Zimski sportovi

Video: Smith još jednom odveo Phoenix do pobjede, Coloradu poraz u Raleighu

Branimir Korać • srijeda, 13.11.2013.
Video: Smith još jednom odveo Phoenix do pobjede, Coloradu poraz u Raleighu
Foto: EPA

Bogata večer u NHL-u donijela je niz neizvjesnih utakmica. Od njih 11, čak šest ih je odlučivano nakon 60. minute, a još tri su završene pobjedom od gola razlike. Phoenix Coyotesi slavili su u dvoboju večeri svladavši u gostima St. Louis...

Coyotesi nastavljaju s odličnim igrama i velikim pobjedama. Iako su neposredno prije utakmice zbog bolesti ostali bez svojeg vodećeg napadača ove sezone Martina Hanzala, slavili su nakon produžetka kod St. Louis Bluesa s 3:2. Još jednom je veliku ulogu u njihovoj pobjedi imao Mike Smith koji je upisao 37 obrana.

Domaćin je dobro krenuo i preko Maxima Lapierrea već u šestoj minuti svladao Smitha, međutim David Moss svojim prvim ovosezonskim golom te Mikkel Boedker napravili su preokret. do kraja prve trećine. U posljednjoj dionici Blues je napravio veliki pritisak, 13 puta je morao spašavati Smith, ali jedan pak je ipak prošao iza njegovih leđa i to Romana Polaka za 2:2. Otišlo se u produžetak gdje je na isteku prve minute Oliver Ekman-Larsson donio pobjedu Coyotesima.

“Zadovoljan sam svojim nastupom i da sam pomogao dečkima. Bilo je večeri kada sam primao dosta golova, a oni su mene izvlačili, lijepo je biti u suprotnoj ulozi. Nisam baš oduševljen kad imam previše posla, ali zasad stvari tako funkcioniraju. Radimo na tome da protivnik ima manje udaraca, sada su ipak najvažnija dva boda“, rekao je Smith.

Carolina je u pozitivnom nizu i upisala je četvrtu uzastopnu domaću pobjedu. S druge strane serija gostujućih pobjeda Colorada je zaustavljena i Avalanche je upisao prvi poraz. Gosti su odigrali dobru utakmicu, u drugoj trećini čak 19 puta su zapucali prema vratima Petersa, ali Carolinin vratar je bio raspoložen.

Hurricanesi su poveli u 13. minuti pogotkom Jordana Staala, a na otvaranju druge dionice Patrick Dwyer je povisio na 2:0 svojim prvim ovosezonskim golom. Uspio je u završnici druge dionice Paul Stastny s igračem više probiti Petersa, ali so kraja susreta Colorado nije stigao do poravnanja.

“Obrana je odradila odličan posao i puno mi je pomogla. Colorado je napravio žestok pritisak, razgovarali smo uoči susreta kako bismo se trebali obraniti i u tome smo i uspjeli. Ovaj susret je samo pokazao koliko dobri možemo biti ako se pridržavamo plana igre“, rekao je Justin Peters koji je obranio 33 udarca Colorada.

Montreal Canadiensi ne znaju šest utakmica za pobjedu. Novi poraz stigao je na domaćem ledu protiv Tampe Bay Lightning koja je slavila nakon kaznenih udaraca s 2:1. Tampa je do pobjede stigla unatoč neigranju Stevena Stamkosa koji je operiran i neće ga biti nekoliko tjedana.

Ryan Malone je već u petoj minuti doveo Tampu u vodstvo i iako su nastupili oslabljeni, gosti su dominirali. Carey Price je s 45 obrana spašavao Montreal rješavanja susreta i ranije, a Daniel Briere je četiri i pol minute prije kraja susreta uspio zabiti za jedan bod. U produžetku pogodaka nije bilo, a Valtteri Filppula je iz kaznenog udarca donio pobjedu Tampi.

“Carey Price je imao fantastičnu utakmicu i on nam je cijelo vrijeme davao priliku. U prve dvije trećine nismo igrali dovoljno čvrsto da bi došli do pobjede. Da bi došli do pogodaka, morate se više boriti, a iskreno, mi to nismo radili. U trećoj trećini smo zaigrali čvršće jer nam je gorjelo pod petama, ali nisam impresioniran“, komentirao je trener Canadiensa Michel Therrien.

Sjajno je branio i Ondrej Pavelec koji je skupio 41 obranu u pobjedi Winnipeg Jetsa nakon kaznenih udaraca kod Detroit Red Wingsa s 3:2. Domaćinu nije pomogao niti povratak Johana Franzena koji je upisao asistenciju nakon što je propustio prošle četiri utakmice Detroita.

Jetsi su tijekom susreta u dva puta bili u prednosti i to prvo nakon gola Bryana Littlea, a zatim nakon prvog pogotka ove sezone Zacha Bogosiana. Domaćine je u oba navrata u igru vratio Pavel Dacjuk, ali u shootoutu je Detroit ipak izgubio. Devin Setoguchi i Andrew Ladd su nadmudrili Jimmyja Howarda i donijeli pobjedu Jetsima.

