Zimski sportovi

Video: Pobjede Islandersa i Rangersa, prekid Tampine serije protiv momčadi sa Zapada

Željka Jurkas • nedjelja, 17.11.2013.
Video: Pobjede Islandersa i Rangersa, prekid Tampine serije protiv momčadi sa Zapada

Iznimno bogat bio je noćašnji program u NHL-u. Od devet utakmica samo je jedna otišla u produžetke, Edmonton je prekinuo seriju poraza, Chicago doživio težak poraz u gostima, a Colorado svoj treći u nizu...

Bijeg Sabresa sa začelja nije dugo potrajao. Loša prva trećina i dva gola Jamesa van Riemsdyka uz 33 obrane Jamesa Reimera zaustavila su Buffalov niz pobjeda. Nikolaj Kulemin povećava vodstvo u drugoj, da bi napokon u trećoj Buffalo izašao na led i počeo igrati. "Nema slabih momčadi, nema lakih utakmica i iskreno - nema lakih trećina. Oni nisu imali što izgubiti i izašli su svom snagom. Nisu imali baš najbolju prvu trećinu, pa su imali puno zamaha i to nekako i očekuješ. Moraš samo čvrsto stajati, držati koliko je to moguće i nadati se da ćeš ih odbiti", rekao je Reimer. Dva gola Buffala rano početkom treće nisu bila dovoljna, a krajem utakmice Mason Raymond postavlja konačnih 4:1.

U svojem petom nastupu u NHL-u Cam Talbot je po prvi puta zaključao mrežu i pomogao Rangersima da dođu do svoje prve pobjede u Bell Centru od ožujka 2009. Jedini gol na utakmici postigao je kapetan Ryan Callahan u igri pet na tri. "Talbot je imao par dobrih obrana prije, ali s igračem više utakmica se može okrenuti u trenu. Da su oni uspjeli zabiti i povesti, sve bi izgledalo drugačije, ali Cam je odlično branio“, rekao je trener Rangersa Alain Vigneault.

Ovogodišnja tradicija da se napad Devilsa, tj. sposobnost zabijanja drastično poveća kada je Martin Brodeur na golu, se i dalje nastavlja. U njegovih 11 nastupa momčad iz New Jerseya zabila je 32 gola, dok su ih postigli tek deset u Schneiderovih devet nastupa. Sve je počelo sretnim odbijanjem udarca Andyja Greena na samom kraju prve trećine koji je matirao Marc-Andrea Fleuryja. Pensi brzo odgovaraju početkom druge, no nakon toga do kraja više ne pronalaze mrežu. Adam Larsson ponovno dovodi Devilse u vodstvo krajem druge, a u trećoj Jaromir Jagr s dva gola potvrđuje pobjedu. "Imaju puno igrača s osjećajem za gol i očito ih ne možemo sve pokriti. Mislim da smo im dosta dobro limitirali prilike. Oni će ih uvijek stvoriti i imati, ali ključ je u limitiranju drugih i trećih i to smo dobro odradili", rekao je strijelac prvog pogotka.

U jedinoj utakmici večeri koja je ušla u produžetak Detroit je opet ostao bez dva boda čime su bez pobjede u zadnjih šest susreta (0-1-5). "Ovo je važan bod za našu momčad. Igrali smo dvije utakmice u dvije večeri, a oni su nas čekali. Došli smo u dva ujutro. Našli smo način da dođemo do boda. Očito moramo biti bolji i bit ćemo. I očito moramo pobijediti u regularnom dijelu jer nas kazneni udarci ubijaju", rekao je Mike Babcock. S druge strane Islandersi uvijek daju sve od sebe u susretima s Wingsima: "Kada igraš protiv ovakve ekipe, ekipe pune veterana s puno talenta koja već godinama dokazuje što može, želiš dati sve što možeš i želiš igrati dobro", rekao je kapetan pobjednika, John Tavares.

Vodstva u utakmici su se brzo izmjenjivala. Na početni Tavaresov, Darrenu Helmu je trebalo devet sekundi da izjednači rezultat, a na kraju druge u 80 sekundi su pala tri gola. Cal Clutterbuck dovodi Islanderse u prednost početkom treće i tek na samom kraju utakmice Pavel Dacjuk izjednačuje za produžetak u kojem su Islandersi imali i igrača više, no nisu kapitalizirali. Frans Nielsen jedini uspijeva zabiti iz kaznenog udarca i poboljšava ukupni rezultat New Yorka protiv Deroita od 2005. na 6-0-1.

