Zimski sportovi

Video: Unatoč porazu Anaheim ostaje prvi, Sabersi pobjegli s dna ljestvice

Željka Jurkas • subota, 16.11.2013.
Video: Unatoč porazu Anaheim ostaje prvi, Sabersi pobjegli s dna ljestvice
Foto: EPA

Vikend u NHL-u počeo je s deset susreta u kojima su vratari više nego solidno odrađivali svoj posao, došlo je do promjene na začelju ljestvice, napad Pensa, kao i igra s igračem više Jetsa je napokon proradila, a Sharksi su završili turneju po zapadnoj Kanadi s tri uzastopne pobjede.

Buffalo je upisao svoju drugu pobjedu u nizu (prvi puta ove sezone!) u prvom od dva susreta u dva dana s Torontom. Domaćini su pod novim-starim trenerom Nolanom došli do pobjede golom Foligana na dodavanje kapetana Otta. Miller je obranio 32 udarca na gol Leafsa kojima je ovo treći poraz u nizu.

U svojoj drugoj utakmici u isto toliko dana, novi prvi vratar Kingsa Scrivens zaključao je svoju mrežu drugi puta ove sezone. S druge strane leda Schneider je imao odličnu večer, no sedam minuta prije kraja utakmice King uspijeva zabiti svoj šesti gol sezone, a Kopitar dvije sekunde prije kraja potvrđuje pobjedu golom u praznu mrežu.

Napad Penguinsa je napokon izgledao onako kako je Blysma to zamislio, četiri gola od kojih jedan s igračem više. Zvijezda večeri je svakako bio Neal koji je zabio svoj prvijenac sezone: „Otkako sam se vratio, osjećam se jako dobro. Bit ćemo sve bolji, Geno [Malkin] je imao nekoliko sjajnih prilika i odličnih dodavanja.“ Iako se nije upisao na listu strijelaca, Malkinu je ovo bila šesta utakmica u nizu s barem jednom asistencijom. Nystrom je nakon izmjene udaraca s Glassom morao napustiti led te će se tek sutra znati ima li većih posljedica.

Kazneni udarci bili su potrebni Carolini da doma dođe do pobjede nad prvom momčadi lige. Prvi gol pao je tek u 38. minuti kada Perry na dodavanje Gertzlafa dovodi Duckse u vodstvo. No, Hurricanesi preko E. Staala jako brzo odgovaraju, da bi rano u trećoj golom Bowmana i poveli. Peters je s 28 obrana te zaustavljanjem Selannea i Gerzlafa pridonio osmoj pobjedi Caroline: „Bilo je uzbudljivo. Napokon sam pomogao dečkima u kaznenim udarcima. Veza Charlotte Checkersa (AHL filijala Canesa) je dala nekoliko golova za nas.“

Canadiensi su se vratili od dva gola minusa i konačno izvođenjem kaznenih udaraca zadali Columbusu treći poraz nakon regularnog dijela u četiri dana. Niti sjajni McElhinney s 38 obrana nije uspio podići momčad i osigurati dva boda. „Puno stvari dobro radimo,“ rekao je Foligno. „I to je frustrirajuće. Ne odlazimo s dva boda. Čini se kao da postoji neki trenutak mirovanja kada im dozvolimo da se vrate.“

Ottawina zadnja pobjeda protiv Bruinsa kod kuće je bila 7. travnja 2009. Kako je utakmica krenula s dva pogotka Bostona u prvih deset minuta sve je izgledalo da će se trend poraza nastaviti. No, unatoč Raskovih 27 obrana, Spezza, Cowen, i Ryan daju tri gola u prvih deset minuta zadnje trećine za konačnih 4-1. Neil je krajem prve smanjio Bruinsovo vodstvo: “Pa, trebalo nam je nešto da nas pokrene. Mislim da smo na početku biti prepasivni. Nismo radili ništa jako krivo, ali niti išta briljantno, pa smo trebali nešto da dobijemo tu iskru.“

Detroit ne zna za pobjedu doma već mjesec dana i unatoč dva gola s igračem viška najboljoj momčadi lige u igri s igračem manje, Washington nosi dva boda iz Joe Louis Arene. Laich je poveo strijelce u šestoj minuti da bi Detroit do kraja druge trećine dao tri gola. Franzen je bio strijelac dva od ta tri, a za treći ima asistenciju. Capitalsi napokon odgovaraju početkom treće, kada Ovečkin daje svoj 15. gol sezone, a deset minuta kasnije Latta izjednačuje rezultat na 3-3. Holtby zatvara vrata kod kaznenih udaraca, a Backstrom kao treći izvođač Capitalsa uspijeva zabiti Howardu.

Početkom treće trećine je na tren izgledalo da će Wild doma prokockati rano stečeno vodstvo kada su Kopecky i Huberdeau unutar pet minuta izjednačili golove Parisea i Pominville. No, Coyle na dodavanje kapetana zabija za konačnu pobjedu nad Panthersima. „Očito je da će momčadi iskoristiti takve situacije i mislim da moramo učiti iz toga. Dobra stvar je što smo pobijedili,“ rekao je Koivu.

Dvije momčadi sa tri pobjede u nizu čekale su pobjednika do petog kruga kaznenih udaraca kada Little zabija Masonu za konačnu pobjedu Winnipega nad Philadelphijom. Oba gola Jetsa, jedan na početku prve, a drugi sredinom treće dao je Byfuglien iz igre s igračem više, situacije u kojoj već osam utakmica ne znaju za pogodak: “Znali smo da samo moramo ustrajati i kad-tad golovi će doći. Radili smo gužve, stalno pucali i uspjeli.“ Flyersi su niti minutu nakon prvog gola odgovorili pogotkom Hartnella te pet minuta poslije prešli u vodstvo Simmondsovim golom s igračem viška. Mason je zabilježio 36 obrana, a Pevelec koji je držao Jetse u igri tijekom produžetaka, 34.

Porazom od Sharksa, Oilersi su pali na zadnje mjesto ljestvice; a pobjedom nad Edmontonom San Jose je prvi puta u povijesti kluba u nizu pobijedio sve tri zapadnokanadske momčadi. Thorton je asistirao za golove Hertla i Marleaua, a Pavelski je zabio prvi s igračem više. „Osjećamo se dobro. Nismo igrali loše niti u porazima u produžecima. Imamo bodove iz devet od zadnjih deset utakmica, imamo dobru momčad“, rekao je Thorton. Za prekid 214:52 minuta dugog perioda bez postignutog pogotka kod kuće pobrinuo se Yakupov iz situacije s igračem više. Vratar Oilersa Dubnyk imao je 34 obrane, no napad jednostavno ne funkcionira: “Svi se jako trudimo, ali ne pobjeđujemo. Nešto se jednostavno ne poklapa i moramo otkriti što je to,“ rekao je Hall.

NHL:
Buffalo Sabres – Toronto Maple Leafs 3:1
New Jersey Devils – Los Angeles Kings 0:2
Pittsburgh Penguins – Nashville Predators 4:1
Carolina Hurricanes – Anaheim Ducks 3:2 kazneni udarci
Columbus Blue Jackets – Montreal Canadiens 2:3 kazneni udarci
Detroit Red Wings – Washington Capitals 3:4 kazneni udarci
Ottawa Senators – Boston Bruins 4:2
Minnesota Wild – Florida Panthers 3:2
Winnipeg Jets – Philadelphia Flyers 3:2
Edmonton Oilers – San Jose Sharks 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.11.2013. u 14:08
    Zašto toliko tekstova o NHL-u, zar nama sada nije KHL zanimljiviji?
    Obrisan korisnik