Lupul. Ipak, u trećoj dionici Patrice Bergeron postiže dva pogotka i osigurava pobjedu.

Ryan Suter je nastavio seriju asistencija, a Minnesota je prekinula niz poraza u shootoutu. Pobjeda je upisana na gostovanju kod Caroline 3:2 gdje su u kaznenim udarcima bila precizna sva tri izvođača Wilda Zach Parise, Mikko Koivu, Jason Pominville. Pominville je bio strijelac i u 60 minuta uz Justina Fontainea dok su za domaćina zabili Ryan Murphy i Jiri Tlusty.

Ryan Johansen je napokon bio na očekivanoj visokoj razini i Blue Jacketsi su upisali pobjedu. Na svom ledu su nadigrali Islanderse s 5:2 snažnom trećom dionicom koju su dobili s 3:0. Brandon Dubinsky i Johansen su u dva navrata dovodili Columbus do prednosti, međutim Frans Nielsen i Thomas Hickey su poravnavali. Ipak, u trećoj dionici RJ Umberger, Cam Atkinson i James Wisniewski odvode domaćina do pobjede.

Iako je Dallas u dva navrata imao vodstvo i iako je na kraju imao više udaraca prema golu (33:31), upisao je domaći poraz od Chicago Blackhawksa 5:2. Bio je to sličan dvoboj onom između Columbusa i Islandersa, ovdje je Dallas vodio golovima Codyja Eakina i Tylera Seguina, no Chicago su vraćali Marian Hossa i Jonathan Toews. U nastavku su Blackhawksi bili i dalje efikasni, pomogao je na vratima i Corey Crawford te su Patrick Kane, novim golom Hossa i Niklas Hjalmarsson odveli Blackhawkse do slavlja.

NHL:
Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning 2:3 produžetak
St. Louis Blues – Pittsburgh Penguins 2:1
Los Angeles Kings – Vancouver Canucks 5:1
Phoenix Coyotes – Washington Capitals 4:3 kazneni udarci
Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 3:1
Carolina Hurricanes – Minnesota Wild 2:3 kazneni udarci
Columbus Blue Jackets – New York Islanders 5:2
Dallas Stars – Chicago Blackhawks 2:5

Foto: Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!