Rukomet

Budućnost uvjerljivo slavila protiv FTC-a, odlična Marta Žderić

Jelena Bagarić • nedjelja, 17.11.2013.
Budućnost uvjerljivo slavila protiv FTC-a,  odlična Marta Žderić

Nedjeljnim ogledima Lige prvakinja završeno je natjecanje po skupinama. Midtjylland je već prije osigurao prolaz dalje tako da je utakmica s Lublinom bila samo formalnost. Isto vrijedi i za švedski Sävehof. Budućnost je uspjela pobijediti FTC i time je izborila prolaz u drugi krug. U istoj situaciji bio je i Thüringer koji je bio bolji od Hypo-a te je kao drugi u skupini A prošao dalje.

FC Midtjylland - MKS Selgros Lublin 37:26 (20:13)

Iako utakmica s Lublinom nije imala nikakvog značaja, rukometašice Midtjyllanda svejedno su izborile uvjerljivu pobjedu protiv Lublina koji je jedina ekipa koja nije uspjela doći do bodova u natjecanju po skupinama.

Već je od samog početka bilo jasno tko će u ovom susretu odnijeti pobjedu. Obrana Lublina nije se mogla nositi s jakim danskim napadom koji je nemilice bušio njihovu mrežu. U nastavku je prednost još dodatno rasla, a sa posljednjim zviždukom konačno slavlje Dankinja moglo je početi.

Prvo ime Midtjyllanda bila je Stine Jörgensen koja je postigla devet pogodaka, a slijedi ju Trine Stenbaek Troelsen koja je pet puta pogađala mrežu. Kod Lublina istaknula se Malgorzata Majerek koja je zabila pet pogodaka.

Metz Handball – IK Sävehof 30:20 (20:10)

Kao ni Midtjyllandu, ni Sävehofu utakmica šest kola nije bila pretjerano bitna budući da su osigurale prolaz dalje. Niti Metzu baš nije bila bitna jer je Leipzig dan prije izgubio od Krima tako da su osigurale treću poziciju i Kup pobjednika kupova.

Utakmica se ipak morala odigrati, pa je tako u konačnici završila pobjedom francuske ekipe koja je dominirala susretom. Francuskinje su domaćoj publici htjele priuštiti još jednu pobjedu u Ligi prvakinja prije no što natjecanje nastave u jednom rangu niže.

Sa šest postignutih pogodaka u redovima Metza najbolja je bila Grace Zaadi Deuna. Kod Sävehofa po četiri pogotka postigle su Jenny Alm i Hanna Fogelström.

Thüringer HC – Hypo Niederösterreich 34:25 (17:11)

Rukometašice Thüringera revanširale su se Hypo-u za poraz iz drugog kola. Baš pobjeda pobjeda protiv Austrijanki bila je potrebna Njemicama da se plasiraju u drugi krug natjecanja u Ligi prvakinja. U drugom kolu su izgubile sa šest razlike, no u nedjelju su slavile s devet te zbog bolje gol razlike prošle dalje.

Bila je to jednosmjerna utakmica od samog početka. Igračice Thüringera pred domaćom su publikom odlučile izboriti nastavak u najelitnijem europskom natjecanju. Niti u jednom trenutku igračice Hypo-a nisu im uspjele zaprijetiti, pa su Njemice mirno privele utakmicu kraju.

Prvo ime Thüringera bila je Kerstin Wohlbold s osam postignutih pogodaka, dok je jedan manje zabila Sonja Frey. Alexandra Do Nascimento s osam je pogodaka bila najbolja igračica Hypo-a u ovom susretu.

Budućnost – FTC-Rail Cargo Hungaria 29:21 (15:14)

Utakmica između Budućnosti i FTC-a bila je derbi šestog kola Lige prvakinja. Dvije izuzetno jake ekipe morale su ukrstiti koplja te dati sve od sebe kako bi prošli dalje. Međutim, u ovom uzvratnom susretu slavila je Budućnost koja se pred 5000 svojih navijača plasirala u glavnu fazu Lige prvakinja.

Utakmica je počela vrlo neizvjesno i sve do samog kraja igralo se pogodak za pogodak. U posljednjim minutama prvog dijela igračice Budućnosti uspijevaju pobjeći na dva razlike i time osigurati prednost na poluvremenu. Prednost od plus dva držale su igračice Budućnosti do 43. Minute kada su prvu puta povele s tri pogotka. Nakon toga utakmica se prelomila na njihovu stranu, te su uvjerljivo slavile.

Po šest pogodaka za Budućnost postigle su Camilla Dalby i Milena Knežević, a na vratima je bila odlična Marta Žderić koja je skupila 16 obrana. FTC je predvodila Zsuzsanna Tomori sa šest postignutih pogodaka.

Liga prvakinja - Grupa C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Krim Mercator32:20Leipzig
Metz Handball30:20Sävehof
1Krim Mercator 6177:138+399
2Sävehof 6169:172-37
3Metz Handball 6149:144+56
4Leipzig 6139:180-412

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvakinja - Grupa C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Krim Mercator32:20Leipzig
Metz Handball30:20Sävehof
1Krim Mercator 6177:138+399
2Sävehof 6169:172-37
3Metz Handball 6149:144+56
4Leipzig 6139:180-412

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!