Zimski sportovi

Medveščak visoko poražen na gostovanju kod Magnitogorska

Sportnet • nedjelja, 17.11.2013.
Medveščak visoko poražen na gostovanju kod Magnitogorska
Foto: Davor Sajko

Medvjedi su u Magnitogorsku odigrali tešku utakmicu protiv Metalurga, momčadi Istoka koja u svojim redovima ima tri najbolja strijelca lige (Zaripov, Mozjakin, Kovar), a pobjeda 4:0 pripala je domaćinu...

"Dekanich je odlično branio. Forecheck nam je u prve dvije trećine bio dobar na što smo gubili dosta energije, a u posljednjoj trećini Metalurg je nametnuo igru na koju mi nismo uspjeli odgovoriti kako treba", kratko je prokomentirao trener Medveščaka Mark French.

Igrači Metalurga vodstvo su osigurali u prvoj minuti igre. Naime, u 53. sekundi igre, Dmitrij Kazionov osvojio je buli i dodao pak do Chrisa Leea koji je s plave pogodio u gornji kutMedveščakove mreže za 1:0. Medvjedi su ubrzo nakon tog pogotka počeli raditi pritisak na Metalurg. Dobre prilike imali su Andrew Murray, Luke Walker, Charles Linglet, Matt Ellison, ali vratar Magnitogorska Vasilij Košečkin nije propustio niti jedan pak u svoju mrežu.

"Metalurg je jako dobro igrao obranu, pogotovo njihov golman koji je imao nekoliko velikih obrana. Uvijek kada puno igraš iza, gubiš energiju, i zbog toga je važno osigurati brzo vodstvo. Metalurg je iskoristio prednost domaćeg leda i osigurao to veliko vodstvo. Za nekoliko dana oni dolaze k nama i bit ćemo spremni za njih", rekao je napadač Jonathan Cheechoo.

U drugoj trećini igrači Metalurga bili su još opasniji te se više igralo u Medveščakovoj zoni, iako je omjer udaraca na gol bio podjednak, 10:9 za zagrebačke oklopnike. Unatoč napadima domaćina, vratar Medveščaka Mark Dekanich osam puta je spasio svoja vrata, ali 13 sekundi prije kraja dionice nije ništa mogao protiv Jana Kovara i njegovog udarca za 2:0.

"Znali smo da je Metalurg jako kvalitetna momčad i takvu momčad ne možeš pobijediti ako ne zabiješ gol. Imali smo prilika u powerplayu, ali ih nažalost nismo realizirali. U Čeljabinsku moramo igrati bolje jer su nam potrebna ta tri boda", zaključio je napadač Ryan Vesce.

Domaćini su nastavili istom tempom i u posljednjoj trećini te su od 41. do 47. minute zabili još dva pogotka čiji je realizator u oba slučaja bio Sergej Mozjakin. Bez obzira na rezultat, Medvjedi su se nastavili boriti, ali do promjene na semaforu nije došlo.

KONTINENTALNA HOKEJSKA LIGA

METALURG MAGNITOGORSK - KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

MAGNITOGORSK - Arena Metalurg. Suci: Belov, Oskirko, Korshak, Černišev.

STRIJELCI:

1:0 MET Lee (Kazionov, 1)
2:0 MET Kovar (Antipin, Birjukov, 40)
3:0 MET Mozjakin (Kovar, 41)
4:0 MET Mozjakin (Lee, Kovar, 47)

METALURG MAGNITOGORSK: Košečkin, Ustinskij, Lee, Antipin, Mozjakin, Metljuk, Šenfeld, Timkin, Malenkih, Zaripov, Platonov, Kovar, Birjukov, Tereščenko, Kazionov, Kosov, Malinovskij, Habarov, Gulaš, Ibragimov, Potehin, Grigorjenko.

KHL MEDVEŠČAK: Dekanich, Vasiljević, Popovic, Linglet, Thomas, Švarny, Walker, Glumac, Murray, Cheechoo, Vesce, Ryan, Murley, Martinović, Kane, Foster, Bjorkstrand, Carle, Ellison, Katic.

ISKLJUČENJA: Metalurg 8, Medveščak 10.

UDARCI NA GOL: Metalurg 33, Medveščak 30.

Autor: www.medvescak.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.11.2013. u 16:03
    Nšta strašno, Mozyakin, Zaripov, Kovar i Lee zabijaju u prosjeku 5 golova po utakmici, prve dvije trečine smo igrali vrlo dobro i malo nam je falilo i sreće, za dva dana očekujem i poneki bod, ali i ova 4 do sada su sasvim ok.
    Obrisan korisnik