Košarka

Cedevita na novom gostovanju, poslije Beograda na redu Chalon

Ivor Krapac • ponedjeljak, 11.11.2013.
Cedevita na novom gostovanju, poslije Beograda na redu Chalon
Foto: Davor Sajko

Košarkaši Cedevite u utorak će igrati drugu gostujuću utakmicu zaredom. Poslije nedjeljnog poraza od Crvene zvezde u Beogradu u ABA ligi, Cedevita će u petom kolu skupine B Eurokupa biti u akciji u francuskom Chalon-sur-Saoneu. Momčad Jasmina Repeše nadat će se svojoj drugoj pobjedi u nizu u ovom natjecanju...

Šest dana poslije domaće pobjede nad talijanskim Sassarijem, s povratkom poslije 17 poena zaostatka (79:62) na ulasku u četvrtu četvrtinu, Cedevita će tražiti novi uspjeh u Eurokupu. Momčad Jasmina Repeše će u utorak s početkom u 20 sati gostovati u francuskom Chalon-sur-Saoneu, gdje će ih dočekati Elan Chalon, koji je u dosadašnjem tijeku skupine B ubilježio pobjedu i tri poraza. Cedevita je poslije četiri kola na omjeru 2-2.

"Ray je tek došao i još je u 'jet lagu'"

U Cedevitinom gostujućem porazu od Crvene zvezde debitirao je Allan Ray, novi Amerikanac u Repešinoj momčadi, a u prvom nastupu imao je tri poena, pet skokova, po tri asistencije i izgubljene lopte, uz 1/4 iz igre i 1/3 iz slobodnih bacanja.

"Ray je tek došao i još je u 'jet lagu'", kazao je Mršić o 29-godišnjem američkom vanjskom igraču: "Pokušao nam je pomoći u toj utakmici, no momčad se mora adaptirati na njega i on na momčad. Kada dolazi do promjena unutar momčadi gotovo uvijek ima oscilacija u igri. To nas je zadesilo u utakmici protiv Zvezde i nadam se da će u Chalonu biti puno bolje."

Dvoboj koji je na rasporedu u utorak navečer bit će peti međusobni za ova dva kluba. Poslije po dvije utakmice u EuroChallengeu u sezoni 2009./10. i u kvalifikacijama Eurokupa u sezoni 2011./12., sveukupni omjer je 3-1 u korist francuskog kluba. No, Cedeviti je njezina jedna pobjeda bila dovoljna za prolaz u kvalifikacijama za Eurokup pretprošle sezone, kada su kod kuće slavili s 84:69 i time nadoknadili pet poena zaostatka iz prve utakmice.

Momčad Jasmina Repeše je prema Francuskoj krenula nakon gostovanja u Beogradu, poslije nedjeljnih 73:59 u korist Crvene zvezde u sedmom kolu ABA lige.

"Mi prije svega moramo težiti tome da imamo jednu konstantu. Nije dobro kad igrači imaju velike oscilacije u igri od utakmice do utakmice, a kamoli od četvrtine do četvrtine", osvrnuo se Veljko Mršić, Repešin pomoćnik, nakon poraza u glavnom gradu Srbije, a prenijela je Cedevitina službena internetska stranica: "Ukoliko želimo biti ozbiljna momčad kakvoj težimo, moramo te oscilacije svesti na što je moguće manji nivo. Onda neće biti takvih oscilacija u postotku šuta kao što smo imali protiv Sassarija i sada protiv Zvezde."

Nolan Smith: "Sutra je utakmica koja se mora dobiti. Znamo to svi i kao momčad i kao klub. Moramo se boriti i pobijediti. Chalon u momčadi ima mnogo američkih igrača, no već su upisali neke poraze i sigurno ih se može pobijediti. Ako ćemo igrati svoju igru 40 minuta, vjerujem da ćemo osigurati pobjedu."

"Što se tiče mene osobno, ja se osjećam odlično. Samopouzdanje mi je više nego ikad. Radujem se tome što ću voditi svoju momčad i dat ću sve od sebe da moja ekipa bude spremna za igru."

Cedevita nije imala puno vremena za pripremu za ogled u Chalon-sur-Saoneu, ali sve najvažnije o domaćinu ipak znaju. "To je momčad koja je jako loše krenula u sezonu. Rade dosta promjena u rosteru. Igrači im dolaze i odlaze, tako da su im sada dvojica krilnih igrača Josh Bostic i Mareks Jurevičius otišli, a potpisali su dobrog Kanađanina Krisa Josepha, koji iza sebe ima i NBA iskustvo", opisao je Mršić.

Pomoćni trener zagrebačkih Crvenih dodao je i da je francuski klub nedavno mijenjao na klupi, s prošlotjednim dolaskom Jean-Denysa Chouleta umjesto otpuštenoga Mickaela Haya.

"Još uvijek nisu prava momčad nego grupa igrača koja se traži. Na nama je da im pokušamo ne dozvoliti da se pronađu baš u toj našoj utakmici i da otupimo njihove najbolje stvari", istaknuo je Mršić: "Oni se mogu razigrati kroz kontranapad i kroz skok u napadu i mi ćemo to pokušati zatvoriti. S druge strane, moramo doći do laganih poena u kontranapadu da bi se naši igrači mogli razigrati i pokušati dobiti prvu utakmicu u Eurokupu u gostima."

Eurokup, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

EWE Baskets Oldenburg91:86Dominion Bilbao Basket
Elan Chalon65:80Cedevita
Banco di Sardegna Sassari91:86Proximus Spirou
1Banco di Sardegna Sassari 73+38
2Cedevita 64+37
3EWE Baskets Oldenburg 54-2
4Elan Chalon 46-7
5Dominion Bilbao Basket 45+23
6Proximus Spirou 37-89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

EWE Baskets Oldenburg91:86Dominion Bilbao Basket
Elan Chalon65:80Cedevita
Banco di Sardegna Sassari91:86Proximus Spirou
1Banco di Sardegna Sassari 73+38
2Cedevita 64+37
3EWE Baskets Oldenburg 54-2
4Elan Chalon 46-7
5Dominion Bilbao Basket 45+23
6Proximus Spirou 37-89

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.11.2013. u 07:43
    Evo prilike za dobiti prvu u gostima. Prve dve u gostima su bili blizu pobjede i vreme je za nju . Bolji su sigurno od Francuza i to trebaju pokazati. Vidim da smo se rješili jednog seratora (neki šef) i odma nam se nakalemio drugi . Stvarno iritirajuće. Mala im je (internetska) Srbija pa se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.11.2013. u 21:29
    izgubice ipak je chalon kosarkasko ime
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina11.11.2013. u 21:03
    sretno Cedeviti
    pikepiletina