Zimski sportovi

Video: Penguinsi u posljednjoj dionici nadigrali Duckse, Carolini nije pomogao povratak Warda

Branimir Korać • utorak, 19.11.2013.
Video: Penguinsi u posljednjoj dionici nadigrali Duckse, Carolini nije pomogao povratak Warda

U tri NHL dvoboja odigrana noćas, dvije pobjede su odnijeli gosti, a jedini uspješni domaćin bio je Pittsburgh. Pensi su na svom ledu nadigrali Anaheim Duckse, a vrijednu gostujuću pobjedu odnijeli su Bruinsi...

Anaheim Ducksi nisu uspjeli slaviti u Pittsburghu unatoč povratku dugo odsutnog Matta Beleskog. Pensi su odigrali vrlo dobru utakmicu, posebno u posljednjoj trećini kada su nadigrali goste i slavili s 3:1. Nakon posljednjih slabijih nastupa, Dan Bylsma je izmiješao momčad i linije i to se pokazalo kao dobar potez.

Sve ono najvažnije dogodilo se u prvih osam minuta posljednje trećine kada je Pittsburgh poveo s 2:0 golovima Briana Gibbonsa i Brandona Suttera, gosti su smanjili preko Ryana Getzlafa da bi konačnih 3:1 postavio Sidney Crosby.

"Imali smo prilike i puno smo radili, ali, kako sam i rekao, imali smo dosta ozljeda i problema s bolesti i nismo se s tim dobro nosili tijekom ove gostujuće turneje", rekao je Getzlaf nakon još jedne neefikasne večeri Ducksa koji su u posljednja četiri susreta postigli šest pogodaka.

Među vratnice Caroline vratio se Cam Ward, ali to nije pomoglo njegovoj momčadi u susretu protiv Bostona. Ward je upisao 26 obrana, a Bruinsi su slavili s 4:1 uz 24 obrane Tuukke Raska.

Vrlo dobar nastup u Raleighu Bruinsi su započeli odlično i već u trećoj minuti Reilly Smith je zabio za vodstvo Bostona, a na 2:0 povisio je Carl Soderberg. U posljednjim trenucima prve trećine smanjio je Tuomo Ruttu, ali u posljednjoj četvrtini domaćin je ponovno pao, Johnny Boychuk i Milan Lucic povisili su prednost Bruinsa za uvjerljivu pobjedu.

"Mogu biti zadovoljan povratkom Cama Warda koji je odradio vrlo dobru utakmicu. Prva dva udarca su bila vrlo teška, ali ih je obranio i to mu je dalo samopouzdanje", zadovoljan je povratkom na led bio trener Caroline Kirk Muller.

Traumatična utakmica je iza hokejaša Winnipega. Jetsi su upisali poraz nakon kaznenih udaraca u susretu u kojem su čak četiri puta stizali zaostatak te su bod osigurali svega šest sekundi prije kraja susreta. Tada je Bryan Little pogodio za 4:4, donio Jetsima psihološku prednost uoči produžetka, ali to nije pomoglo da upišu pobjedu.

Nakon kaznenih udaraca Flamesi su ipak slavili pobjedničkim golom Seana Monahana. Strijelci za Jetse u 60 minuta uz Littlea bili su Michael Frolik, Olli Jokinen i Dustin Byfuglien dok su za domaćina pogađali Mike Cammalleri, TJ Brodie, Lance Bouma i Jiri Hudler.

"Bila je to vrlo čudna utakmica i obje momčadi su u bilo kojem trenutku mogle osigurati pobjedu. Igralo se prilično divlje, stalno smo bili u zaostatku. Bilo je zanimljivo čak i meni jer nisam znao kako će se utakmica razviti, luda večer", komentirao je trener Jetsa Claude Noel.

NHL:
Pittsburgh Penguins - Anaheim Ducks 3:1
Carolina Hurricanes - Boston Bruins 1:4
Winnipeg Jets - Calgary Flames 4:5 kazneni udarci

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!