Rukomet

Lokosice u uzvratu traže potvrdu svoje pobjede i plasman u osminu finala

Jelena Bagarić • nedjelja, 17.11.2013.
Lokosice u uzvratu traže potvrdu svoje pobjede i plasman u osminu finala
Foto: Ivana Stančin

U uzvratnoj utakmici trećeg kola Kupa pobjednika kupova Lokomotiva će kod kuće dočekati rumunjsku ASC Coronu Brasov protiv koje su slavile u prvom susretu. Ovaj puta na domaćem terenu imaju priliku izboriti osminu finala, no pad koji su si dozvolile u drugom poluvremenu u Brasovu, u Zagrebu ne bi smjele ponoviti.

Ekipa Nenada Šoštarića odigrala je vrlo dobru utakmicu u Brasovu protiv istoimenog kluba. U prvom poluvremenu u svim aspektima igre dominirale su terenom, međutim u nastavku kao da su upale u „crnu rupu“. Dopustile su Rumunjkama da nadoknade zaostatak i dovedu utakmicu u neizvjesnost.

Pred skoro punom dvoranom Dimitru Popescu Colibasi igračice Bogdana Burcee vratile su se u susret i svojim glasnim navijačima su pružile veoma neizvjesnu završnicu. Do slavlja ipak nisu došle jer je dan za Lokomotivu spasila Tea Grubišić koja je postigla odlučujuće pogotke s igračicom manje.

Takav pad u igri u uzvratnoj utakmici Lokosice si ne bi smjele dopustiti. Iako su se nakon pada uspjele podići i utakmicu završiti pobjedom, ne bi si smjele dopustiti tolike oscilacije protiv Brasova u ovom susretu. Rumunjke u Zagreb dolaze osokoljene pobjedom u rumunjskom derbiju. Slavile su protiv Baie Mare koja je trenutno prva u prvenstvu te je rumunjski predstavnik u Ligi prvakinja.

Taj rumunjski derbi dugo se najavljivao u rumunjskim medijima, te se apostrofiralo kako Corona Brasov ima velike šanse za pobjedu. Igračice Brasova odlično su u tom susretu koristile svoje prilike te su u konačnici slavile s 29:27. Prvo ime Brasova u tom susretu bila je najiskusnija među igračicama Aurelia Bradeanu koja je postigla osam pogodaka. Uz nju su se, kao i protiv Lokomotive, istakle Laura Chiper i Florina Christina Zamfir.

Ova pobjeda sigurno je dala dodatno samopouzdanje Rumunjkama koje dolaze u Zagreb po pobjedu. Znaju gdje su njihove prilike i što mogu protiv Lokomotive. Ove dvije ekipe izuzetno su slične i kvalitetom se puno ne razlikuju. Za to smo potvrdu dobili već u prvom susretu. Međutim u ovom uzvratnom susretu mogla bi biti presudna motivacija i želja.

Kao što je već navedeno, igračice Brasova dolaze u Zagreb na krilima velike pobjede, dok Lokosice između ove dvije utakmice nisu imale niti jednu utakmicu. Sigurno je da Rumunjke imaju dodatan naboj u sebi jer pobjednik nikako nije odlučen prije no što se odigra uzvrat jer prednost Lokomotive nije velika.

Lokosice su možda malo kvalitetnija ekipa, no ne smiju si dopustiti velike oscilacije unutar 60 minuta utakmice. Ukoliko Ivana Jelčić ponovo bude bila raspoložena za sedmerce, dodatno će otežavati situaciju gošćama koje su zabile samo tri sedmerca od šest. Obrana Lokomotive morat će malo više izlaziti na pucačice Brasove koje su im u Rumunjskoj zadavale velike probleme.

Obrana 6-0 koju su igračice Lokomotive igrale u prvom dijelu utakmice dobro je funkcionirala, no kad je zakazala Šoštarić ju je promijenio u 5-1 sa Kristinom Smiljanić na prednjem koja je jako dobro funkcionirala. Takva obrana u ključnom je trenutku utakmice natjerala Rumunjke u greške.

Duga klupa i raznovrsnost obrane ono je što ide u korist Lokomotivi. Raspoloženost Lidije Horvat i Sonje Bašić bit će vrlo važan faktor. Velika opasnost vreba od motiviranih igračica Brasova, no sigurno je da Lokosice žele pred svojom publikom slaviti prolazak u osminu finala.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju s početkom u 15:30 u dvorani II Doma sportova. Ono što je Nenad Šoštarić, ali i igračice poželio jest puna dvorana jer bi publika sigurno dala igračicama dodatni naboj za pobjedu.

Kup pobjednika kupova, 3. kolo, uzvrat:
Lokomotiva Zagreb – ASC Corona 2010 Brasov 15:30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!