Nakon što je u manje od minute dozvolio dva gola s igračem manje Hurricanesima za izjednačenje utakmice, St. Louis je trebao izbrisati sve i početi ponovno. Najbolji strijelac lige Alexander Steen zabija početkom treće svoj 17. gol sezone: "Ušli smo, znali smo što moramo napraviti u trećoj i mislim da smo se dobro presložili.“ Steen je osim pogotka imao i asistenciju na gol Romana Polaka čime postaje prvi igrač lige po skupljenim bodovima s jednim više od Tavaresa i Sidneya Crosbyja. TJ Oshie pogađa praznu mrežu u zadnjoj minuti za konačnih 4:2.

Vrativši se kući nakon 17-dnevne turneje, Predatorsi su razbili Hawkse sa 7:2 i prekinuli seriju od četiri poraza. Craig Smith je odličnom igrom, realizacijom i razigravanjem svoje linije uz vratara Mareka Mazaneca s čak 39 obrana bio ključni igrač Nashvillea: “Smitty je danas stvarno odlično i puno klizao. Ostajao je uz pak i bio jako težak za čuvanje. Stvarao je prilike", rekao je trener Barry Trotz. Chicago je igrao bez Mariana Hosse, a na samom kraju prve ozlijedio se Nikolaj Habibulin te je umjesto njega na gol stao Corey Crawford.

Tampa je do početka mini-serije protiv momčadi Pacifičke divizije imala 7-0-0 protiv momčadi sa Zapada. Ben Bishop na golu u studenom ima seriju od šest pobjeda. Sve to se promijenilo u Glendaleu. Michael Stone, Martin Hanzal i Mike Ribeiro do početka druge daju prednost Phoenixu na koju Tampa uspijeva odgovoriti tek golom Richarda Panika kojemu je ovo prvi gol sezone. Connor Murphy zabija svoj prvi NHL gol za 4:1 vodstvo domaćina, no niti minutu kasnije JT Brown vraća na dva gola razlike. Odmah početkom treće Shane Doan pogađa za novih tri razlike. Krajem utakmice Alex Killorn smanjuje vodstvo, ali golom u praznu mrežu Lauri Korpikoski postavlja konačnih 6:3.

Florida je izborila svoju drugu pobjedu sezone u gostima kod Colorada kojem je ovo treći poraz u nizu. Tim Thomas je u 200. NHL pobjedi imao 32 obrane, Tom Gilbert je imao asistenciju na prva tri pogotka, a Brian Campbell pogodak i asistenciju. "Poveli smo. To nam se ne događa često, ali kad se dogodi, igramo dobro. Igrali smo smisleno i organizirano sa prednošću, a to je dobar znak", rekao je Thomas. Coloradov prvi strijelac Matt Duchene je izašao iz igre početkom zadnje trećine zbog boli u trbušnom zidu, a par minuta nakon toga Jonathan Huberdeau pogađa za konačnih 4:1.

U bitci za Albertu Oilersi su povratkom u utakmicu u zadnjoj trećini svladali Flamese 4:2. Pune dvije trećine Calgary je igrao svoju igru, nije popuštao i golovima Seana Monahana i Dennisa Widemana došao na dva gola razlike. Manje od sedam minuta igre unutar treće trećine trebalo je Jordanu Eberleu, Alesu Hemskom i Davidu Perronu da prednost stave na stranu Edmontona. Boyd Gordon golom u praznu mrežu postavlja konačni rezultat koji Oilerse miče sa dna ljestvice, a Flamesima donosi šesti poraz u nizu.

NHL:
Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabres 4:2
Montreal Canadiens – New York Rangers 0:1
New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins 4:1
New York Islanders – Detroit Red Wings 5:4 kazneni udarci
St. Louis Blues – Carolina Hurricanes 4:2
Nashville Predators – Chicago Blackhawks 7:2
Phoenix Coyotes – Tampa Bay Lightning 6:3
Colorado Avalanche – Florida Panthers 1:4
Calgary Flames – Edmonton Oilers 2:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!