Košarka

Visoke pobjede za momčadi Damjana Rudeža i Velimira Perasovića

Branimir Korać • srijeda, 20.11.2013.
Visoke pobjede za momčadi Damjana Rudeža i Velimira Perasovića
Foto: Kristijan Komarica

U susretima šestog kola Eurokupa sjajne predstave pružili su prvenstveno španjolski predstavnici Zaragoza i Valencia. Obje momčadi stigle su do visokih pobjeda potpuno ponizivši protivnike...

Skupina B

U Cedevitinoj skupini susrele su se dvije momčadi sa začelja. Charleroi je tražio svoju prvu pobjedu, međutim na gostovanju u Chalonu upisao je novi poraz 91:77 iako je bio u dobroj situaciji.

Na poluvremenu su Belgijci imali prednost 39:28, ali u nastavku susreta nisu uspjeli nastaviti u tom ritmu. Chalon je odmah krenuo serijom 12:2, zaigrao je puno bolje i brzo stigao do preokreta i prednosti koju je u nastavku susreta samo dodatno povećao.

Kod Chalona AJ Slaughter je ubacio 20 poena (8/14) uz pet asistencija, a Kris Joseph je dodao 15 poena (5/12) i sedam skokova. Kod Charleroija Demond Mallet je postigao 17 poena (5/12, trica 5/10) uz sedam asistencija.

Skupina C

Još jedna sjajna predstava je iza igrača Valencije. Ovaj put je stradao Levallois koji je teško poražen rezultatom 98:52 u susretu u kojem je Perasovićeva momčad ubacila čak 19 trica i iskoristila čak 25 izgubljenih lopti protivnika.

Iz četvrtine u četvrtinu prednost je samo rasla i na kraju je bilo samo pitanje na kolikom će se rezultatu zaustaviti slobodni pad francuskog predstavnika. Stao je na 46 razlike.

Kod Valencije bolji od ostalih bili su Oleksiy Pečerov sa 17 poena (7/9) te Justin Doellman sa 16 poena (6/10). Kod gostiju Maleye NDoye je ubacio 17 poena (7/9) uz šest skokova.

Skupina D

Još jedan španjolski predstavnik katastrofalno je porazio svog protivnika. Ovaj put Zaragoza je u Belgiji pregazila momčad Monsa sa 104:65 i tako ga prikovala za samo dno ljestvice.

Presudila je serija 15:2 gostiju sredinom prvog poluvremena gdje se Zaragoza odvojila i poslije toga samo je iz minute u minutu podizala prednost te stigla do vitalne pobjede.

U sastavu pobjednika Michael Roll je upisao 14 poena (7/10) uz pet asistencija dok je 14 poena dodao i Jonathan Tabu (5/7). Joseph Jones je uhvatio 11 skokova, a Damjan Rudež je za 21 minutu ubacio dva poena (1/4 za dva, 0/2 za tri) uz dvije asistencije. Kod domaćina Talor Battle je upisao 16 poena (7/11), a Demontez Stitt deset poena (5/10).

Skupina F

Važan dvoboj u skupini F odigrali su Budućnost i PAOK. Podgoričani su na kraju poraženi na svom parketu 75:69 čime ih je PAOK ostavio dvije pobjede iza na ljestvici.

Cijelim tijekom susreta Budućnost se mučila, nije izgledala najbolje i PAOK je to iskoristio. Kada se odvojio na 61:50 krajem treće dionice, domaćin se više nije uspio u potpunosti vratiti u utakmicu.

Kostas Charalampidis je bio prve ime utakmice s 21 poenom (8/10), a pomogao mu je Giorgos Bogris sa 17 poena (6/10) i pet skokova. Kod domaćina Suad Šehović je ubacio 18 poena (8/13) uz šest skokova, a Jeleel Akindele je uhvatio deset skokova.

Eurokup

Skupina B:
Elan Chalon - Belgacom Spirou 91:77

Skupina C:
Valencia Basket - Paris Levallois 98:52

Skupina D:
Belfius Mons Hainaut - CAI Zaragoza 65:104

Skupina F:
Budućnost Voli - PAOK Solun 69:75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.11.2013. u 09:36
    Valensija melje protivnike, a Doellman je igrač za Euroligu. Npr za Maccabi ili Bayern u najmanju ruku. Pakleni je igrač i teško mi je vjerovati da ga nisu snimili ovi najveći klubovi.
    Obrisan korisnik