Rukomet

Vardar bolji od Larvika, Krim dalje s prvog mjesta

Jelena Bagarić • nedjelja, 17.11.2013.
Vardar bolji od Larvika, Krim dalje s prvog mjesta
Foto: EPA

Subotnjim utakmicama šestog kola Lige prvakinja polako se počinje spuštati zavjesa na grupnu fazu ovog najelitnijeg natjecanja. Györi je grupnu fazu završio sa stopostotnim učinkom, dok je Krim uvjerljivom pobjedom osigurao čelnu poziciju u skupini C. U derbiju između Larvika i Vardara slavile su gošće iz Skoplja koje također prolaze dalje s prve pozicije u skupini D.

Györi Audi ETO - HCM Baia Mare 28:26 (14:14)

Teže od očekivanog došle su braniteljice naslova do pobjede protiv rumunjske Baie Mare. Ipak iskusna ekipa Ambrosa Martina došla je do pobjede i postala jedina ekipa koja bez poraza ide u glavnu fazu natjecanja.

Dobro su krenule domaće, ali u jednom trenutku padaju u igri što Rumunjke koriste i s pet uzastopnih pogodaka prelaze u vodstvo. Do isteka prvih 30 minuta niti jedna ekipa nije uspjela doći do prednosti. U nastavku je izjednačenost trajala do sredine drugog dijela kada Györi preuzima kontrolu nad susretom, te ga mirno privodi kraju.

U mađarskoj ekipi najbolje su bile Katarina Bulatović sa sedam i Anita Görbitz i Dora Hornyak sa po četiri pogotka. Baiu Mare predvodila je Melinda Anamarie Geiger sa sedam postignutih pogodaka.

RK Krim Mercator - HC Leipzig 32:20 (15:8)

Iako su i prije ove utakmice osigurale prolazak dalje, Krimovke su uvjerljivom pobjedom zaključile nastup u skupini C. Zbog boljeg međusobnog omjera sa Sävehofom biti će prve u skupini bez obzira pobjede li Šveđanke u nedjelju Metz ili ne.

Njemice pred ovu utakmicu nisu imale nikakve šanse za prolazak dalje, a i izuzetno su pogođene ozljedama važnih igračica. U ovoj utakmici protiv raspoloženog Krima nisu imale nikakve šanse. Sedam minuta bilo im je potrebno da postignu prvi pogodak, a Krim je do tada već stvorio veliku prednost. Osam pogodaka prednosti s poluvremena još se povećalo u drugom dijelu te je Krim s uvjerljivom pobjedom zaključio grupnu fazu.

Maja Zrnec sa sedam pogodaka predvodila je Krim. Po pet pogodaka su u pobjedu svog kluba ugradile i Andrea Penezić i Barbara Lazović – Varlec. Prvo ime Leipziga je kao i obično bila Karolina Kudlacz sa sedam postignutih pogodaka.

Larvik - WHC Vardar SCBT 29:31 (15:15)

Iako su obje ekipe osigurale prolaza dalje prije ovog međusobnog susreta, ipak su prikazale vrlo dobru igru na terenu. U drugom kolu odigrale su neriješeno, no ovaj puta pobjeda je otišla na stranu Vardara koji će tako u drugi krug natjecanja proći s prvog mjesta.

Prvi dio susreta bio je u potpunosti izjednačen, pa se na odmor otišlo bez pobjednika. U nastavku je Vardar bolje otvorio te je u 38. minuti došao do rezultata 21:16. Ta serija pogodaka pokazat će se ključnom jer Vardar do kraja nije izgubio prednost, već ju je vješto držao do samog kraja.

Najbolja igračica Vardara u ovom susretu bila je Jovanka Radičević sa sedam postignutih pogodaka, a slijedi ju Tatiana Khmyrova sa šest. Kod Larvika ponovo je dobru utakmicu odigrala Nora Mörk koja je postigla šest pogodaka.

Liga prvakinja - Grupa D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Larvik HK29:31Vardar SCBT
Balonmano BB28:19Podravka Vegeta
1Vardar SCBT 6185:138+4711
2Larvik HK 6170:133+379
3Podravka Vegeta 6128:178-502
4Balonmano BB 6123:157-342

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvakinja - Grupa D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Larvik HK29:31Vardar SCBT
Balonmano BB28:19Podravka Vegeta
1Vardar SCBT 6185:138+4711
2Larvik HK 6170:133+379
3Podravka Vegeta 6128:178-502
4Balonmano BB 6123:157-342

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!