Rukomet

Lokosice odličnim drugim poluvremenom prošle u osminu finala Kupa pobjednika kupova

Iz Doma sportovaJelena Bagarić • nedjelja, 17.11.2013.
Lokosice odličnim drugim poluvremenom prošle u osminu finala Kupa pobjednika kupova
Foto: Ivana Stančin

Rukometašice Lokomotive identičnim su rezultatom kao i u prvoj utakmici svladale rumunjsku ekipu ASC Corona Brasov. Nakon lošeg prvog poluvremena, Lokosice su u nastavku podigle razinu svoje obrane te zasluženo u konačnici slavile.

Lokomotiva Zagreb – ASC Corona 2010 Brasov 25:23 (11:12)

Kup pobjednika kupova, 3. kolo

Hrvatska – Zagreb, dvorana II Doma sportova. Gledatelja: 1500

Suci: Konstantinos Katsikis i Michailis Michailidis (oba Grčka)

Lokomotiva Zagreb: Razum (0+1), Jelčić (10+3); Smiljanić, Grubišić 5, Božović 3, Oštarjaš, Krsnik, Gaće 1, Debelić, Kožnjak 7, Rajović 2, Janković, Horvat 1, Bašić 1, Milić 3, Konta 2(2).
Trener: Nenad Šoštarić

ASC Corona 2010 Brasov : Mirca Olariu (0+1), Sintamareran, Dedu (9+0); Chiper 3, Bradeanu 4, Tacalie 2, Stoica, Hotea 6, Briscan, Drutu 3, Apetrei 2, Ratiu 1, Manda, Pricopi 2, Zamfir .
Trener: Bogdan Burcea

Sedmerci: Lokomotiva Zagreb 4(2); ASC Corona 2010 Brasov 7(1)

Isključenja: Lokomotiva Zagreb 12 minuta; ASC Corona 2010 Brasov 2 minuta

Utakmicu je pogotkom otvorila Marija Milić koja je postigla prvi gol u susretu. Izjednačeno je bilo do 2:2, ali gostujuće igračice tada kreću u seriju pogodaka. Rumunjke je u tim trenucima predvodila odlična Aurelia Bradeanu koja je u četiri minute postigla pet pogodaka. Pri rezultatu 3:5 Nenad Šoštarić pozvao je time-out jer njegova ekipa nije igrala onako kako je on to tražio.

Međutim, niti minuta odmora nije pomogla. Igračice Bogdana Burcee povećale su svoju prednost na 4:8, a da stvar za Lokosice bude još gora u 11. minuti ozlijedila se kapetanica Sonja Bašić koja do kraja više nije ulazila u igru. Umjesto nje ušla je Maja Kožnjak, a Milić je zamijenila Ivana Božović koja je sa svoja tri pogotka smanjila prednost Rumunjki.

U 23. minuti Kožnjak je pogodila za 8:9, ali nisu uspjele preokrenuti već se do kraja poluvremena igralo gol za gol. Prvi dio je kod Rumunjki osim Bradeanu, obilježila i vratarka Denisa Stefania Dedu koja je odlično branila. Ivana Jelčić u prvom je dijelu obranila dva sedmerca Rumunjki.

Idućih pola sata igre je bilo izuzetno napeto i zanimljivo. Lokosice su s dvama brzim pogocima Milić i Kožnjak prešle u vodstvo, ali brzo su izjednačile Rumunjke. U 40. minuti Tea Grubišić pogodila je za 16:14 i prvo vodstvo od dva pogotka za Lokomotivu u ovom uzvratnom susretu.

Bašić u longeti

Sonja Bašić ozlijedila se u 11. minuti susreta te do kraja više nije ulazila. Radilo se o ozljedi skočnog zgloba, a Bašić nije mogla stati na povrijeđenu nogu. Nakon utakmice odvezena je na hitnu gdje je nakon slikanja ustanovljeno da joj je pukla koščica u peti. Bašić će morati nositi longetu idućih tjedan dana, a još se ne zna koliko će ukupni oporavak trajati.

Zanimljiva je bila činjenica da do 42. Minute niti jedna ekipa nije postigla pogodak iz sedmerca,a post je prekinula Adriana Gabriela Tecalie koja je bila peta izvođačica sedmeraca u rumunjskoj ekipi. Pokazat će se kasnije da će to biti jedini pogodak gošći iz sedmerca, a imale su čak sedam prilika. Do rezultata 18:18 igralo se pogodak za pogodak, no dvama uzastopnih pogocima Lokosice dolaze u prednost. <>p>No, nije dugo trebalo Rumunjkama da anuliraju njihovu prednost te su u 51. minuti došle do 21:21. Grubišić je kod Lokomotive zabila za 22:21, i obranile su se od napada Rumunjki za izjednačenje. Međutim, već u idućem napadu gube loptu, a igračice Brasova jure u kontru koja znači izjednačenje. No, tu se ispriječila Lidija Horvat koja je presjekla loptu i uposlila Maju Kožnjak koja zabila za 23:21. U toj 55. minuti dogodila se prekretnica u utakmici, Lokosice su povele a nosila ih je odlična publika koja se okupila u Domu sportova.

Ivana Jelčić odlično je branila, a obran ispred nje još je bolje funkcionirala. Pred sam kraj utakmice domaće su imale dvije igračice manje na terenu, ali Kožnjak je u 59. ipak uspjela zabiti za 25:21 i tako riješiti pitanje pobjednika. Igračice Corone Brasov do kraja su još postigle dva pogotka, no za nešto više od toga nije bilo vremena.

Kožnjak je ukupno postigla sedam pogodaka, a Jelčić je skupila 13 obrana od čega tri obrane sedmeraca. Pet pogodaka dodala je i Grubišić. U redovima Corone Brasov najefikasnija je bila Camelia Hotea sa sedam postignutih pogodaka, a slijedi ju Bradeanu sa četiri.

S ove dvije pobjede Lokosice su se plasirala među 16 najboljih ekipa u Kupu pobjednika kupova. Protivnice se još ne znaju jer će se izvlačenje izvršiti u utorak 19. studenog s početkom u 11 sati. Potencijalni protivnici su Team Tvis Holstebro, Byasen Trondheim, Buxtehunder SV, HC Odense, Viborg HK, Erd, Zvezda Zvenigorod, Rostov-Don, Veszprem Barabas Dunatakarek KC, dok svoje uzvratne utakmice moraju odigrati Tertnes Bergen i Jomi Salerno, te Fleury Loiret Handball i Stabaek Handball. Iz Lige prvaka priključit će se Podravka Vegeta, Hypo Niederöstereich, FTC-rail Cargo Hungaria i Metz Handball.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!