Zimski sportovi

Medveščak visoko poražen na gostovanju kod Traktora u Čeljabinsku

Branimir Korać • utorak, 19.11.2013.
Medveščak visoko poražen na gostovanju kod Traktora u Čeljabinsku
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Medveščaka nisu uspjeli uzeti barem bod na posljednjem gostovanju na novoj KHL turneji. U Čeljabinsku su poraženi s 5:1 od domaćeg Traktora, a s turneje se vraćaju s četiri osvojena boda...

Priča o tome kako je svako gostovanje u KHL-u komplicirano i teško je već izlizana, a Medvjedi su to spoznali i u Čeljabinsku. Nakon odličnih igara protiv nekih od najjačih momčadi lige, nešto slabiji nastup u Čeljabinsku kažnjen je visokim porazom.

Domaćin je vješto kaznio pogreške Medveščaka i na kraju pet puta pogodio mrežu iza leđa Barryja Brusta koji je odradio ovu utakmicu.

U devetoj minuti Traktor je stigao do vodstva iz kaznenog udarca. Prethodio mu je prekršaj Geoffa Waugha nad Semjonom Kokujovim koji je spretno realizirao priliku i doveo svoju momčad u vodstvo.

Tri minute kasnije Medveščak je došao do poravnanja. Ryan Vesce je u lijepoj akciji svladao dobrog Michaela Garnetta, ali slavlje Medvjeda i povratak u utakmicu bili su kratkog daha. Svega 30 sekundi kasnije Traktor je još jednom poveo, a ovaj put strijelac je bio opasni Čeh Jan Bulis.

U drugoj trećini Medveščak je pokušavao doći do novog poravnanja, međutim u svim tim nastojanjima je na kraju bio neuspješan, a Traktor je u završnici pobjegao na visokih 4:1.

Prvo je Andrei Kosticin povisio na 3:1, a zatim je nakon Vesceovog isključenja na 4:1 podignuo Petri Kontiola.

U posljednjoj trećini Finac je još jednom svladao Brusta i bilo je jasno kako će Medveščak na ovom gostovanju ostati prekratak.

Nova prilika za osvajanje bodova dolazi već za tri dana kada će Medvjedi na svom ledu ugostiti jaku momčad Magnitogorska koji ih je svladao prije nekoliko dana s 4:0.

KHL:
Traktor Čeljabinsk - Medveščak 5:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.11.2013. u 23:41
    Četiri boda iz četiri gostujuće utakmice, potpisujem prije svake turneje.
    Obrisan korisnik