Nogomet

Gunnarsson: "Sav pritisak je na Hrvatskoj i mi to moramo iskoristiti"

Mihaela Bradovski • srijeda, 13.11.2013.
Gunnarsson: "Sav pritisak je na Hrvatskoj i mi to moramo iskoristiti"
Foto: EPA

Islandski kapetan i član Cardiffa Aron Gunnarsson s nestrpljenjem očekuje dvoboje protiv Hrvatske. Gunnarsson ističe islandsku glad za uspjehom i nada se da će to u konačnici presuditi...

Kako se bliži prva utakmica između Islanda i Hrvatske, tako optimizam domaćina sve više raste. Kapetan Islanda i inače član Cardiff Cityja, Aron Gunnarsson svjestan je povijesne važnosti ovog susreta.

"Ova dva susreta za Island su nešto posve novo jer nikada nismo bili u ovakvoj situaciji, nikada nismo bili ovako blizu velikom natjecanju. Island je mala država i to što smo otišli ovako daleko je briljantno. Ako odemo na Svjetsko prvenstvo bit će to najveća stvar ikad", smatra Gunnarsson.

Veznjak Cardiffa ne sumnja u ogromnu želju svojih suigrača za prolaskom do Brazila.

"Mladi smo i gladni uspjeha i nadamo se da ćemo to uspjeti pokazati u utakmici iako smo svjesni da je Hrvatska iskusnija i već zna kako je to doći na Svjetsko prvenstvo. Sav pritisak je na protivniku i mi to trebamo iskoristiti. Ponosni smo što so došli ovako daleko i razveselili naše navijače."

Gunnarsson je tijekom prvenstvenog dvoboja protiv Aston Ville natukao rame, ali će biti spreman za nastup.

"Rame je natučeno, ali nije zabrinjavajuće. Bio sam malo zabrinut, ali takve stvari se događaju i sada sam dobro. Nakon pada sam se osjećao slično kao kada sam teže ozlijedio rame protiv Slovenije, ali srećom pao sam na drugu stranu i nije došlo do težeg oštećenja", tvrdi Gunnarsson.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.11.2013. u 23:13
    bravo isandu za kvalifikacije ali mi idemo u brazil!!!
    Obrisan korisnik
  • Josippo14.11.2013. u 14:48
    Sav Respekt Islandu, ali citava njihova obrana igra u nekim 3im i 4tim ligama, i golamn isto tako. Ne vidim ja kako ce oni stopirati jednog Mandzukica i Modrica i Rakitica...Dzabe njihov dobar napad i dobra sredina...doci cemo mi do njiihovog gola...onda ce biti ajme meni, kukulele...
    Josippo