Zimski sportovi

Video: Blackhawksi nakon kaznenih udaraca bolji od Phoenixa, Tampa pregazila Duckse

Branimir Korać • petak, 15.11.2013.
Video: Blackhawksi nakon kaznenih udaraca bolji od Phoenixa, Tampa pregazila Duckse

Zanimljiva večer u NHL-u je iza nas. U velikom dvoboju Blackhawksa i Coyotesa odlučivali su kazneni udarci dok su neočekivano visoke poraze upisali Anaheim Ducksi i Colorado Avalanche...

U danu u kojem su kroz trade u klub vratili Krisa Versteega, Chicago Blackhawksi su upisali pobjedu protiv Phoenix Coyotesa 5:4 nakon kaznenih udaraca. Kao na streljani je bio Mike Smith koji se suočio s čak 52 udarca, obranio je puno toga, ali nije spasio još jednom svoju momčad.

Domaćin je u utakmicu krenuo snažno i već nakon sedam minuta igre poveo je s 2:0 golovima Brandona Saada i Patricka Sharpa, ali uporni Coyotesi su uspjeli do kraja trećine poravnati na 2:2 preko Michaela Stonea i Shanea Doana. Efikasna prva trećina bila je uvod u još efikasniju drugu u kojoj je Marian Hossa vratio Blackhawkse u prednost, ali Lauri Korpikoski i Stone u završnici trećine rade preokret. Coyotesi su tako u posljednjih 20 minuta ušli s vodstvom, ali pritisak se domaćinu isplatio vrlo brzo i Brandon Pirri je poravnao na 4:4. U produžetku nije bilo pogodaka i pristupilo se izvođenju kaznenih udaraca gdje je Pirri u četvrtoj seriji bio uspješan nakon čega je Mike Ribeiro promašio.

“Jako teška utakmica, ali pronašli smo način kako doći barem do boda. Chicago ima fantastično moćne i tehnički jake igrače. Ako mislite da rade jednu stvar, napravit će vas smiješnima i odigrat će nešto sasvim drugo. Imao sam sreće s nekim obranama, ali nije bilo dovoljno“, komentirao je najzaposleniji čovjek na terenu.

I bez Stevena Stamkosa Tampa igra odlično. Odličnom obranom i efikasnim napadom uništili su vrlo dobri Anaheim i slavili s visokih 5:1. Vrhunac frustracije Ducksa bio je očit u drugoj trećini kada je kod 4:0 poludio Teemu Selanne i nakon jednog žešćeg starta braniča domaćina Radka Gudasa, 43-godišnjak se upustio u tučnjavu i preselio na klupu zaradivši prvo ovosezonsko isključenje.

Već tada je domaćin imao visoku prednost zahvaljujući dva gola Valtterija Filppule te po jednom Martina St. Louisa i Alexa Killorna. Emerson Etem je u finišu druge trećine uspio smanjiti na 4:1, ali odmah na startu posljednje Victor Hedman je postavio konačnih 5:1.

“Bez obzira na naš broj bodova, znao sam da smo prilično ranjivi. Kada smo se našli u minusu, nismo se uspjeli vratiti i vrlo brzo je sve bilo gotovo. Nismo se niti borili, to nismo bili mi, nismo takvo što napravili u posljednjih 20 utakmica. Kada su započeli s čvrstom igrom, nismo znali odgovoriti. Ova nam je utakmica bila vrlo važna, no nismo se dovoljno borili, a kada je tako u susretu protiv jake momčadi, sasvim je svejedno tko je bio u momčadi, a tko nije“, rekao je trener Ducksa Bruce Boudreau.

Sjajni Colorado ubilježio je ružan poraz na gostovanju kod St. Louis Bluesa. Blues je slavio s čak 7:3 iskoristivši neraspoloženost gostujućih vratara prvo Jean-Sebastiana Giguerea, a zatim i Semjona Varlamova.Iako su se u St. Louisu nadali nastupu novoangažiranog braniča Carla Colaiacova, to se nije dogodilo, no slavili su i bez njega.

U susretu u kojem je čak četiri asistencije upisao TJ Oshie, strijelci za Blues bili su Alexander Steen dvaput te po jednom Derek Roy, David Backes, Vladimir Tarasenko, Chris Stewart i Jay Bouwmeester dok su poraz gostiju ublažili Nathan McKinnon, Matt Duchene i Ryan O'Reilly.

“Imali smo puno dobrih situacija u powerplayu, a večeras smo ih znali i iskoristiti. Backesova linija je pokazala veliku učinkovitost i konstantnost i u svakom trenutku je bila opasna“, pohvalio je svoje igrače trener Bluesa Ken Hitchcock.

34 obrane Anttija Niemija pomogle su San Jose Sharksima da se vrate s teškog gostovanja u Vancouveru s pobjedom u produžetku 2:1. Domaćin je bio nadomak pobjede, ali je primio gol u samom finišu susreta i onda pao u produžetku.

Iako ima jedan od najneučinkovitijih powerplaya u ligi, Vancouver je uspio povesti s igračem više u 34. minuti golom Kevina Biekse, ali 65 sekundi prije kraja susreta Tomas Hertl je uspio poravnati na 1:1. Canucksi su potpuno potonuli nakon primljenog gola i Dan Boyle je donio pobjedu Sharksima u produžetku.

“Ovo je veliki udarac za nas, ali možemo gledati na neke vrlo pozitivne stvari koje smo pokazali na ledu. Protiv jako dobrog kluba smo igrali jako dobru utakmicu“, nije posebno nezadovoljan bio trener Canucksa John Tortorella.

Boston Bruinsi su tek u produžetku stigli do pobjede protiv Columbusa 3:2. Nisu Bruinsi briljirali, Blue Jacketsi su poveli golom Blakea Comeaua na asistenciju Marka Letestua koji je igrao jubilarnu 200. utakmicu, no nakon toga je domaćin ipak preokrenuo golovima Louija Erikssona i Shawna Thorntona. Ipak, Columbus je uspio poravnati i doći do boda zahvaljujući golu Nicka Foligna. Na samom kraju treće dionice Milan Lucic je blokirao dobar pokušaj gostiju, a zatim je u dodatnih pet minuta donio pobjedu Bruinsima.

I bez Tomasa Vaneka Islandersi su sjajno krenuli u utakmicu protiv favoriziranih Kingsa. Nisu dobru igru mogli odmah konkretizirati, međutim u drugoj dionici Casey Cizikas i Aaron Ness uspjeli su odvesti New York do 2:0. No sjajnom trećom dionicom Kingsi su uspjeli doći do preokreta i slaviti s 3:2 golovima Slave Vojnova, Tannera Pearsona i Tylera Toffolija.

Karri Ramo i Reto Berra nisu uspjeli spasiti Calgary u domaćem susretu protiv vrlo raspoloženog Dallasa. Starsi su nanijeli pravu katastrofu domaćina slavivši 7:3 uz čak četiri gola Tylera Seguina te po jedan Stephanea Robidasa, Jamieja Benna i ryana Garbutta. Za domaćine su precizni bili Matt Stajan dvaput i David Jones jednom.

NHL:
Chicago Blackhawks – Phoenix Coyotes 5:4 kazneni udarci
Tampa Bay Lightning – Anaheim Ducks 5:1
St. Louis Blues – Colorado Avalanche 7:3
Vancouver Canucks – San Jose Sharks 1:2 produžetak
Boston Bruins – Columbus Blue Jackets 3:2 produžetak
New York Islanders – Los Angeles Kings 2:3
Calgary Flames – Dallas Stars 3:7

Foto: Wikipedia, Dinur Blum

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!