Košarka

Repeša upozorava prije Bilbaa: "Utakmica s Barcelonom bila je prava slika te ekipe"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 18.11.2013.
Repeša upozorava prije Bilbaa: "Utakmica s Barcelonom bila je prava slika te ekipe"
Foto: FaH

Košarkaši Cedevite u utorak će biti u lovu na treću uzastopnu pobjedu u Eurokupu. Momčad Jasmina Repeše će u šestom kolu skupine B u Dvorani II zagrebačkog Doma sportova ugostiti Bilbao Basket, a dan uoči susreta, Repeša je istaknuo da se gosti iz Baskije dižu u formi, što su pokazali nedjeljnom domaćom pobjedom nad Barcelonom u španjolskom prvenstvu...

Cedevita će u utorak s početkom u 18 sati na domaćem parketu biti u prilici nastaviti pozitivni niz u Eurokupu. Poslije pobjeda nad talijanskim Sassarijem kod kuće i francuskim Elan Chalonom u gostima, novi izazov za momčad Jasmina Repeše bit će dvoboj s Bilbao Basketom, koji će u Zagrebu gostovati u šestom kolu skupine B.

Poslije dosadašnjih pet kola, Bilbao je na vrhu ljestvice s omjerom 4-1, dok je Cedevita na 3-2. Isti omjer ima i Sassari, u borbi za treću poziciju koja će donijeti prolaz u drugi krug.

Klub iz Baskije zasad dobro gura u Europi, a u nedjelju je proslavio i vrijednu pobjedu u španjolskom prvenstvu, s domaćih 80:72 protiv Barcelone. Kako je Bilbao u ligi dotad bio na 0-5, ta utakmica poslužila je kao upozorenje da je momčad koju s klupe vodi Rafael Pueyo sve opasnija.

"Mislim da je utakmica s Barcelonom bila prava slika te ekipe", opisao je Jasmin Repeša u najavi susreta, a prenijela je Cedevitina službena internetska stranica: "Ta momčad imala je puno problema na otvaranju sezone iz puno razloga. Imali su veoma puno ozlijeđenih igrača. Trener im je izuzetno mlad i trebalo mu je vremena da pohvata konce, a na kraju krajeva, imali su i težak raspored."

Otvaranje sezone Bilbau nije bilo najbolje, a na početku Eurokupa, Cedevita je imala lijepu priliku slaviti u Baskiji. Ogled iz prvog kola okončan je s 82:77 za Pueyovu momčad, čiji su članovi i hrvatski košarkaši Fran Pilepić i Zoran Vrkić.

"U toj utakmici mi smo igrali s Tomasom i 'Baždom', koji imaju iskustvo", prisjetio se Repeša nastupa u Bilbau, kada su u akciji bili i Marko Tomas i Marino Baždarić: "Oni su igrali bez Bertansa, koji je jako bitan igrač, a bili su i bez Vrkića, tako da su bili puno kraći nego što će biti u ovom susretu."

"Vidjeli ste da im se protiv Barcelone vratio i Mumbru, koji nije igrao u Oldenburgu i sigurno dolaze kompletni. Dakle, čeka nas teška utakmica. No, mi igramo doma i ako želimo u drugi krug, treba nam pobjeda", dodao je Cedevitin trener, najavljujući da će se poslije stanke zbog ozljede u sastavu zagrebačkog kluba naći i Marino Baždarić. No, problem predstavlja zdravstveno stanje Nolana Smitha, koji je u pobjedi nad Radničkim u ABA ligi igrao pod virozom i nije poznato hoće li se stići oporaviti do utorka.

Uz trenera, Cedevitin dvoboj s Bilbaom najavio je i Tomislav Zubčić, koji se također osvrnuo na gostujući ogled s baskijskim klubom: "Moramo u utorak popraviti igru u obrani jer smo u prošloj utakmici s njima imali problema s Mumbruom. Zaustaviti njega je jedan od ključnih detalja. Moramo igrati što agresivnije i u jednom ritmu koji oni neće moći pratiti 40 minuta."

"Imamo malo vremena da se pripremimo za tu utakmicu, koja je veoma bitna", dodao je Zubčić, misleći na kratku stanku poslije prošlog nastupa, u nedjelju navečer protiv Radničkog.

Bilbao je opasan, čega je svjestan i krilni centar zagrebačkih Crvenih: "To je ekipa koja je dobila Barcelonu, ali ako želimo ići u drugi krug, moramo se skupiti, pokušati se rekuperirati što prije i moramo pobijediti. To će nam puno značiti za daljnji tijek."

Eurokup, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Cedevita89:79Dominion Bilbao Basket
Elan Chalon91:77Proximus Spirou
Banco di Sardegna Sassari82:74EWE Baskets Oldenburg
1Banco di Sardegna Sassari 73+38
2Cedevita 64+37
3EWE Baskets Oldenburg 54-2
4Elan Chalon 46-7
5Dominion Bilbao Basket 45+23
6Proximus Spirou 37-89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Cedevita89:79Dominion Bilbao Basket
Elan Chalon91:77Proximus Spirou
Banco di Sardegna Sassari82:74EWE Baskets Oldenburg
1Banco di Sardegna Sassari 73+38
2Cedevita 64+37
3EWE Baskets Oldenburg 54-2
4Elan Chalon 46-7
5Dominion Bilbao Basket 45+23
6Proximus Spirou 37-89

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.11.2013. u 14:44
    Ako uđu 100% napaljeni i sa puno energije sigurno dobivaju ! Bilbao je u mislima u Španjolskoj ligi gdje su jako loše startali. U Eurokupu su u finoj poziciji i ova utakmica im nije presudna.
    Obrisan korisnik