Nogomet

Osijek Kelme i Nacional podijelili bodove u užarenoj atmosferi

Iz Osijeka:Mario Katušić • subota, 16.11.2013.
Osijek Kelme i Nacional podijelili bodove u užarenoj atmosferi

U derbiju sedmog kola prve hrvatske malonogometne lige sastali su se Osijek Kelme i Nacional pred punom osječkom dvoranom Zrinjevac. Na kraju su momčadi podijelile bodove, no pobjednik ovog susreta je futsal, odnosno sport u globalu, jer je prodano 1460 ulaznica što je najviše u povijesti hrvatskog malonogometnog prvenstva.

Osječani vole futsal, to je odavno poznata stvar, tome svjedoče i redovno popunjene tribine na turnirima „Zimko“, „Ljetko“ i „Osam Kafića“, no u Osijeku trenutno vlada futsal groznica. Nakon dugo vremena su, zbog velikog interesa, ulaznice za susret jednog osječkog sportskog kolektiva morale biti puštene u pretprodaju, a to je rezultiralo pretrpanom sjevernom tribinom, s tek nekoliko slobodnih mjesta na južnoj tribini, koja inače nije popularna zbog poznatog problema nosivih stupova koji otežavaju praćenje susreta.

A pred približno 1500 gledatelja, što je najviše u povijesti hrvatskog malonogometnog natjecanja, gdje je prevladalo glasno navijanje Kohorte kroz cijeli susret, odigrana je jedna tvrda utakmica u kojoj se čekala greška protivnika. Tako u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, iako je bilo nekoliko sjajnih prigoda. Već u samom otvaranja susreta Dražen Čavar šutira kroz noge svog čuvara, no lopta pogađa vratnicu. Domaći su i dalje napadali, imali veliki broj udaraca koji su završavali ili pokraj gola ili intervencijom večeras najistaknutijeg pojedinca susreta, vratara gostiju Žarka Luketina. No, najbolju priliku prvog dijela imali su gosti, kada je nakon udarca iz kuta Kujtim Morina ostao sam na drugoj vratnici, no umjesto plasiranja u nebranjenu mrežu, udarac je završio pokraj gola.

Slika 1 od 1.

U drugi dio su domaći krenuli još odličnije od prve sekunde, ponovno se s nekoliko intervencija iskazao Luketin, a kada je u 24. minuti napokon bio savladan, domaćima je nedostajalo koncentracije. Nakon jedne duge lopte upućene iz obrane, Čavar je stigao prvi do lopte, prošao Luketina, a onda umjesto da je pogodio praznu mrežu, loptu je poslao preko grede. Kazna je uslijedila minutu kasnije. Sidraš gostiju Dino Kovač leđima je primio jednu dugu loptu, okrenuo se izbacivši svog čuvara i poslao loptu kraj do tada sigurnog Ivana Mladine.

No, primljeni pogodak nije umirio Osječane, nego su napali još žešće, a nakon još nekoliko intervencija, Luketin je napokon savladan u 36. minuti. Dražen Čavar je primio jednu loptu na desnoj strani, varkom tijela poslao svog čuvara u drugu stranu te sjajno pogodio lijevom nogom s deset metara udaljenosti za oduševljenje na tribinama. Domaćima to nije bilo dosta, nošeni tribinama krenuli postavili su još veći presing, a on je minutu i pol prije kraja rezultirao šestim akumuliranim prekršajem gostiju i velikom prilikom. Loptu je na deset metara namjestio Gordan Duvančić, jedan od najboljih izvođača tih udaraca u Hrvatskoj, no ovog puta je podlegao pritisku i loptu poslao preko vrata. Do kraja susreta više nije bilo pravih prilika i bodovi su podijeljeni.

Na kraju se može doći do zaključka da je futsal u velikoj ekspanziji, liga je izuzetno ujednačena, a i posjeta je sve veća te nema sumnje da će i do kraja sezone u Osijeku biti „pakleno“. Iako je Osijek Kelme u ovom susretu bio konkretnija ekipa, gosti su zasluženo došli do boda te zadržali status jedine neporažene momčadi u ovoj sezoni.

Hrvatska malonogometna liga – 7.kolo
Osijek Kelme – Nacional 1:1
( Čavar 36'; Kovač 25)

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop temaFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.11.2013. u 13:35
    dio atmosfere na kraju tekme: http://www.youtube.com/watch?v=crFRtt_RMSo
    Obrisan korisnik
  • Captain Tsubasa17.11.2013. u 13:17
    Ovako ne, budući da je jučer bilo krcato i ispred gornje i donje ograde... :) Prekrcano :)
    Captain Tsubasa
  • Obrisan korisnik17.11.2013. u 10:55
    I inače je sjeverna tribina Zrinjevca krcata an svakom nastupu malonogometaša. U ovoj utakmici se priključila i Kohorta i show je bio potpun. Svaka čast znalcima koji igraju za kikiriki i pljesak, žao mi je što je ovo prva domaća utakmica u dugo vremena koju sam propustio.
    Obrisan korisnik