Zimski sportovi

Video: Minnesoti četvrta pobjeda u nizu, Chicago nadigrao Sharkse

Željka Jurkas • ponedjeljak, 18.11.2013.
Video: Minnesoti četvrta pobjeda u nizu, Chicago nadigrao Sharkse

Za završetak vikenda odigrano je šest utakmica u NHL-u. U nedjeljnoj matineji Columbus je čvrstom i konstantnom igrom svladao Senatorse zahvaljujući prije svega odličnoj igri i realizaciji s igračem više.

Bilo je svega 2:27 minute do kraja i dva igrača manje za goste kada Erik Karlsson pogađa počasni pogodak za domaćine i sprječava Sergeja Bobrovskog koji je imao 29 obrana da zaključa vrata prvi puta ove sezone. Specijalnim momčadima Ottawe je u tri navrata u prosjeku trebalo 14.6 sekundi od početka powerplaya da realiziraju svoju prednost. Golovima Ryana Johansena,RJ Umbergera i Fedora Tyutina Jacketsi su u prve dvije trećine poveli 3:0 da bi početkom završne Derek MacKenzie povećao golom iz igre.

Alex Ovečkin pobrinuo se s dva gola već u prvoj trećini da mu Alex Steen ne pobjegne na ljestvici najboljih strijelaca. „Trener Oates je pričao kako više moram ostajati na sredini leda jer tamo dolazi puno pakova i mogu naći odbijance“, rekao je kapetan Capitalsa čija momčad je ovom pobjedom zasjela na prvo mjesto divizije. Vratar Branden Holtby imao je rekordnih 46 obrana, dozvolivši samo Vladimiru Sobotki gol s igračem više početkom druge. Uz Ovija strijelci za domaćine su bili Mikhail Grabovski i John Carlson.

U borbi vratara koji su u zadnjoj utakmici zaključali vrata pobijedio je Ben Scrivens s 37 obrana dok je Henrik Lundqvist zaustavio 29 od 30 udaraca. Pobjednički gol Kingsa zabio je Tyler Toffoli kada se njegov udarac odbio od obrane Rangersa i prevario kralja Henrika. Ovo je Toffolijev četvrti gol u zadnjih pet utakmica: “Zato smo ga doveli ovdje. Ako nastavi kako je počeo, ostat će ovdje neko vrijeme. Neće napustiti našu svlačionicu“, rekao je Anže Kopitar.

Dan nakon velikog poraza od Predatorsa, Chicago je ugostio San Jose sa željom da se ispere gorak okus u ustima. „Željeli smo si dokazati da jučer nismo bili dovoljno dobri. Osramoćeni smo, no srećom nismo morali dugo čekati da se vratimo na led. Jako sam sretan načinom na koji smo odgovorili“, rekao je dvostruki strijelac Chicaga Patrick Sharp. Na početku nije izgledalo da će rezultat biti visok, samo gol Brandona Pirrija u prvoj za vodstvo domaćina. To je i jedini gol na koji Sharski odgovaraju u drugoj kada Joe Pavelski gura pak u mrežu za izjednačenje. Kako je utakmica odmicala, Chicago je igrao sve bolje. Dva gola Sharpa, golovi Jonathana Toewsa i povratnika u momčad Krisa Versteega donijeli su konačnih 5-1.

Dva gola Mikko Koivua, odlična igra obrane i solidan Josh Harding na golu bili su dovoljni Minnesoti da doma dođe do dva boda. “Moju momčad ne prolazi puno toga, i zato je još važnije da ja obranim kada nešto prođe. Ne mogu reći dovoljno pohvala o igri obrane, vraćaju se po pak i čisto ga izbacuju. Zabavno je gledati.“, kaže Harding kojemu je ovo deseta pobjeda bez poraza u Xcel Energy Centru ove sezone. Koivu zabija prvi gol sredinom prve na asistenciju Zacha Parisea. Nešto slabija druga trećina Wilda omogućila je Jetsima da se regrupiraju i odmah početkom treće Dustin Byfuglien izjednačuje. Koivu ponovo pronalazi mrežu tri minute prije kraja za četvrtu pobjedu u nizu.

Dallas je s odličnim Kari Lehtonenom na golu upisao dva boda u Vancouveru zadavši im četvrti poraz u nizu. Večer s 42 zaustavljena udarca Kari je započeo velikom obranom nad Henrikom Sedinom. Starse u prednost dovodi Valerij Ničuškin. U drugoj trećini suci poništavaju ono što bi bio izjednačujući gol H. Sedina zbog ometanja vratara. I sam Lehtonon bio je iznenađen: “To je jedna od onih situacija za koju sam mislio da neće suditi. Možda je bilo nečega, ali ne previše. Sve se dogodilo toliko brzo i volio bih kada bi pregledali snimku da sigurno dosude dobro.“ Erick Cole početkom treće u akciji 2 na 1 povećava vodstvo, a H. Sedin se konačno uspijeva upisati u strijelce 3 minute prije kraja.

NHL
Ottawa Senators – Columbus Blue Jackets 1:4
Washington Capitals – St. Louis Blues 4:1
New York Rangers – Los Angeles Kings 0:1
Chicago Blackhawks – San Jose Sharks 5:1
Minnesota Wild – Winnipeg Jets 2:1
Vancouver Canucks – Dallas Stars 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.11.2013. u 15:36
    Capitals-i imali spor start ali se ufuravaju lagano. 1. linija izgleda mocno nakon sta zamjene Erat-Grabovski u linijama ... Jos kad se Green vrati
    Obrisan korisnik