Zimski sportovi

Medveščak u Nižnjekamsku poražen nakon kaznenih udaraca

Sportnet • srijeda, 13.11.2013.
Medveščak u Nižnjekamsku poražen nakon kaznenih udaraca
Foto: Davor Sajko

Medvjedi su povratak na ledenu plohu, nakon reprezentativne pauze, obilježili osvojenim bodom kod Neftehimika u Nižnjekamsku. Neftehimik je pobijedio 3:2 nakon izvođenja kaznenih udaraca...

Domaćini, koji su od posljednjeg sraza s Medvjedima promijenili glavnog trenera i par igrača, zagrebačke oklopnike su dočekali vrućih glava te su već u prvoj trećini pokazali želju za revanšom zbog onih 6:0 u Zagrebu. Obje su momčadi u prvih 20 minuta igre bile izjednačene po udarcima na gol (11:11), ali u devetoj minuti Jan Kolar bio je jedini sretnik čiji je pokušaj na kraju i završio pogotkom.

Početkom druge trećine savršena prilika se otvorila Medvjedima. Neftehimik je bio u situaciji s igračem manje jer je 15 sekundi prije kraja prve trećine na dvije minute zbog ometanja bio isključen Nikolaj Belov te su igrači Medveščaka mogli pokušati prodati suparniku neku od powerplay akcija na kojima su radili za vrijeme pauze. To im je i uspjelo samo 20 sekundi nakon što je počela druga trećina. Bill Thomas se upisao u strijelce, a Mark Katic u asistente. Iako su igrači iz Nižnjekamska tri minute kasnije ponovo osigurali vodstvo, u 31. minuti Jonathan Cheechoo namjestio je pak Hughu Jessimanu koji je na kraju zajedno s pločicom završio u mreži Aleksandera Sudnicina za 2:2.

U posljednjoj trećini Medvjedi su puno više napadali od domaćina. Obje su momčadi imale i po jedan powerplay, ali su oba ostala neiskorištena. Čak štoviše, dionica je završila bez pogotka što je značilo samo jedno - da su i gosti i domaćini osigurali bod, a kome će pripasti dva, odlučit će produžetak. Ipak, ni produžetak nije dao konačnog pobjednika, već kazneni udarci u čijem su izvođenju više sreće imali igrači Neftehimika (Petr Koukal).

KONTINENTALNA HOKEJSKA LIGA

NEFTEHIMIK NIŽNJEKAMSK - KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0 - 1:0)

NIŽNJEKAMSK - Arena Neftehimik. Gledatelja 5500. Suci: Beljajev, Gofman, Sadovnikov, Sivov.

STRIJELCI:

1:0 NEF Kolar (9)
1:1 MED Thomas (Katic, 21) PP1
2:1 NEF Tolpeko (Osala, Romanov, 24)
2:2 MED Jessiman (Cheechoo, Ryan, 31)
3:2 NEF Koukal (65) PS

NEFTEHIMIK: Sudnicin, Mamedov, Berezin, Tolpeko, Cibak, Ljudučin, Kosmačjov, Hohrjakov, Kulikov, Beljakov, Osala, Ribin, Koukal, Belov, Kolar, Taratuhin, Milovzorov, Poljgalov, Mamašjev, Šulakov, Romanov, Jakimov.

KHL MEDVEŠČAK: Dekanich, Vasiljević, Popovic, Linglet, Thomas, Švarny, Walker, Murray, Cheechoo, Vesce, G. Koren, Ryan, Murley, Martinović, Kane, Jessiman, Foster, Bjorkstrand, Carle, Ellison, Katic.

ISKLJUČENJA: Neftehimik 6, Medveščak 4.

UDARCI NA GOL: Neftehimik 29, Medveščak 35.

Tekst: www.medvescak.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.11.2013. u 09:02
    Nije bod puno ali zrno po zrno....samo marljivo treba sakupljati bodove da se uđe u doigravanje...
    Obrisan korisnik