Košarka

Tofasu poraz na Eurochallenge gostovanju u Rusiji, Stipčević među boljima

Branimir Korać • utorak, 12.11.2013.
Tofasu poraz na Eurochallenge gostovanju u Rusiji, Stipčević među boljima
Foto: Hrvoje Knežević

Utorak je rezerviran za odigravanje susreta u Eurochallenge kupu, a prvi su na parketu bili košarkaši Urala i Tofasa. Momčad Roka Stipčevića poražena je na ovom ruskom gostovanju rezultatom 74:70...

Nakon velike pobjede protiv Fenerbahčea u turskom prvenstvu, Tofas je u sklopu Eurochallenge kupa gostovao u Rusiji kod Urala. Tamo nije uspio ostvariti sličan rezultat, Rusi su bili bolji sa 74:70.

Iako rezultat sugerira drugačije, Rusi su imali potpunu kontrolu nad utakmicom u drugom poluvremenu. Ural je prednost stekao u završnici prvog poluvremena, dodatno je povisio u trećoj dionici i bez ikakvih problema je priveo susret kraju.

Tek u samoj završnici Tofas je iskoristio pad koncentracije domaćina u napadu i uspio je napraviti seriju koja ga je dovela na minus četiri.

Lance Harris je u pobjedničkom sastavu upisao 19 poena (7/18) i pet skokova dok je Aaron McGhee dodao 13 poena (5/11). Kod gostiju Chinemelu Elonu je ubilježio 23 poena (10/12) i 15 skokova, Marcus Denmon 22 poena (5/21) i 11 skokova, a Rok Stipčević je za 30 minuta ubacio 14 poena (4/9 za dva, 1/3 za tri) uz šest skokova.

Eurochallenge, drugo kolo, skupina F:
Ural - Tofas 74:70.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!