Zimski sportovi

Medveščak do velike gostujuće pobjede kod bivšeg prvaka KHL-a

Sportnet • petak, 15.11.2013.
Medveščak do velike gostujuće pobjede kod bivšeg prvaka KHL-a
Foto: Davor Sajko

Medvjedi su odigrali još jednu odličnu utakmicu protiv jednog od tri osvajača Gagarin kupa, protiv Salavat Julajeva. Ali za razliku od susreta u Kazanju s Ak Barsom i u Moskvi s Dinamom gdje su ostali bez bodova, u Ufi su tri boda pripala zagrebačkim oklopnicima. Salavat je izgubio sa 2:3...

"Znali smo da će početak utakmice, prvih deset minuta, biti iznimno važan. Zato smo htjeli biti mi ti koji će uzburkati situaciju na ledu, i lijepo je kada osiguraš vodstvo. Pouzdali smo se u dobru igru golmana, a i dečki su se borili od početka do kraja. Salavat je jako dobra momčad u powerplayu, imaju više od 20 posto realiziranog powerplaya, stoga smo znali da moramo biti disciplinirani i da moramo izbjegavati klupu za kazne", rekao je trener Medveščaka Mark French.

Unatoč rezultatu do pobjede nije bilo lako doći jer je i Salavat imao puno dobrih prilika, ali vratar Medveščaka Mark Dekanich još je jednom pokazao svoju kvalitetu. Medvjedima je svakako pomoglo i to što su prvi došli do pogotka koji im je osigurao blagu psihološku prednost. U devetoj minuti, kada je dvominutnu kaznu zbog spoticanja izvršavao igrač Salavata Ildar Isangulov, Jonathan Cheechoo, koji se nalazio u blizini bulija, pogodio je lijevi kut mreže Andreja Vasiljevskija. Tri minute prije kraja trećine Medvjedi su još jednom prevarili vratara Salavata, a akciju Michaela Ryana i Boyda Kanea finiširao je Hugh Jessiman kojemu je ovo bio drugi pogodak u ova posljednja dva gostovanja (Neftehimik, Salavat).

"Lijep je osjećaj prvi put odnijeti tri boda iz Rusije. Trener nas je prije utakmice upozorio na njihove najbolje igrače. Uspjeli smo ih zaustaviti i to je bio ključ pobjede", prokomentirao je Matt Ellison.

U drugoj trećini obje su momčadi nastavile istim tempom. Salavat je želio smanjiti Medveščakovo vodstvo, dok su pak Medvjedi s druge strane željeli potvrditi pobjedu. Nakon brojnih pokušaja s obje strane, u 36. minuti ponovo se prilika otvorila Medvjedima, a mrežu domaćih zatresao je branič Mathieu Carle. Minutu kasnije Igor Mirnov smanjio je razliku na 1:3.

"Velika je stvar osigurati tri boda u gostima. Učinak nam je bio odličan u prve dvije trećine, u posljednjoj smo malo zastali i čuvali rezultat, ali sve u svemu, odigrali smo dobru utakmicu. Kada je Salavat smanjio na 2:3 nismo paničarili, već smo se nastavili truditi i igrati kao momčad, a tu je bio i Dex koji je bio odličan", izjavio je Andrew Murray.

U posljednjoj trećini Salavat je više pucao na gol (14:8) od Medveščaka te su u 56. minuti zahvaljujući Anttiju Pihlstromu smanjili rezultat na 2:3. Minutu prije kraja pokušali su do izjednačenja doći sa šest igrača, ali neuspješno. Tri boda odnijeli su Medvjedi kojima su ovo prva tri boda na ruskom ledu, dosad su tri boda upisali u Minsku i Donjecku.

"Fokusirali smo se na to da pobijedimo na ovim gostovanjima u Rusiji i odličan je osjećaj, pogotovo što smo to ostvarili ovdje u Ufi jer imaju kvalitetnu momčad. Što se tiče njihovog smanjivanja razlike na 2:3, takve se stvari događaju u hokeju, i kada se dogode, moraš biti spreman za njih", rekao je Patrick Bjorkstrand, a trener French dodao:

"Dobro je što je Salavat napravio pritisak na kraju utakmice, a ne na početku kao što smo očekivali. Ovdje smo odigrali jednu od najboljih prvih trećina u gostima. Iako smo novi u ligi, i imamo puno igrača koji prvi put igraju u ovoj ligi, znali smo o kakvom se klubu radi i s kakvom tradicijom, zbog toga nam je isto bilo važno da dobro krenemo u utakmicu".

KONTINENTALNA HOKEJSKA LIGA

SALAVAT JULAJEV - KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)

UFA - Ufa Arena. Suci: Naumov, Ščenjov, Maitak, Pronskih.

STRIJELCI:

0:1 MED Cheechoo (Foster, Katic, 9) PP1
0:2 MED Jessiman (Ryan, Kane, 17)
0:3 MED Carle (Walker, Bjorkstrand, 36)
1:3 SAL Mirnov (Kolcov, Kaigorodov, 37)
2:3 SAL Pihlstrom (Zubarev, Kolcov, 56)

SALAVAT JULAJEV: Vasiljevskij, Volkov, Zubarev, Kolcov, Višnjevskij, Mirnov, Makarov, Ščitov, Mereskin, Isangulov, Filatov, Hlistov, Stepanov, Sopel, Babčuk, Pihlstrom, Kulda, Kaigorodov, Gluhov, Slepišjev, Hartikainen, Pankov.

KHL MEDVEŠČAK: Dekanich, Vasiljević, Popovic, Linglet, Thomas, Švarny, Walker, Murray, Cheechoo, Vesce, G. Koren, Ryan, Murley, Martinović, Kane, Jessiman, Foster, Bjorkstrand, Carle, Ellison, Katic.

ISKLJUČENJA: Salavat 22, Medveščak 6.

UDARCI NA GOL: Salavat 37, Medveščak 33.

Autor: www.medvescak.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.11.2013. u 19:36
    26 utakmica, 13 poraza isto toliko i pobjeda a svi znamo da ih je moglo lako bit 4-5 vise, ja ponosan! Bravo medvedi!i!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.11.2013. u 19:24
    Velika pobjeda!!! Konačno da uz dobar dojam uzmemo i bodove protiv ruskih velikana u gostima.
    Obrisan korisnik