“Nismo pobijedili, ali mislim da smo igrali dobro. Sviđa mi se naša igra u ovom susretu od prve do posljednje minute iako smo napravili neke pogreške. Dobro se osjećam jer smo dobro reagirali i u penalty killu, ali i u power playu. Ovo je pozitivna reakcija bez obzira na poraz jer idemo u pravom smjeru“, vrlo zadovoljan je bio trener Red Wingsa Mike Babcock.

Los Angeles Kingsi u još jednoj utakmici bez Matta Greenea i Jarreta Stolla upisali su neočekivani poraz protiv Buffalo Sabresa s 3:2 nakon kaznenih udaraca. Ryan Miller je s 43 obrane bio veliki problem za Kingse, a dodatni problem predstavlja im i izlazak Jonathana Quicka u produžetku zbog još nepoznate ozljede. Strijelci za Kingse u ovom susretu bili su Justin Williams i Dwight King, a za Sabrese oba gola postigao je Cody Hodgson dok su Matt Moulson i Tyler Ennis iz kaznenih udaraca donijeli pobjedu Sabresa.

I Islandersi imaju problema s ozljedama i to u obrambenom dijelu. Protiv Predatorsa su bili bez Lubomira Visnovskog i Briana Straita, no unatoč tom minusu, vrlo dobro je branio Kevin Poulin koji je s 32 obrane pomogao domaćinu da dođe do pobjede. John Tavares, Pierre-Marc Bouchard i Kyle Okposo odveli su Islanderse so prednosti 3:0 da bi pet i pol minuta prije kraja Patric Hornqvist samo smanjio na konačnih 3:1.

Rangersi i dalje igraju bez Ricka Nasha koji će se danas po prvi put uključiti u trening, a njegov izostanak zasigurno je bio dobra vijest za Martina Brodeura. Nash je osam puta postizao pogotke protiv Brodeura, no ovog puta ga nije bilo, a vratar Devilsa je s 33 obrane upisao treću pobjedu u nizu. Rangersi su se dvaput vraćali u utakmicu golovima braniča Marca Staala i Dana Girardija, međutim nakon gola Dainiusa Zubrusa, ostalo je malo vremena do kraja i u tih manje od tri minute Brodeur je dobro odradio posao. Prva dva gola Devilsa djelo su Ryana Cartera.

Washington Capitalsi nisu briljirali protiv Columbusa, ali su ipak uspjeli izvući pobjedu u produžetku 4:3. Strijelac pobjedničkog gola bio je Alex Ovečkin nakon minute i pol igre u produžetku. Bio je to susret preokreta u kojem je Columbus poveo golom raspoloženog Brandona Dubinskog kojem je to bio sedmi bod u zadnje četiri utakmice, no onda su John Carlson i Joel Ward doveli Capitalse u vodstvo. Tu se Columbus nije predao već je odgovorio golovima Jareda Bolla i Cama Atkinsona, a produžetak je izborio ipak Mihail Grabovski golom minutu i 45 sekundi prije kraja.

Steve Mason je stigao do prvog shutouta u sezoni i 20. u karijeri na gostovanju kod Ottawe gdje su Flyersi slavili s glatkih 5:0. Dvostruki strijelac za goste bio je Jakub Voraček dok su po još jedan gol dali Matt Read, Vincent Lecavalier i Brayden Schenn.

Bez kapetana Ryana Getzlafa Ducksima baš i ne ide. Neočekivani poraz na gostovanju kod Panthersa 3:2 stigao je i u velikoj mjeri zahvaljujući dobrom danu Tima Thomasa koji je predvodio Pantherse s 32 pobjede. Ovo je domaćinu vrlo važna pobjede jer je izbjegao deveti poraz u nizu, a strijelci za nju bili su Shawn Matthias, Scottie Upshall i Brad Boyes i to nakon što je Anaheim vodio s 2:0 golovima Andrewa Cogliana i Hampusa Lindholma.

Uz vrlo dobru igru obrambene linije Smith - Smid Flamesi su uspjeli izvući utakmicu protiv Sharksa u produžetak, međutim tamo im je presudio gol Brada Stuarta, njegov prvi ove sezone. Flamesi su rijetko prijetili Alexu Stalocku, imali su samo 13 udaraca u gol i nisu im pomogli golovi Krisa Russella i Mikea Cammallerija u posljednjoj trećini. San Jose je već vodio 2:0 pogocima Logana Couturea i Patricka Marleaua te su Flamesi uspjeli uhvatiti tek bod.

NHL:
St. Louis Blues – Phoenix Coyotes 2:3 produžetak
Carolina Hurricanes – Colorado Avalanche 2:1
Montreal Canadiens – Tampa Bay Lighting 1:2 kazneni udarci
Detroit Red Wings – Winnipeg Jets 2:3 kazneni udarci
Buffalo Sabres – Los Angeles Kings 3:2 kazneni udarci
New York Islanders – Nashville Predators 3:1
New York Rangers – New Jersey Devils 2:3
Washington Capitals – Columbus Blue Jackets 4:3 produžetak
Ottawa Senators – Philadelphia Flyers 0:5
Florida Panthers – Anaheim Ducks 3:2
Calgary Flames – San Jose Sharks 2:3 produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!