Tenis

Dobra borba Lajovića, ali Berdych ipak previsoka prepeka

Iz Kombank Arene:Jelena Bagarić • petak, 15.11.2013.
Dobra borba Lajovića, ali Berdych ipak previsoka prepeka
Foto: EPA

U drugom finalnom meču finala Davis cupa, Dušan Lajović nije uspio iznenaditi Tomasa Berdycha. Čeh je u tri seta lako došao do pobjede, no 23-godišnji Srbin dobro se borio. Ipak iskustvo i kvaliteta bila je na strani Berdycha koji je donio prvi bod Češkoj.

Prije ovog meča Dušan Lajović i Tomas Berdych nisu se nikada prije sastajali. Mladi Lajović trenutno je 117. igrač svijeta, te uglavnom nastupa na challengerima gdje skuplja iskustvo. Tomas Berdych sedmi je igrač na svijetu, i sav teret favorita je prije susreta bio na njemu.

Lajović se odlično držao u prvom setu. Suvereno je držao svoj servis i nije dopustio Berdychu da dođe do break lopte. Nastojao ga je držati na osnovnoj liniji jer mu je to najjači dio igre- Međutim, kod 3:4 češki reprezentativac izborio je svoju prvu break loptu koju je i iskoristio. Na svom servisu nije imao problema te je prvi set otišao na njegovu stranu.

U drugom setu situacija se slično razvila kao i u prvom. Držao se 23- godišnji srpski reprezentativac do rezultata 2:2, no ponovo je Berdych iskoristio svoju, ovaj puta drugu break priliku i poveo. U nastavku je Lajović držao svoj servis i Berdych također te nije bilo prilika za break kod nijednog od tenisača.

Sve je teže Lajović mogao držati priključak s iskusnim Berdychom te je već na samom startu trećeg seta izgubio svoj servis. Još je jednom Čeh došao u priliku za break koju je i iskoristio, te je lako priveo meč kraju. Mogao je i treći set prije završiti no, od četiri prilike za oduzimanje servisa najbolji češki tenisač iskoristio je samo dvije.

Kao što se i predviđalo odluku o pobjedniku odlučivat će igra parova koja je na rasporedu u subotu u 16 sati. Niti jedan od izbornika, za sada, nije promijenio odluku koju je donio prije ždrijeba. Međutim, i Bogdan Obradović i Vladimir Šafarik ostavili su mogućnost zamjene nominiranih igrača.

Berdych i Štepanek su u parovima od 15 odigranih susreta izgubili samo jedan i provjereni su tandem češke reprezentacije. Međutim, u četvrtak je Šafarik nominirao Lukaša Rosola i Jana Hajeka za igru parova, no tu odluku ima pravo promijeniti. Obradović je, s druge strane, siguran u odabir Nenada Zimonjića dok će večeras odlučiti hoće li s njim zaigrati Ilija Bozoljac ili Novak Đoković.

Davis Cup:
Lajović (Srbija) - Berdych (Češka) 3:6, 4:6, 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.11.2013. u 00:30
    ajmo češka
    Obrisan korisnik